Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod dadajax 18. 1. 2017 20:42

Stejně jako u všech Fuji s 16Mpx snímačem...
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod basa333 19. 1. 2017 05:43

basa333 píše:tady jsem ti sám nahrál video, co s xt-1 lze realizovat (https://uloz.to/!Oum6rgychsj5/jpks5848-mp4). šlo by i ještě lépe, nejsem v tom moc profík, ty parametry by šly i optimalizovat.

můžete mi prosím jako laikovi sdělit, kde jsou v tomto laickém videu ty věčně omílané zubaté hrany a moiré? děkuji vám.
basa333
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 19. 1. 2017 07:02

Na úvod, ak chceme porovnať technické parametre čohokoľvek, ako napr. výsledný obraz musíme zariadeniam, ktorých sa to týka vytvoriť rovnaké podmienky. V tomto prípade testovací obrazec. (iste poznáš TV monoskop) Tie obrazce sú navrhnuté tak aby sa tam rôzne vady a rozdiely prejavili.
Nemôžeš sem zavesiť 10 rozdielných videí a porovnávať ich medzi sebou. Moiré a zubaté hrany sa vyskytujú u istého typu, tvaru, línií u objektov v scéne.( v reále architektúra s rôznymi líniami,tkaniny s rôznou štruktúrou alebo vzorom atd...) Ak budeš na záhradke točiť kvietok, alebo portrét tak sa s tým nestretneš. Choď na:
https://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-e2/9

do druhého stĺpčeka si dosaď trebárs Fuji XT2, pobehaj po testovacom obrazci, v miestach kde sa moiré a zubaté hrany prejavia je rozdiel markantný. Či to je pre Teba dôležité a podstatné ja neviem posúdiť.Každý má iné nároky na výsledný obraz.

Keby sme testovali subjektívne audio sústavu, tiež si na to vyberieme tú istú sadu skladieb. Niekto nepočuje rozdiel ani medzi MP3 a FLAC. + objektívne meranie niektorých parametrov.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Allien driver 19. 1. 2017 07:33

dadajax, ako je na tom X-T2? Plánuješ aj nejaký testík?
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 19. 1. 2017 07:36

X-T2 jsem měl v ruce jen několikrát a až do dneška jsem myslel, že to bude můj další foťák. Ale s oznámením X-T20 a zjištěním, že zase o tolik osekaný nebude začínám přemýšlet, že bych šel spíše do něj, uvidím podle ceny.

Bohužel teď nějak nemám čas na testování foťáků, takže recenze v dohledné době nehrozí :(
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod basa333 19. 1. 2017 10:01

tak to jsem rád, že žádné testovací tabulky nenatáčím. asi by mě ani nebavilo na ně koukat. skoro se divím, že si ty fujiny vůbec někdo kupuje, když jsou tak špatné. už jsem zticha.
basa333
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 19. 1. 2017 10:05

Fujiny si lidi kupujou kvůli fotkám, ne kvůli videu. Zrovna včera jsem kamarádce rozmluvil koupi X-T1 na video.
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 19. 1. 2017 10:13

basa333 píše:tak to jsem rád, že žádné testovací tabulky nenatáčím. asi by mě ani nebavilo na ně koukat. skoro se divím, že si ty fujiny vůbec někdo kupuje, když jsou tak špatné. už jsem zticha.

Vieš, ja tiež celkom nerozumiem tej precitlivelosti Fuji fans na fakty. Tak ako nerozumiem precitlivelosti Ganca na Olympus. Veď sú to len veci, čo nám majú slúžiť. Keby sme všetci chceli to isté, celej dedine by stačila jedna žena :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lotrandor 19. 1. 2017 15:48

basa333 píše:tak to jsem rád, že žádné testovací tabulky nenatáčím. asi by mě ani nebavilo na ně koukat. skoro se divím, že si ty fujiny vůbec někdo kupuje, když jsou tak špatné. už jsem zticha.

FUJInu bych si určitě koupil na portrétní fotografii, pokud bych nechtěl platit FF. Má výborná skla pro tyto účely, některé nectnosti snímače se v tomhle žánru vůbec neprojeví a má velmi dobrý poměr výkon/cena. Byl bych opatrnější, pokud by mým hlavním žánrem byla například krajina, nicméně mluvím o 16mpx snímačích, ty nové v poslední generaci už díky rozlišení mnoho artefaktů na organických texturách úspěšně potlačují. Což mimochodem nahrává domněnce, že šlo o vlastnost x-trans masky a demosaic algoritmu s ní spojeném. Vyšší rozlišení dodá více dat, výsledek se zlepší. Do budoucna si tedy tuto vadu budeme asi smět odškrtnout. Pokud bych chtěl točit video, poohlídnul bych se jinde.

P.S. a na dadajaxe bych se spolehnul, ten to drží denně v ruce. Pokud bych chtěl přejít zpět na APS-C, šel bych pro radu za ním
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod milan.44 19. 1. 2017 16:02

Tohle může být zajímavá mašinka - co říkate.

http://hurych.cz/blog/2017-01-19-jaky-j ... reci-x100f
milan.44
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Salva Pecka 20. 1. 2017 17:55

Jj. pěkný pěkný, to zas bude po bazarech Téček :-)

-- 20. 1. 2017 19:00 --

Teď koukám na cenu a cca. 40k není málo :-]
Sony
Salva Pecka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 31. 1. 2017 19:31

Tak panove, dnes experimetnalne overeno. X100 ma obraceny lag. Vyfoti to asi 500ms pred stisknutim spouste. Rok a pul mam toto legracni podezreni, dneska jsem to testoval pres opticky hledacek, necham zenskou prijit na presny misto, cvak a ona skoro ani jeste neni v zaberu. Samozrejme je tam namacknuti. Doufam ze to neni nejaka nova funkce o ktere vsichni krome me vedi.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 31. 1. 2017 19:38

:D, Radek, jen tak schválne, koľko si dnes dal? Nemyslím fotky
žartujem....
vážne, mala by tam byť tuším takáto f-cia
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 31. 1. 2017 20:00

A jak se to vypina?

-- 31. 1. 2017 21:00 --

Ja jsem registroval u nejakyho malyho Nikonu nejakou kampan "zacneme fotit driv nez stisknete spoust".
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 31. 1. 2017 20:26

oly to má tiež, Radku poradil by som rád, ale ja X100-ku nevlastním.
Allien driver
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka