Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod basa333 14. 1. 2017 11:19

tady jsem ti sám nahrál video, co s xt-1 lze realizovat (https://uloz.to/!Oum6rgychsj5/jpks5848-mp4). šlo by i ještě lépe, nejsem v tom moc profík, ty parametry by šly i optimalizovat.
basa333
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 14. 1. 2017 11:54

Ja to video s XE1 a XT1 mám odskúšané, a teraz z FZ1000 a GX 8. aj v 4K . Ale kľudne by som zobral aj S 6500 alebo GH 5, ale to už je pre moju zábavu dosť €. Moja prvá kamera bola Admira super 8 mm a aký som bol hrdý ;-) Tá technika nám šla krásne dopredu. Paradoxne video s 1" snimača FZ1000 je detailnejšie ako z MFT GX8. A priame porovnanie s handycamom Pansonic SD 900 3xMOS, dopadlo tak že šiel hneď z domu a zostala FZ 1000. Aj keď zvuk , plynulosť a tichosť zoomu boli v prospech SD 900, obraz je o triedu za ním a nemusím riešiť a prehadzovať dva rozdielne prístroje.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod basa333 14. 1. 2017 12:13

já vím, že jsou na trhu aparáty, které umějí video lépe než xt-1, o tom žádná. chtěl jsem jen ukázat, že xt-1 je bez problémů schopna natočit video bez moaré a zubatých hran. to jsou jen jevy, které produkuje s ostřením C, pak to stojí za..., v tom máš pravdu. v manuálním režimu myslím ale nijak výrazně nezaostává za jinými aparáty (samozřejmě v dané kategorii, nikoli v segmentu 4k).
basa333
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milan.44 14. 1. 2017 15:45

Zdravím, jestli mohu, chtěl bych vás požádat o názor na Fujifilm X-E2S - tento přístroj mám mimo jiné v hledáčku s tím, že bych ho vzal v setu s Fujifilm XF 18-55mm f/2,8-4,0 R LM OIS + k tomu na zvířátka v zoo , či něco v dálce - Fujifilm XC 50-230mm f/4,5-6,7 OIS . Moc těch recenzí na tento přístroj jsem nenašel, snad jen na " FotoGuru.cz" a jsem z toho takový rozpolcený - Viz: prý dva hlavní neduhy " Prvním je lenost – bude vám opravdu přinejmenším zpočátku pít krev to, že foťák prostě reaguje relativně velmi pomalu a trvá mu, někdy nesnesitelně dlouhé zlomky vteřiny, než je ochoten cvaknout. Nejobyčejnější zrcadlovka za 12 000 Kč to zvládne lépe. To samé platí i pro ostření, je línější, než by se hodilo (proto má jistá skepse k informacím výrobce o navýšení počtu ostřících bodů). Ale i s tím se dá žít, jen je potřeba počítat, že čas od času o pár obrázků přijdete, protože foťák bude lovit správné zaostření. Druhý chyták je možná zásadnější – počítejte s tím, že prostě nebudete zoomovat.Totiž zoomy od Fujifilmu bývají líné při ostření opravdu nesnesitelně, a hlavně stojí opravdu hodně peněz – násobě více než srovnatelné seťáky od zrcadlovek. No a co fotím ? Rodinné snímky, nějaký ten street, krajinky, jak jsem již zmínil zvířata v zoo a jejich detaily, lehké makro, architekturu , občas v prostorách kde je málo - méně světla. Omlouvám se, že jsem se takto rozepsal.. Děkuji.
milan.44
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 14. 1. 2017 16:09

Na všetko si si sám aj odpovedal, a celkom správne. Rozhodnutie je na Tebe.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milan.44 14. 1. 2017 16:13

Re: FXE1 - tak jestli tomu dobře rozumím, tak Fuji NEBRAT ??
milan.44
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 14. 1. 2017 17:11

Pochopiť jeho obmedzenia, a zvážiť či sú pre Teba zásadné. Nikto to za Teba nerozhodne.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Salva Pecka 14. 1. 2017 17:58

Na akční foto X-E2 určitě není, ale ZOO moc akční nebývá, když se nezadaří jeden den, zadaří se další :-) Jinak pro představu tady je pohromadě pár slušných foto --> https://www.juzaphoto.com/recensione.ph ... jifilm_xe2
Sony
Salva Pecka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alešak 14. 1. 2017 18:02

Milane.44, pokud se ti X-E2s líbí tak si ho kup a na všeliké kecy se vyser. Je to přesně vyhovující aparát
na to , co jsi uvedl. No a Honzovi Rybářovi s Fotoguru už prošlo při recenzích rukama tolik foťáků, že
mu mohou některé připadati pomalé :-) . Já mám X-100s a také jsem na něj četl jak je pomalý atd.
Fotívám s ním vnučku při basketu v hale a nemám problém s rychlosti ostření, a to ty děcka lícou po
palubce, jako zajíci. Fotil jsem na koncertu při naprosto mizerném světle a stíhal jsem ostřit ručně.
Fotil jsem na lezecké stěně také ok. No a venku už vlastně neexistují limity. Takže se opravdu vyprdni
na všechny ty Franty Radily, a kup si přístroj ke kterému tě táhne srdíčko a uvidíš, že budeš spokojený.
A s tím seťákem 18-55 také nešlápneš vedle...
Měj se fajn :-)
Alešak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Salva Pecka 14. 1. 2017 18:38

Mé jediné dilema když jsem kupoval E2 bylo jestli černou nebo stříbrnou :D
Sony
Salva Pecka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 14. 1. 2017 18:44

milan.44, na FXE1 by som fakt nedal, je to chorobne zatvrdlý odporca Fuji X-Trans a ani nie som si istý či x-e2s držal niekedy v rukách, takže tam ťažko nejaká objektivita.
X-E2S je práve foťák, kde je pridané aj fázové ostrenie a pri normálnom svetle ostrenie by malo byť fakt rýchle, ale o tom by ti najlepšie vedel povedať dadajax, diskutujúci na tomto vlákne, ktorý sa ním živí, tak snáď sa ti ozve....
Naposledy upravil Allien driver dne 14. 1. 2017 18:58, celkově upraveno 1
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 14. 1. 2017 18:58

S tim vypnutim po nasazeni filtru je to kravina. To se stat nemuze, pokud se nevybila baterka nebo se fotak kvuli neaktivite neuspal.

Video u starsich fuji je ve srovnání s konkurenci tragicke. Kdo tvrdi neco jineho je bud slepy, nebo nezna jine moznosti.

Tecka. Tady se proste neni o cem bavit. Nekomu to video ze starych fuji muze stacit, ale konkurence je dal. Pokud je pro nekoho video priorita, radit fuji je silne nemoralni
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 14. 1. 2017 19:41

Rodina zháňa lepší kompakt, neviete estli bude pokračovateľ X10,20,30 a kedy?
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod qwerts 14. 1. 2017 21:23

Ja myslim ze ty X10,20,30 uz nastupce nedostanou
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 15. 1. 2017 18:47

Takže přátelé, předně omluva autorům příspěvků, které padly za vlast spolu s tím bordelem od FXE1, tuším že JOK3R tam měl něco k věci. Bohužel se to špatně moderuje.

FXE1 se uklidní.
Lotrandor
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka