Allien driver píše:FXE1 píše: Ale chcem Vás upriamiť na Fuji Raw, s ktorým som sa roky trápil, teraz sa mi zdá X trans bez chyby. Vraciam sa k starým Rawom a znovu prerábam. Nemám dôvod Vás klamať, žiadny akvarel, žiadne mazanie jemných prírodných textúr. Fuji už dávno nemám. Iba sa vraciam k starým Rawom.
tak ideš si znovu pre XE-1?
Divíš sa mojím reakciam v predch. príspevkoch? Najprv fanatik do X-Trans, potom viacročný fanatik-odporca X-Trans, ktorý zúrivo kopal do všetkého s visačkou X-Trans (stačí si spätne pozrieť svoje príspevky len na tomto fóre) a teraz je to znovu na najlepšej ceste k fanatizmu do X-Trans. Drvivá väčšina fotografou sa s X-Trans "netrápila" a tobôž nie roky, ale tešila sa so super výstupov. Ty si sa trápil...
Netreba hľadať problém skôr v sebe, ako v X-Trans, FXE1 ?
Ja sa u Teba nečudujem ničomu, sektu neriešim.

Nie si Ty ten bývalý Milan, z ktorého tu majú poniektorý nočné mory ? Máš nejaký komplex a pravdepodobne nie si schopný posunu a ani vývoja, to ale nie je môj problém. A k Fuji nepôjdem, pre mňa mal aj kopu iných nedostatkov. A máš pravdu, drvivá väčšina u Fuji neriešila RAW , rezignovala na JPEG . (veď je najlepší v galaxii)

Ľutujem, že som pozornejšie nečítal ako foto ABC vtedy popisoval Fuji.
-- 14. 1. 2017 07:47 --basa333 píše:fxe1: stáhl jsem jen první foto a nevidím na něm vůbec nic negativního, ani při velkém (300%) zvětšení, nevidím důvod stahovat ty další obrázky. ono ani to video nebude jen o natáčení testovacích tabulek. myslím, že kdo chce nějak negativně hodnotit, najde mouchy na každém systému. jinak zoner x používám už poměrně dlouho, je pravda že LR na fuji dobrý není.
ještě k tomu videu: samozřejmě si asi nikdo nebude kupovat fuji jen kvůli videu, ale při manuálním nastavení správných hodnot není výstup zas až tak špatný. je to prostě doplňková funkce a to musí každý akceptovat, fuji je hlavně o fotkách a ty jsou mimo jakoukoli diskuzi. a ano, vlastním xt-1, kdyby ses chtěl zeptat.
Ale to som presne prezentoval, že kupodivu to Zoner X zvláda veľmi dobre. (fuji nedokázalo vydať vlastný kvalitný konvertor) Informácie o XT1 mám veľmi podrobné každodenné a nie pozitívne. Ale verím že , XT2 je istý posun.
A k tomu kvalitnému videu, v cenovej ralácii XT1 je to dnes povinnosť. Hold, ale niekto sa s trápi s niečim, čo majú ostatný dávno zvládnuté.
To zas bude haló, keď bude prezident s "radosťou a hrdosťou" oznamovať 5 osú stabilizáciu na snímači

- možno niekedy
P.S. A teraz začne Allien peniť

Lebo v kostole nemôžeš vstať a povedať, pán farár, ja s Vami nesúhlasím...mám na to iný názor
-- 14. 1. 2017 08:15 --Basa 333 , nasmerujem na Teba Vixena, ten má kopu starostí z XT1, možno spolu nájdete vzájomne prospešné rady alebo riešenia.