Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Dolgor 8. 12. 2016 22:37

Motorek vrčí a je trochu pomalejší, narozdíl od 18-55ky se občas netrefí a mine, ale hlavně ostření osciluje tam a zpět kolem roviny ostrosti (v AF-S, 18-55 zaostří a je to) a při aktivaci AF, zapnutí/vypnutí foťáku sebou objektiv divoce cuká. Naštěstí většina fotek je i na f/1,4 zaostřená správně.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 12. 2016 23:35

Canon má stabilizovaný čip také, tuším u nového modelu bezzrcátka, nebo tak něco. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 9. 12. 2016 04:32

Canon má len digitálnu stabilizáciu pri videu, takže nič, čo by stálo za zmienku.

Titan_66 píše:Sony FF bezzrcadlovky to mají vlastně taky, ale nikdo další mě nenapadá
aj APS-C bezzrkadlovky to začali mať: od modelu A6500
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 9. 12. 2016 10:05

k recenzii:
"Dále mi vadilo, že při každém zapnutí foťáku, sundání krytky a přiložení oka k hledáčku trvá XT2 nekonečných pět vteřin, než se adaptuje na okolní světlo. Do té doby můžete jen zoufale pozorovat přeexponovaný obraz v EVF."
stačí namáčknuť spúšť a v okamžiku obraz adaptovaný, aspoň u X-E1 je to tak

-- 9. 12. 2016 11:12 --

dadajax píše: a případně sehnat nějakého chudáka se zrcadlovkou, abychom to porovnali :D

:D :D
tak je to už iná doba ako pred tromi-štyrmi rokmi, keď som tu začínal s fuji, vtedy ešte presila (aj skeptikov) bola priveľká :-))
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 46Power 9. 12. 2016 13:27

Me na X-T2 vadi nejvic absence GPS:(( Fotak drahej jak prase a nema zabudovanou GPS, to bych radsi ozelel wi-fi ktery sem jeste ani nezkousel. Nebo neexistuje na to neco, ze se to vlozi do sanek ext.blesku jak na Canon 1D X?
Zacinam setrit na XF 90 F2 R...A jeste neco kratsiho, ale nevim co ;-)
46Power
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 9. 12. 2016 18:10

46power: a aktuálně máš jaký tělo a skla ?

Dolgor: zajímavý, škoda, že sis nepořídil tu f2 verzi.
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 9. 12. 2016 18:30

Titan, mě ty f2 verze nepřipadají zajímavý. Ten AF zkousnu, hlavně že to má hezkej obraz.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 46Power 9. 12. 2016 19:51

Titan_66 píše:46power: a aktuálně máš jaký tělo a skla ?

Mam ten Fujinon XF 18-55 F 2,8-4 R LM OIS
46Power
Návštěvník

Odeslat příspěvekod basa333 10. 12. 2016 08:29

46Power píše:Me na X-T2 vadi nejvic absence GPS:(( Fotak drahej jak prase a nema zabudovanou GPS, to bych radsi ozelel wi-fi ktery sem jeste ani nezkousel. Nebo neexistuje na to neco, ze se to vlozi do sanek ext.blesku jak na Canon 1D X?

xt-1 taguje přes remote app (osobně jsem to nezkoušel, mně osobně přijde gps jako úplná zbytečnost), xt-2 to asi bude mít stejné. vím, asi to bude ne úplně komfortní, ale mělo by to fungovat, pokud to potřebuješ
basa333
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 10. 12. 2016 21:07

Dolgor: pravdou je, že taky bych raději dal přednost opticky lepšímu sklu s lepší světelností před lepším AF a Weather odolnosti. 23 1.4 mě neláká vyměnit za 23 f2.

Uvažuju, že bych si pořídil 60ku, ono AF je sice na xe1 nic moc, ale na druhý generaci x-trans to už použitelný je. Dá se to využít na víc typů focení vč. portrétů. Nebo nějaký telátko.
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 14. 12. 2016 14:19

nejaké čítanie o profi konvertore C1 (Phase One)verzii 9 :
http://www.petrpazour.cz/blog/posts/cap ... -pokracuje
podrobnejšie o C1 tu:
https://www.paladix.cz/serial/10078.html

@na slunečnici je len shareware verzia, odkaz som zmazal
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Salva Pecka 16. 12. 2016 20:03

Nemáte náhodou někdo toto pouzdro na T2 ? http://www.ebay.de/itm/GARIZ-Kameratasc ... SwmLlYBicB popř. typ na jiné
Sony
Salva Pecka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PavlinaH 16. 12. 2016 22:47

46Power píše:Me na X-T2 vadi nejvic absence GPS:(( Fotak drahej jak prase a nema zabudovanou GPS, to bych radsi ozelel wi-fi ktery sem jeste ani nezkousel. Nebo neexistuje na to neco, ze se to vlozi do sanek ext.blesku jak na Canon 1D X?
Zacinam setrit na XF 90 F2 R...A jeste neco kratsiho, ale nevim co ;-)

Mně se hlavně nelíbí, že za ty peníze do XT2 nedají stabilizaci, kterou Fuji tolik potřebuje. Kromě setového zoomu nemá nic stabilizaci. To je fakt velká škoda, že to vypustili. Téhle cenové kategorii v BZ to opravdu nepřísluší.
PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 17. 12. 2016 14:05

To je zas co za blabol? Vem si tu drzost Canikonu chtit za DSLR 150000 bez stabilizace
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metatron 17. 12. 2016 16:48

Nechapem tu precenovanu stabilizaciu... nevravim, ze to nie je dobra vec, urcite ano. Ale preboha, ved fotit sa da aj bez nej... takze ano na zvery, ktore sa ledva hybu... alebo v zlych svetelnych podmienkach na nieco bez pohybu... ale inak... ja ti nevim Karle...
metatron
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka