Ganec píše:Petr Luňák: krásne je, že na tvoju otázku o praktických možnostiach (ktorú by si nedal, keby si o nejakej vedel) som zfleku vymenoval 2 nezávislé príklady. Aj s ukážkami (hoci tá druhá nevznikla elektronickou uzávierkou, vypadala by s ňou podobne .. a ty to vieš; aspoň mal by si vedieť).
Zato ty, keď som ťa vyzval aby si mi uviedol nejakú reálnu praktickú ukážku využitia prepočítanej clony alebo fyzického ohniska, žiadnu si neuviedol. Len teoretické tliachanie.
Proste 14fps u Fuji je čosi ako 4K photo u Panasonicu (hoci s menším framerate, ale vo väčšom rozlíšení).
Na ich webe máš kvantum ukážok záberov v pohybe robených elektronickou uzávierkou.
Môžeš ešte miliónkrát napísať, že niečo neviem; nezmení to nič na fakte, že o foťákoch a ich možnostiach vieš omnoho menej ako ja.
Prvni priklad je naprosta kravina a uvadet kravsky zdeformovanej obraz jako kreativni vyhodu muze jenom Ganec a jemu podobne fotolamy. Nehlede k tomu, ze takhle zku*vit obraz je ve fotokramu otazka par sekund. Druhy priklad neni fotka vytvorena elektronickou zaverkou, takze si zadny druhy priklad nedal.
Co se tyce prakticke ukazky s prepoctenou clonu, tak jsem ukazek naflakal hned nekolik, sam si sem do fora jednu dokonce kopiroval. Jo a mimochodem, nikde jsem nikdy nerozporoval smysl prepocteneho ohniska, pouze jsem kritizoval neprepocet clony. Ty ses vazne hnup, ze malokdo se ti vyrovna, snad jen ten radoby profi fotograf, co si maze vlastni clanky (zatimco ty si je "pouze" prepisujes), z posledni doby se ti uspesne blizi...
Hele Gance, co takhle udelat interview na tema fototechnika? Pekne bez strihu, bez googlu po ruce... jdes do toho? Vavra me nejdriv tahal k nemu, ze prej si popovidame osobne a kdyz jsem mu nabidl totez, tak okamzite zaradil zpatecku, zbabelec. To ty ale urcite nejsi a hlavne toho vis o fototechnice a jejich moznostech MNOHEM vic jak ja, takze co nekde posedet ve slovenske hospudce, bez internetu po ruce...