ale ten landovi som nechal - veľmi sa mi "páči" ako sa z neho stál zo dňa na deň autor najpopulárnejšieho vlákna

-- 5. 5. 2016 16:27 --
nemáš v tom prsty aj ty lotrAndor? Teda okrem FOE.

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Allien driver píše:nemáš v tom prsty aj ty lotrAndor? Teda okrem FOE.
JSP070 píše:Skúsim to zhrnúť, čo ma prekvapuje. Keby som Fuji nemal rád, napíšem rovno, že irituje. Našťastie to kompenzuje inými vecami. Nechám si to vysvetliť od Fuji Ganca, prečo to tak má byť. Červeným sú označené veci, ktoré mám overené 100%.
1. Spomínané meranie expozície.
2. Pri fotení do RAW, sa na displeji nezobrazí 100% náhľad a nezobrazí ho ani Zoner. Nutne treba fotiť RAW+JPG, ináč neskontrolujem ostrosť.
3. Stále musím mať zapnutý displej alebo EVF a automatické uspanie funguje min. po 2 min. Neskutočné plytvanie energiou.
4. Páči sa mi voľba, že pred zmenou AF bodu treba stlačiť šípku dolu a tým pádom zvyšné tri šípky slúžia na rôzne nastavenia. Pôvodne som na to nadával, dá sa to vypnúť. Ale prečo sa nedá stlačením OK vrátiť k strednému bodu, to fakt nechápem.
Potom sú to také vychytávky, ktoré by som nenazval zásadnými chybami.
5. AF-C: To beriem ako vlastnosť, lebo kvôli AF-C si nikto Fuji nekúpi. Zvlášť s objektívom 55-200, že. Lenže ten objektív zaostrí rýchlo a prvá fotka je ostrá, potom ale zamrzne. Navyše pri sériovom snímaní funguje iba 15 PDAF.
6. AF-C funguje zvláštne. Fotoaparát nastaví pracovnú clonu a potom ostrí. Takže v šere pri vyššej clone je v hľadáčiku tma a AF nezaostrí.
V AF-S najskôr zaostrí a potom nastaví clonu a obraz stmavne, rsp je zašumený, ale nie je v ňom tma.
7. Q menu má obmedzené nastavenia. Sú tam položky ktoré nepotrebujem a ktoré potrebujem tam neviem dostať. Neviem prečo tam nemôžem dať čokoľvek z menu.
8. V Auto Iso sa nedá nastaviť čas podľa ohniskovej vzdialenosti.
9. Stabilizácia funguje tak, že stabilizuje stále pokiaľ sa fotoaparát neuspí/nevypne alebo iba v momente fotenia. Takže buď stále vrčí a žerie baterku, alebo je obraz v EVF roztrasený. Na druhú stranu, v 18-55 je neuveriteľne účínná.
10. AF má akési prediktívne ostrenie. Znamená to, že neustále ostrí a žerie baterku. Ale nefunguje to ako u DSLR. Neviem načo je tá funkcia dobrá. Okrem zvýšenej spotreby energie.
11. Ovládanie cez Wi-Fi mi príde neuveriteľne komplikované a pomalé. Posielanie fotiek do PC nepoužiteľné. Ale tomu som sa moc nevenoval. Chyba môže byť na mojej strane.
Fotoaparát je to ťažký (to mi nevadí) a mohol by byť o kus väčší. Neviem prečo mu nedali blesk. Asi aby pôsobil profesionálne. Aspoň ku Graphite verzii mohli pribaliť nejaký exkluzívnejší ako ten škaredý plasťák. Ale aspoň krytka sánok nie je v príplatkovej výbave, ako sa stáva v lepších rodináchDokonca mám hliníkovú.
Normálny blesk zatiaľ nemám, tak ani neviem, či má Fuji niečo ako Nikon CLS.
Kladov je samozrejme viac ako záporov (pre mňa), ináč by som nekonvertoval. To môže rozobrať Allien driver.
No Fuji sa fakt vyvíja za pochodu, takže ešte snáď potešia nejakou výraznejšou aktualizáciou.
qwerts píše:Hele u te 9 nevim jak jinak by to melo fungovatbud furt, nebo pri namacknuti, jak jinak bys to chtel?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků