Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pemar 23. 4. 2016 10:35

Já měl vždy odpor k velkým tělům a objektivům, ale když jsem držel v ruce D4s s 400/2,8 tak jsem měl pocit že držím v ruce něco pořádného, takový ten pocit, jako když se člověk rozjíždí na pořádné motorce nebo drží v ruce pušku na medvědy. Ještě lepší pocit jsem měl s kombinace D4s a 200/2, to si člověk připadá jako fotograf, ty fotky z toho padají parádní a v podstatě jinou technikou skoro nedosažitelné, cvaknete to na f/2 a ono to skoro vždy vypadá jako z časopisu, nepřipadáte si nějaký mobilový cvakal. Testosteron z toho jen cáká. On se Sonnarem 135/2 je výstup podobný a ta sestava je o 2 kg lehčí, jen to nemá ten dokonalý AF, který dělá ty fotky v pohybu.

Bylo mi jasné, že to není nic na mé záda, atd, ale stejně si myslím, že mne to podvědomě ovlivnilo k D500.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod qwerts 23. 4. 2016 11:17

Ono je taky otazka pemare, jestli si tou velikosti nekompenzujes neco na sobe :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 23. 4. 2016 14:16

To nemá smysl, já si toho kompenzuji tolik, že to ani nepočítám :-)
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod PavlinaH 24. 4. 2016 06:52

Pemare, proč myslíš, že je to těžko překonatelná technika? Já jsem toho nározoru, že Sony A7 xx spolu se Sony objektivy může směle konkurovat co do kvality výstupu prakticky všemu.
PavlinaH
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 24. 4. 2016 07:21

Kdo nikdy nefotil profesionalne svatbu, sport, reportaz tak muze mit urcite ruzne nazory, akorat jsou mimo realitu.
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Salva Pecka 24. 4. 2016 07:40

Porovnání dvou portrétních skel Oly a Fuji http://www.mirrorlessons.com/2016/04/18 ... ase_of_use
Sony
Salva Pecka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 24. 4. 2016 08:11

dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 24. 4. 2016 09:35

Tak Zack má no pořádnou práci Phase One. Fuji bere na výlety :)
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod JSP070 2. 5. 2016 16:31

Poprosil by som niekoho, asi dadajaxa :-), ako si nastavím, aby mi fotoaparát po namáčknutí spúšte stále meral expozíciu. Skúsil som všetky možnosti a neprišiel som na to.
A načo slúži hodnota L na voliči ISO. Myslel som, že to je ISO100, ale medzi L a ISO200 nie je rozdiel.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 2. 5. 2016 16:35

JSP070: s tou expozicí nevím, nikdy jsem to nepotřeboval. Ale ISO L je ISO 100 a je dostupné jen při focení do JPEGu. V případě focení do rawu je dostupný jen rozsah 200-6400.
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 2. 5. 2016 18:54

No keď zaostrím a prekomponujem tak je to niekedy problém. Našťastie to vidím v EVF. Tak budem musieť začať používať všetky AF body.
Dosť som fotil v poslednej bobe a s foťákom som sa už zžil. Na bežné veci super prístroj aj základné objektívy. Minimálny odpad kvoli neostrosti. V podstate žiadny.
Ale AF-C s 55-200 je väčšia tragédia ako som čakal. Objektív celkom rýchlo zaostrí, prvá fotka je ostrá ale to je všetko. Sériové snímanie CH je úžasné ale v podstate zbytočné. Aspoň s týmto objektívom.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod D.a.l.i 3. 5. 2016 10:08

Pokud máš FW 4.00, tak:
Menu - str. 4 (červená) - Prop. bodu AE a zaostř. pole - zapnout.
Výborná věc :)

(snad myslíš to, aby foťák měřil expozici na zaostřeném bodu, pokud myslíš něco jiného, tak se omlouvám)
Nač ten spěch? 5 minut mě nezabije :-)
D.a.l.i
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 3. 5. 2016 11:40

Nie, mal som na mysli, ze ked zaostrim a prekomponujem, fotoaparat stale meria expoziciu pri namacknutej spusti. Vedia to aj mobily.
Fotim krajinu, zaostrim na nieco v popredi a ked prekomponujem a mam v zabere npr. oblohu, tak je prepalena. Alebo niekedy je fotka podexponovana.
Ono sa to da nastavit AE-F Lock only a ostrit palcom, vtedy to funguje. Lenze ono ostane zaostrene stale aj po odfoteni. Treba to rucne vypnut opatovnym stlacenim AE-F. Vo Fuji sa zblaznili.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 3. 5. 2016 20:34

Keby si radšej pohol rozumom namiesto nadávok: skús opačný postup, uzamkni expozíciu na žiadanej kompozícii a zaostrí kde potrebuješ a vráť sa späť
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 3. 5. 2016 21:15

Ad1: Nenadavam
Ad2: Je viac takychto sialenych moznosti ako to vyriesit. Pytal som sa, ci to Fuji nevie ako kazdy iny fotak. Asi nevie, ale snad sa to naucia a daju to v nejakej aktualizacii.
Presiel som z Nikona a proste tu vela beznych veci zatial nefunguje.
JSP070
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka