Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Salva Pecka 26. 12. 2015 21:11

Tak na výběr ostřícího bodu by to mohlo být šikovný! Už jsem natěšen :-)
Sony
Salva Pecka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VladexAndroid 26. 12. 2015 22:33

doufám že nebude vyšší rozlišení ale zlepší dynamický rozsah a přidají simulaci filmu,
jako to má Fujifilm S5 Pro Finepix, z řady DSLR Fuji / Nikon s bajonetem Nikon,
super dr, barvy, kontrast, před 9 ti lety naprostá bomba, lepší než D700, D5300 a D800, Canon 5DM3...
viz http://www.fuji-x-forum.com/topic/64-fuji-flowers/
VladexAndroid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 26. 12. 2015 22:47

Rozliseni bude s nejvyssi pravdepodobnosti 24Mpx
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 26. 12. 2015 23:08

Bude mať 24Mpx, zmenili trocha menu aj ovládanie. Jeden testovací kus tu bol (v ruke som to ale nemal, mne v tej dobe prišiel iný fotoaparát)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VladexAndroid 26. 12. 2015 23:31

a nebude to náhodou full frame ? chtělo by to . . (skla ale nemají)
VladexAndroid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 27. 12. 2015 02:32

Určitě to bude mít FF, kdo potřebuje skla, když na to může nasadit Tamron 28-75? :nenapadne
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 27. 12. 2015 10:29

FF nema ziadnu logiku. Ani s Tamronom.
Ja dufam, ze bude mat 24 Mpx.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 27. 12. 2015 12:29

To byla taky ironie :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod miroslav.cizek 28. 12. 2015 10:06

A jak je na tom nyní Fuji s videem? Kdyz to porovnam treba s Canonem 70D , nebo Panasonicem G6? Fuji by se mi libil, skla bych si v pohode vybral, ale prave kvuli videu jsem zatim zvolil Canon... Ani tak mi nejde o to, jak si s nim poradi nekde v terenu, tam ta kvalita neni tak dulezita (pro me potreby) ale v mistnosti se stalym osvetlenim. Jak je na tom treba ostreni pri videu? detekce tvare funguje v pohode? Treba Panasonic G5 mel problem i s malym protisvetlem, tak proste nezaostril dobre :( Canon s tim problem nema a prijit o tu kvalitu bych nechtel i kdyz me Fuji hodne laka...
miroslav.cizek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 28. 12. 2015 10:29

Fuji sú skôr na fotenie ako video...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 28. 12. 2015 10:37

miroslav.čížek: vypadá to tak, že jediný stroj s rovnocenným AF u videa je Sony A6000 nebo níže A5100. Blbý je, že jeden má hledáček a druhý dotykový displej, chtělo by to obojí.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 28. 12. 2015 12:53

Si staci precitat recenzie. V takmer kazdej kritizuju Fuji za tragicke video.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Sakini 28. 12. 2015 16:13

No vyloženě tragické to není, jako třeba u starých Samsungů, ale výrazný podprůměr. Mizerný kodek, moiré jak sviňa, Panasonic je proti tomu světelné roky napřed, a Canon jen o něco míň. Ostření při videu se stihlo docela zlepšit, je stabilnější a nevvibruje, ale manuál je manuál. Když už to musím na nějaké delší natáčení použít, zastydím se a zavřu jedno oko abych to tak nevnímal. Slabší jsou levné modely, X-T1 a X-T10 mají AF docela vyladěný (od verze 4.0) takže bez výrazných divočin v obraze se dá používat, ale to nic nemění na celkové kvalitě obrazu.
Sakini
Návštěvník

Odeslat příspěvekod miroslav.cizek 28. 12. 2015 19:18

Ondrej Bobek píše:Fuji sú skôr na fotenie ako video...

Hm, škoda, toho jsem se obával...
reign píše:miroslav.čížek: vypadá to tak, že jediný stroj s rovnocenným AF u videa je Sony A6000 nebo níže A5100. Blbý je, že jeden má hledáček a druhý dotykový displej, chtělo by to obojí.

No, to by chtělo. Na Canonu mi nic moc nevadí, jsem spokojen, klidně si počkám jestli se Fuji zlepší, nebo jestli Sony a7III bude mít otočný displej :)

Díky
miroslav.cizek
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka