Dobrý den ve spolek,
rád bych od vás slyšel názor na moje dilema
Hledám doplňkový kompaktnější přístroj se slušným obrazovým výstupem ke sve DSLR, která se po narození dcerky stává přece jen robustnější a není úplně vždy po ruce.
Nicméně nechci uplně slevovat z obrazové kvality, původně jsem byl víceméně rozhodnut pro SONY RX100 III, pak jsem ale viděl kvalitu výstupů X-M1 a nadchla mne hlavně úroveň šumu při vysokých hodnotách ISO i film filtry a to vše stále při relativně malých rozměrech. Samozřejmě se setovým objektivem 16-50 jde už o větší rozměry, ale pokud vezmu v uvahu aktuální akci 27mm objektiv za 1 kc, tak mám sice pevné ohnisko, ale s dobrou světělností (RX100 III má stejně f/0 2,8 víceméně po celé délce) a zoom bych prostě oželel, protože ta obrazová kvalita je skvělá i při vysokých ISO hodnotách a to vše při rozměrech kompaktu, pokud bych nějaký ZOOM vyžadoval, tak prostě nasadím 16-50. Myslíte, že je má úvaha dobrá, nebo jsem zapomněl na něco zásadního

co vrací RX100 III do hry? Je mi jasné, že konečné rozhodnutí je na mne, ale spíš mě jde o to, zda je obrazová kvalita skutečně lepší než u RX100 III, že radši oželím kompaktnost, ikdyž při pevném skle jen ZOOM. Využítí by bylo běžné, kde nechci tahat DSLR a současně bych zachoval výbornou kvalitu výstupu + bonus v podobě filtrů od FUJIFILMU. Také by bylo fajn, kdyby s tím byla schopná fotit i manželka, tzn. nastavení automat. režimu a bude to tak nějak v rámci automatiky OK.
Fotit zamýšlím spíš momentky z rodinného života.
Na zbytek mám DSLR pentax.
Díky všem za názory

.
martin