Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Big.T 28. 9. 2014 15:53

Kazdym dalsim nabitim se mi vydrz zvysuje. Momentalne jsem nekde kolem 400 cvaku. Zacinal jsem kolem 250. (X-E1)
Big.T
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kezic 28. 9. 2014 16:09

Big.T fotíš do jpg nebo rawu? Já mám také X-E1 má ji i kolega z fotoklubu ale nad cca 280 snímků jsme se nikdy nedostali a to jak s originálními nebo neorigo baterkami. :hm
kezic
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Big.T 28. 9. 2014 16:38

V posledni dobe jen do jpegu, nebot jsem zapasil s nefunkcnim prevodem z RAWu v LR.
Big.T
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 28. 9. 2014 17:24

kezic: Když jsem měl půjčený X-E2, nafotil jsem s nim jednou 470 fotek a baterka ještě držela. Zkus ještě vypnout ten režim rychlejšího ostření, ten žere více energie. I když mám pocit, že jsem ho měl právě v době toho focení zaplý. Viz http://www.fototipy.cz/2014/05/13/recen ... lm-x-e2-2/
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 28. 9. 2014 19:00

A zrovna před chvilkou jsem publikoval dojmy z používání X-T1 i se srovnáním s X-E2. Tak koho to bude zajímat, najde zde: http://www.fototipy.cz/2014/09/28/recen ... film-x-t1/
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 28. 9. 2014 19:38

Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 28. 9. 2014 21:47

dadajax, rád vidím, že v hodnocení ovládání X-T1 nejsem sám. Hrozně se mi ten foťák líbí, ale mnou hojně užívané Fn tlačítko se skoro nedá zmáčknout a čtyřsměrný volič vzadu je zapuštěný nepříjemně hluboko. X-E1 se mi ovládá lépe. Tak snad příští model s 24mpixelovým snímačem:)

...nezkoušel někdo na Fuji nový Samyang 10/2,8?
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FXE1 1. 11. 2014 12:23

Rád by som s Vami konzultoval poznatok ohľadne Fuji RAWu. Deklarované rozlíšenie na FX-E1 je 4896 x 3264. K tomu sa dostanete konverziou zRAF cez silkypix alebo aj priamo fotografovanim do jpegu. Vyskúšal so nový rawtherapy 4.2. Fotografie narástli na 4938 x 3274 px. Samozrejme neide o resample, fyzicky je obraz obsahovo väčší. Pravdepodobne sa jedná oblasť do ktorej Vás Fuji nechce pustiť a využíva ju na pri kompenzácii vlastností objektívov, žiže vidíme len orez z pôvodného formátu. Obraz spracovaný v rawtherapy mi pripadá prirodzenejší, bez typických fuji omalovániek. Má s tým niekto skúenosť aj v iných konvertoroch ?
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lotrandor 1. 11. 2014 15:34

K tomu lze donutit i LR, tuším nějakým pluginem. Každy foťák snímá o malinko větší oblast a pak nastavuje orez. Prakticky přínos těch pixelu navíc je však mizivy.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod airmt 2. 11. 2014 22:14

Výdrž fotek se dost liší podle stylu focení. Na PENu jsem někdy taky nafotil 800 fotek (i vč. občasného blesku), ale hodně z toho bylo burst. Pokud však fotím stylem zapnu, cvaknu jednu fotku, vypnu a td. (moje běžné použití), měl jsem okolo 400 fotek. Na OMDčku kámoš dal taky přes 1100 fotek (a ještě nevybil baterku), přesto průměrná výdrž je o dost nižší.
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LemoN_81 19. 11. 2014 15:20

Ahoj potreboval bych tip na externi odpalovac blesku pro Fuji X-e2 a blesk Fuji 42 .... jde mi to aby to chodilo v manualnim rezim, tzn jenom blik, to ze TTL neexistuje to uz jsem nejak pochopil. Dik za rady. Bohuzel to nemam kde vyzkouset... :-/
LemoN_81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Janovsky 19. 11. 2014 17:21

Funguje to přes toto http://www.amazon.com/Yongnuo-Wireless- ... B004YW79F4

Pokud jsi z Prahy, není problém si to vyzkoušet, mám je. Testoval jsem to na své X10 a EF-42

Oja
Ondrej Janovsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MartinSur 28. 11. 2014 11:18

Dobrý den ve spolek,
rád bych od vás slyšel názor na moje dilema :shock:
Hledám doplňkový kompaktnější přístroj se slušným obrazovým výstupem ke sve DSLR, která se po narození dcerky stává přece jen robustnější a není úplně vždy po ruce.
Nicméně nechci uplně slevovat z obrazové kvality, původně jsem byl víceméně rozhodnut pro SONY RX100 III, pak jsem ale viděl kvalitu výstupů X-M1 a nadchla mne hlavně úroveň šumu při vysokých hodnotách ISO i film filtry a to vše stále při relativně malých rozměrech. Samozřejmě se setovým objektivem 16-50 jde už o větší rozměry, ale pokud vezmu v uvahu aktuální akci 27mm objektiv za 1 kc, tak mám sice pevné ohnisko, ale s dobrou světělností (RX100 III má stejně f/0 2,8 víceméně po celé délce) a zoom bych prostě oželel, protože ta obrazová kvalita je skvělá i při vysokých ISO hodnotách a to vše při rozměrech kompaktu, pokud bych nějaký ZOOM vyžadoval, tak prostě nasadím 16-50. Myslíte, že je má úvaha dobrá, nebo jsem zapomněl na něco zásadního :) co vrací RX100 III do hry? Je mi jasné, že konečné rozhodnutí je na mne, ale spíš mě jde o to, zda je obrazová kvalita skutečně lepší než u RX100 III, že radši oželím kompaktnost, ikdyž při pevném skle jen ZOOM. Využítí by bylo běžné, kde nechci tahat DSLR a současně bych zachoval výbornou kvalitu výstupu + bonus v podobě filtrů od FUJIFILMU. Také by bylo fajn, kdyby s tím byla schopná fotit i manželka, tzn. nastavení automat. režimu a bude to tak nějak v rámci automatiky OK.
Fotit zamýšlím spíš momentky z rodinného života.
Na zbytek mám DSLR pentax.
Díky všem za názory :).
martin
MartinSur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hocal 28. 11. 2014 12:33

Ak len trochu uvažuješ do budúcna mať popri zrkadle aj ďalší systém- napr. bezzrkadlo fuji, tak chod do fuji. Máš slušné telo, dva dobré objektívy ako základ, neskôr možnosť rozvoja. Ak nad takýmto vôbec neuvažuješ a chceš len niečo malé do ruky sebe aj manž., tak sony iste dobre poslúži.
hocal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 28. 11. 2014 12:43

Môj názor je ak máš zrkadlovku a spokojnosť, tak na rodinné momentky je fakt lepšia tá sony. Je to neskutočný prcek, ono na nejakom zrovnávači to vypadá že tam nie je až taký rozdiel, ale choď si to osahať naživo a uvidíš. A hlavne sa to vleze do kapsičky ku kočárku alebo podobne, bez problémov a s okamžitou použiteľnosťou.
Fujinka je parádny systém, ale jeho hlavná sila je vo sveteľných kvalitných sklách, a tam by si pri jednom pancake neskončil.
Hovorím podľa vlastných skúseností, kedy ma manželka poslala k šípku aj s bezzrcátkom olympus, vraj kto sa s tým má ťahať a vláčiť to na krku.
Kompaktík jej stačí, nevadí jej nič čo mne kole oči, a kvalitné foto na kalendár a do fotoknihy zabezpečujem ja. :-)
bob222
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka