od FotoABC 22. 5. 2014 15:35
Dolgor: já fakt nachci flamewarovat ani trollit, jen se dotýkám věci, která mě dlouhodobě zajímá nebo irituje. Věřím Ti, že jsi žádný odšum při vyvolání z RAWu nepoužil, tím spíš - hodnotím teď ty upravené fotky:
mám z toho fakt dost divný pocit jako zatím z textury všech Fuji-X fotek, které jsem kdy viděl. Podívej se třeba na horizont na ty minimální detaily, zatímco střechy a zdi těch hradů jsou prakticky bez struktury. Na jedné straně extrémně prokreslené detaily a hned vedle nic, jen takové náznaky stínohry různých map, spirál a ornamentů, prostě místo kresby zanikající v šumu takové divné struktury. No a ty ostré hrany a kontury jsou jakoby vyryté a změněné do ornamentů. Nik Sharpener umí doostřovat velice pěkně, na ten bych to nesváděl. Fuji by se mně děsně líbil těmi skly, ale z té textury mám furt hodně zvláštní pocit, prostě ne jako z fotky, ale něco mezi rytinou a olejomalbou.
-- 22. 5. 2014 14:42 --
Třeba ta fotka 2223, první edit, kamenitý břeh vpravo - to je jako kdyby to projelo nějakým kreativním filtrem. Takový pomačkaný.
-- 22. 5. 2014 14:42 --
Třeba ta fotka 2223, první edit, kamenitý břeh vpravo - to je jako kdyby to projelo nějakým kreativním filtrem. Takový pomačkaný.