E-M1 vs E-M5 a E-P5

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ltokar 31. 1. 2014 14:14

:D tak,tak v tomto pripade celkom isto ide o update. Upgrade by mohol byt v pripade, ze by sa vymenil cip a naozaj harwarovo podporoval ISO100. Takto je to len "fake" ISO100, takze update.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 31. 1. 2014 14:31

Nějaký zkušenosti s fw 2.0 - http://www.dpreview.com/forums/thread/3616694
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 31. 1. 2014 19:51

kolega píše:ale do "Wiky" může psát každý co chce, i když to je blud. My co děláme i do IT, tak víme, že upgrade je obměna hardware Ty updatuješ E-M5 tak, že do ní nahraješ nový firmware a já upgraduju svou foto-výbavu s E-M5 tak, že tu E-M5 nahradím E-M1.

No já nevím, snad to bude krajový ale náš ajťák (dnes měl pravidelnou návštěvu) říkal že to mám správně. Ostatně i slovník cizích slov - cituji: Upgrade=vyšší verze počítačového programu....
Mě se zdá, pokud vezmu citem, že update je nahrání nových dat. Třeba nové mapy do navigace. Rád se nechám poučit.
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 31. 1. 2014 20:24

Bežne sa využívajú oba výrazy... ale aspoň je o čom písať...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kolega 31. 1. 2014 21:30

Pavle stačí když se podíváš do svého PC a na službu Windows update, co dělá? A proč se asi nejmenuje Windows upgrade? :mrgreen: Ten tvůj ajťák je nějaká rychlokvaška, nezná ani základní názvosloví svého oboru. :pozor
OM-D E-M1 a M.Zuika |12-40/2,8|45/1,8|60/2,8|75-300/Rll|
kolega
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 31. 1. 2014 22:18

Aktualizuje soft k určitému datu. Proto update. Nepovyšuje z XP na W7. :-)

Zdrtavím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 31. 1. 2014 22:27

kolega píše:Pavle stačí když se podíváš do svého PC a na službu Windows update, co dělá? A proč se asi nejmenuje Windows upgrade? :mrgreen: Ten tvůj ajťák je nějaká rychlokvaška, nezná ani základní názvosloví svého oboru. :pozor

Na Windows bych neodkazoval, roky se vypínají po stisku tlačítka START :), nedivím se pak, že i ajťáci jsou z toho všeho zmatení :)) .
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kolega 31. 1. 2014 22:55

OK, naběhl sis sám ;-) , tak se podívej, jak se jmenuje program, kterým provádíš vlastní, podle tebe upgrade, tvého E-M5 ? Ten software se jmenuje "Olympus Digital Camera Updater" a ty v něm upgrejduješ svůj DF. To je celkem logické, že :mrgreen:
Kdyby nedejbože šlo o upgrade, tak by se ten software jmenoval O.D.C. Upgrader, ale těžko by to pak mohl být software :pozor

-- 31. 1. 2014 23:04 --
Puntík píše:Aktualizuje soft k určitému datu. Proto update. Nepovyšuje z XP na W7. :-)
Zdrtavím
:D to nemá s datumem nic společného, ale z daty. Updatem se aktualizují data. Datumem se pak většinou ty updaty označují v názvu, pro jejich snadnou identifikaci. Nezaměňuj pojmy s dojmy.
OM-D E-M1 a M.Zuika |12-40/2,8|45/1,8|60/2,8|75-300/Rll|
kolega
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 1. 2. 2014 07:21

Nejsem ajťák a ani být nechci. Mě je šumafuk jak se to jmenuje jestli grade nebo date. už jsem poukázal na zmatení ajťáků (START..co k tomu dodat). Ale pokud jsem si vyguglil nějaká info na netu tak zjišťuji tyto definice např:
Update Mírně vylepšená, nová verze softwaru, obsahující například nově platná data. Vylepšení se označuje vyšším číslem za desetinnou tečkou. Například namísto 5.13 bude 5.14, aj. Upgrade Výměna programu za novější verzi, která se od staré liší v nějakém zásadním směru. Vylepšení se označuje vyšším číslem před desetinnou tečkou. Upgrade se může týkat i hardwaru počítače. Nové díly bývají označovány jako upgrade kit.

Takže podle této definice jsem upgrejdoval a basta. Zbytek si musí vyřídit komunita IT, udělat si v tom pořádek, třeba IT normoslovní slovník co je co. Nejlépe unijní bruselský :)) .
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 1. 2. 2014 09:56

Preto google updatuje tak, ze upgraduje na vyssie cislo :D .. nechajte to tak, v IT svete je to sice dolezite, aby sa pojmy neplietli s dojmami, ale tuna na tom nezalezi.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 1. 2. 2014 10:09

A evidentně z debaty plyne, že vlastně u foťáku není co řešit ( že už to fotí všechno dobře :) ), když se komunita fotografů a fotoamatérů zabývá takovými kravinkami, že ?
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 1. 2. 2014 10:25

Puntík píše:Aktualizuje soft k určitému datu. Proto update. Nepovyšuje z XP na W7. :-)
Zdravím

kolega píše: :D to nemá s datumem nic společného, ale z daty. Updatem se aktualizují data. Datumem se pak většinou ty updaty označují v názvu, pro jejich snadnou identifikaci. Nezaměňuj pojmy s dojmy.

Dík za vysvětlení. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Adamantan 1. 2. 2014 15:45

Pánové, pánové... A co takhle aktualizace?
Adamantan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ltokar 1. 2. 2014 18:52

Pavel Breit píše:A evidentně z debaty plyne, že vlastně u foťáku není co řešit ( že už to fotí všechno dobře :) ), když se komunita fotografů a fotoamatérů zabývá takovými kravinkami, že ?

Tak,tak .. preto treba sa vratit k teme, premenovat thread na E-M1 vs E-M5 a E-P5 E-M10, kedze vysiel novy kus. Ktory, ked pozeram specifikacie, nie je ani ryba ani rak.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 2. 2. 2014 08:51

Bleskově (není čas a ani světlo) jsem cvakl asi 10* s novým fw2.0. na M5. V detailu rozdíl nevidím (logicky), na kontrolu šumu si počkám až bude modrá obloha, DR to bude mít asi jako na M1 (low odhaduji menší dr v jasech než Iiso200). Low iso má na M5 studenější barvy. AF (menší bod) neřeším. Někde jsem zachytil, že se zlepšil af-c. Nebyl by nějaký tester s více časem než mám já ?
Pavel Breit
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka