Fujifilm X-E1

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Daemonius 12. 5. 2013 04:18

VSCO Film Pack 3

Ty pruhy jsou možná viditelná matrice nějakým záhadným způsobem, ale spíš ne..

Může to být taky tím, že LR sice podporuje X-Trans už slušně, ale pořád je ten algoritmus kapku beta. Obojí LR a Aperture může občas blbnout při některých světelných podmínkách (Capture One neblbne, ale zase detaily nic moc). U X-Trans je trošku problém vychytat ten algoritmus tak, aby uměl pracovat s přesvětlenými místy. Obecně platí, že je lepší u tohohle foťáku nepřeexponovávat, alespoň dokud se nevyladí ty algoritmy i s ohledem na tenhle problém. DR je stejně slušné a moc to nešumí, takže by to neměl být problém.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kozakm 12. 5. 2013 13:00

Samozřejmě, že mi jde o ten banding :)

Můžete zkusit sami, tady je RAW:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/186 ... CF0143.RAF

Ale je to asi zbytečný, neboť banding je přítomen už v embedded jpegu...
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 12. 5. 2013 14:45

Tak Aperture je na tom rovnako. Darktable pri pokuse otvoriť tento súbor spoľahlivo padá.
Přílohy
Snímka obrazovky 2013-05-12 o 14.37.20.jpg
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 12. 5. 2013 14:49

Zajímavý, koukam na to i v silkypix a tam ten banding je vodorovnej, v LR spíš svislej.. Obojí bez doostření
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 12. 5. 2013 17:13

Díky, kluci...
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 13. 5. 2013 06:07

Banding je přímo v RAWu. Vyzkoušel sem víc převodníků, abych si byl jistý.

Nemyslim si, že je to skutečný banding. Vypadá to jako kdyby se světlo odrazilo přímo v sensorovém sendviči. Pokud se ten foťák jinak chová normálně, tak si asi našel novej bug X-transu. :D
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kozakm 13. 5. 2013 08:29

Díky.
Bohužel jsem zrovna fotil jen do RAW, ale když mrknete na jpg, co je v rawu, tak je ta struktura i v něm. Vyskytuje se to jen asi na čtyřech fotkách tulipánů v protisvětle, nikde jinde.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 13. 5. 2013 14:46

Opýtam sa jednoducho. Ako zobrazím JPG z RAWu? Nikdy som to neriešil a tak interný JPG som vždy videl len zlomok sekundy pred tým, než mi Aperture vygeneroval náhľad obrázku.
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 13. 5. 2013 14:56

Nainštaluj si napríklad IrfanView a otvor RAW ním.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 13. 5. 2013 14:57

Zoner to umí. Používám jako souborového manažera Salamandera a ten to umí (F3). Ale to ti na Macu asi nepomůže :)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 13. 5. 2013 15:02

Asi tak, na MACu to tak nejako fungovať nebude... :-) Tak skúsim hodiť otázku do iného fóra... :-)
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 13. 5. 2013 15:02

Tady to je:
Přílohy
dscf0143.jpg
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 13. 5. 2013 15:13

Vďaka. Pekné pásiky to robí... :-) Je to zaujímavá chyba/vlastnosť snímača.
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Refael 3. 6. 2013 09:26

Dobre rano do Cech vsem majitelum X-E1 ! ! !

mam na vas prosbu:

pred par dny jsem se dozvedel o novem firmware 1.05 pro X-E1. Stahnul jsem si tento firmware na pametovku a chtel takto aktualizovat, jenze pri zapnuti fotaku se soucastne stisknutym tlacitkem Display/Back a vyberu z Menu aktualizovat Body se mi objevila hlaska, ze mam posledni firmware 1.04.
Zkontroloval jsem si samotnou pametovku v PC a aktualiz.balicek tam je.

Sice firmware 1.05 vyuziji jenom s objektivem XF 55-200mm, presto jsem chtel dopredu udelat aktualizaci, aby byl X-E1 uz pripraven na prichod tohoto objektivu.

Muzete mi poradit, co mam jeste zkusit?

DEKUJI predem za rady.
Refael
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 3. 6. 2013 10:34

Ten Milan odešel z tohoto topicu nebo z celého fóra? Vždycky když to sliboval, tak to bylo jenom z toho konkrétního topicu. Tady to skoro vypadá jakože se přesune na Digimanii k Zemkovi.
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka