Fujifilm X-E1

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod milan_a 1. 5. 2013 19:47

kozakm píše:Dnes se mi přihodila nemilá věc. Používám v X-E1 nějakou "univerzální" SD kartu, která prošla již hodně fotoaparáty a Fuji si na ní udělal složku 999_FUJI a fotky začal číslovat od 9902. Toho jsem si pochopitelně nevšiml (a kdybych si toho všiml, nepřikládal bych tomu pozornost). Dnes jdeme na výlet, vyfotím asi 20 fotek a ejhle, číslování dosáhlo 9999 a konečná, foťák vypsal FRAME NO. FULL a odmítl dál fotit. Na kartě je přitom místa fůra. Formátování karty by pomohlo, ale to bych přišel o fotky ze včerejška, které jsem ještě nestáhl do PC. Takže jsem si ulevil několika sprostými slovy, foťák strčil do brašny a místo focení se jen kochal. To by se fakt jeden *****... tohle dokáže asi jen Fuji.

typický kozakm, kto nemá v hlave.....
prečo trochu nepohneš mozgovými závitmi, ale namiesto toho nadávaš a hádžeš vinu na iného? Najskôr si to rozšteloval ty, keď si sa s tým hral, hmm pre takú hlúposť nefotiť, neskutočné :shock: Tak "tohle dokáže asi jen" Kozak M.
A ty robíš recenziu, no ďakujem pekne 8-S
Riešenie:
Set-up, Frame no., Renew
Vieš, to je foťák pre skutočných profesionálov :D :D :D
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 1. 5. 2013 20:14

Tak tady se musim nad tim pozastavit i ja, protoze nastavit v menu fotaku cislovani fotek od zacatku by snad mohlo napadnout i takoveho ostrileneho fotografa/recenzenta jakym je Martin Kozak, ne?
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 1. 5. 2013 21:40

A proč začal od 9902? V tom je nějaká logika?
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Daemonius 1. 5. 2013 22:21

Žádná logika, což by odpovídalo Fuji. :D

Ale myslim, že takovéhle blbosti nedělají ani oni. Ostatně jednu Fuji mam a chová se naprosto vzorně. Možná to měl někdo předtím? Pokud bude hodně no-name karta, může to dělat leccos. Leica M svého času ničila SanDisky. :D
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lotrandor 1. 5. 2013 23:10

Tak to je celkem jistý, že to měl někdo předtím. Ale jestli vytvořila adresář, měla začít od jedničky. Nebo od posledního snímku (v případě že tam už adresář byl).

Imho, takhle z diskuze mi to přijde, že se předvídatelně nechová, ale možná to má nějaké prosté vysvětlení :p, které mi zatím uniká.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod kozakm 2. 5. 2013 07:31

milan_a píše:Set-up, Frame no., Renew
Vieš, to je foťák pre skutočných profesionálov :D :D :D

Děkuju za upřímně míněnou radu, jsem rád, že je tady na fóru tolik skromných lidí, ochotných hned podat pomocnou ruku. To jsem samozřejmě zkoušel, nepomohlo.

-- 2. 5. 2013 08:39 --

Daemonius píše:Pokud bude hodně no-name karta, může to dělat leccos. Leica M svého času ničila SanDisky. :D

Karta Sony SDHC EXPERT UHS 94 MB/s ;-)

-- 2. 5. 2013 08:42 --

Petr Luňák píše:Tak tady se musim nad tim pozastavit i ja, protoze nastavit v menu fotaku cislovani fotek od zacatku by snad mohlo napadnout i takoveho ostrileneho fotografa/recenzenta jakym je Martin Kozak, ne?

Martina napadlo na úplném začátku foťák komplet zresetovat. Po resetu se nastaví kontinuální číslování.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milan_a 2. 5. 2013 09:07

Lotrandor píše: ale možná to má nějaké prosté vysvětlení :p, které mi zatím uniká.

aj môj sa takto choval po prvom vložení karty, je to takto nastavené od Fuji a podľa mňa je to istá ochrana pre obchodníkov aj pre kúpujúcich, že pri skúšaní sa to nepreženie s počtom cvakov a kúpujúci má aspoň možnosť kontroly, že kupuje neopotrebovaný foťák. Holt, clever Fuji. Kozák, dúfam, že to to bude ako plusový bod :)

-- 2. 5. 2013 10:19 --

a CaNikon to nemá? :-l
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 2. 5. 2013 10:20

Teď ale hodně vaříš z vody, že jo? :)
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod milan_a 2. 5. 2013 10:33

ani nie, má to logiku, aký problém si to overiť u Fuji?
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 2. 5. 2013 10:36

Logiku to nemá, nechci v přístroji funkci, která se hodí prodejci :p. Na to ať si tam nahrajou demo firmware.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod milan_a 2. 5. 2013 10:46

nemá to logiku, keď máš jednoducho overiteľnú info priamo pri preberaní prístroja, že kupuješ nový prístroj??
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 2. 5. 2013 12:33

milan_a: "já o voze a ty o koze", co tomu prodejci brání to opakovaně resetovat? jestli to někde zobrazuje počet expozic je druhá věc. Chápu, že se to někdy může hodit, ale já radši nový než z demo-poolu.

V megapixelu mě nechali v klidu vyzkoušet jakýkoliv objektiv, když jsem si přinesl vlastní kameru, ale půjčit foťák s baterkama, právě s poukazem na cvakání uzávěrkou, moc ochotní nebyli.

Imho, milan-a, moc dobře víš, že se to chová nelogicky a zvláštně.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod milan_a 2. 5. 2013 13:49

"co tomu prodejci brání to opakovaně resetovat?"
nič, len sa už potom neobjaví zložka "999_FUJI" a ty vieš, že tento foťák bol niekým štandardne používaný (napr. Kozákom) a poprosíš predávača o nový ;-)
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 2. 5. 2013 13:53

Vzhledem k tomu, že jsem zdaleka nebyl první, kdo foťák používal, a že jsem před použitím foťák resetoval, tahle teorie kulhá na obě nohy...
kozakm
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka