Fujifilm X-E1

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod milan_a 16. 4. 2013 14:20

wow, problém s farbami sa zdá byť v LR5 odstránený :tleskani .
Teraz by to už mohol byť kandidát na najlepší konvertor pre X-Trans...
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milan_a 21. 4. 2013 13:33

no a podarilo sa mi v LR5 prvýkrát dostať vo všetkých aspektoch na úroveň interného jpegu a dokonca v niektorých ho aj predčiť. Celkom super výstupy na súčasnú dobu - dá sa to, som vcelku spokojný s výsledkami konverzie X-trans, momentálne asi ťažko nájdem lepší výstup v APS-C triede (samozrejme okrem Foveonu :-\ ), zdá sa, že celkom sľubný vývoj, už som mal obavy, či bude snaha tretích strán zvládnuť X-trans a že ostanem visieť na interných jpeg-och a teda či som urobil dobrú voľbu 8-S. Hmm, ale ten Foevon... :roll:, zrejme aj Fuji sa v tom rýpe, môže to byť ešte zaujímavé ;-]
Občas ešte mrknem na susedné vlákno a za pravdu mi zrejme dá i Daemonius:
viewtopic.php?p=9463553#p9463553
a
viewtopic.php?p=9463616#p9463616
blábol, už môžem konštatovať, že Nikon D7100 sa môže schovať, čo sa výstupu týka, proste (citujem) je to foťák pre pokročilých amatérov. Vtedy v mojich ukážkach išlo hlavne o problém nezvládnutia konverzie X-trans tretích strán v porovnaní s interným výstupom.
Chce sa mi veriť, že aj Phase One v blízkej budúcnosti vylepší konverziu (hlavne čo sa týka textúry), v jeseni sa má dostať do predaja nový a hlavne lacnejší model s X-trans, v lete by mal byť k dostaniu teleobjektív (zrejme budem ľahší o cca 600 éčiek :mrgreen: ) a tiež 27mm pancake - asi načasovanie k novému telu, no zdá sa, že to vo Fuji berú vážne a vod podlahy :D, uvidíme, ešte majú čo robiť..., držím im palce.
No a teraz už len využiť techniku, nadobudnuté znalosti a vytvorené workflow k získaniu čo najlepších výsledkov v nastavajúcej sezóne :)
Všetko dobré prajem všetkým, vrátane svetla
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 21. 4. 2013 14:19

Já také přeji světlu vše dobré :-)
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milan_a 21. 4. 2013 15:03

"múdremu napovedz, hlúpeho trkni", tak trknem:
Všetko dobré (vrátane dobrého svetla) prajem všetkým...
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 21. 4. 2013 15:28

vidíš to, to by mně ale vůbec nenapadlo :-(
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 21. 4. 2013 15:37

Nové Aperture od Apple je zřejmě nejlepší na X-trans sensory. Samozřejmě až na ten detail, že je to jen pro Apple. :D Ale rozlišení to má skvělé, texturové problémy žádné. Jen občas vyleze trocha moiré a malinko šumu (což by mělo, když je konverze z RAWu udělaná správně).
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milan_a 21. 4. 2013 15:58

Zdravím,
"zřejmě nejlepší", no ťažko povedať, chcelo by to osobne odskúšať, ale aby som kvôli tomu inštaloval mac-a, to asi nehrozí :D . Sú ale aj iné názory, napr. jeden z nich:
http://www.fujirumors.com/apple-apertur ... g-x-trans/
Raz
4 days ago
I’m a long time Aperture user who switched to Lightroom after the 4.4 update improved its X-trans rendering. Comparing images between the two, I don’t think Aperture is any better, if anything it’s making the images a little over saturated by default and there are quite a few false colour artefacts in areas of high detail (patches of green and purple that shouldn’t be there) and which seem hard to remove (dragging up the moire slider in the raw settings doesn’t do much). I had a look at the DPReview test image and Aperture does seem to do a better job in some areas (the crosshatching on the artwork is better rendered) but in real world images I’m struggling to see any measurable difference and I find the colour artefacts distracting. It’s great to see the X-trans supported by Apple at last, but Aperture itself is so far behind Lightroom now any insignificant difference in rendering is pretty moot compared to the vastly better dynamic range recovery tools, distortion correction and automatic CA correction.

No ťažko bez odskúšania, asi čo človek, to názor... a je to tiež často aj o kompromise
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milan_a 25. 4. 2013 09:17

rodina objektívov X-mount sa pomaly, ale (zdá sa) isto rozrastá. Celkovo by ich už malo byť k dnešnému dňu deväť, vrátane nového super svetelného Mitakon 35mm f/0.95:
http://photorumors.com/2013/04/24/mitak ... available/
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 29. 4. 2013 18:28

Konečně ho mám doma. První dojmy trochu rozpačité, ostří to líně jak 5 let starý kompakt...
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milan_a 29. 4. 2013 20:38

vedel si, že AF nepatrí zrovna k najrýchlejším (máš tam vôbec najnovší firmvér?), čo si potom radšej nepočkal na x-e2 s hybridom?
No som zvedavý aké výstupy urobíš...
jeden z mojich amatérskych:
http://ulozto.cz/xbNTZXXu/s0031822lr5-11-crop-jpg
Naposledy upravil milan_a dne 29. 4. 2013 20:58, celkově upraveno 1
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 29. 4. 2013 20:56

Já ho samozřejmě nekupoval :)
Je tam 1.04

Další věc: fakt nejde smazat fotka, když ji mám nazoomovanou?
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milan_a 29. 4. 2013 21:00

nie, problém stlačiť enter?
milan_a
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 29. 4. 2013 21:09

Ano.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 1. 5. 2013 18:29

Dnes se mi přihodila nemilá věc. Používám v X-E1 nějakou "univerzální" SD kartu, která prošla již hodně fotoaparáty a Fuji si na ní udělal složku 999_FUJI a fotky začal číslovat od 9902. Toho jsem si pochopitelně nevšiml (a kdybych si toho všiml, nepřikládal bych tomu pozornost). Dnes jdeme na výlet, vyfotím asi 20 fotek a ejhle, číslování dosáhlo 9999 a konečná, foťák vypsal FRAME NO. FULL a odmítl dál fotit. Na kartě je přitom místa fůra. Formátování karty by pomohlo, ale to bych přišel o fotky ze včerejška, které jsem ještě nestáhl do PC. Takže jsem si ulevil několika sprostými slovy, foťák strčil do brašny a místo focení se jen kochal. To by se fakt jeden *****... tohle dokáže asi jen Fuji.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 1. 5. 2013 19:06

počkej na novej firmware :)
Lotrandor
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka