od bager3000 8. 9. 2012 06:12
Môj postreh, ako užívateľa Fuji X-Pro1. Čo sa týka kvality obrazu, mal som možnosť fyzicky porovnať obrazový výstup Fujiny a viacerých APS-C zrkadloviek. Musím povedať, že kvalitou Fuji vyniká a napr. porovnaním s lacnejšou triedou zrkadloviek, konkrétne švagrov Canon D550, Fijina exceluje. Je o triedu lepšia. Všetci máte pravdu ohľadom AF zaostrovania. Je skutočne o 2 triedy pomalšie ako zrkadlovky. Ale musím zato povedať, že je veľmi presné. Zaostrovanie je 100 percentné, žiaden front či back focus. Nemám žiaden odpad fotografií kôli chybnému zaostreniu! Ale pre športových fotografov tento systém nie je vhodný. Ja fotím svoju rodinu v každej!! situácii vrátane pobehujúcej dcéry, prírodu /teším sa na svetelný 18-55mm/ a s Fuji X100 fotím street a reportáž / a ako na opasku nositeľný kompakt/, tento systém mi vyhovuje. A druhej strane, čo sa týka rýchlosti ostrenia, má to byť vyriešené novým firmware 2.0. A to už može byť tým pádom riadna pecka.
Som maximálne spokojný s použiteľnám vysokým ISO. V kombinácii s úžasným a ostrým objektívom Fujinon 35mm f1,4 môžem kľiudne fotografovať aj v tme z ruky. Pri nastavení prioruty času na 1/60 pri auto ISO mám všetky statické fotky stopercentné aj za pomerne vysokého šera..
Je to nový systém, ktorý sa bude ďalej rozvíjať. Aj m4/3 začínali z nuly a kde sú teraz s ponukou objektívov?
Áno, je to špecifický systém, ktorý má rôzne softwarove muchy. Na druhej strane Fuji počúva svojich zákazníkov a problémy rieši novými firmwarmi. Kto číta recenziu z čias, keď bol fotoaparát vydaný ako novinka, tak po určitom čase to už nie je pravda. Väčšina kritiky je preč, problémy sú vyriešené. Preto by vás pri rozhodovaní mal zaujímať skôr hardware.
Čo sa m§a týka a mojich požiadaviek, vo svete Fuji som sa našiel a ostávam mu verný. Mňa oslovila neskutočná kvalita obrazu, pomerne kompaktné rozmery oproti zrkadlovkám /nosím ho vo veľmi malej brašničke/, možnosť fotografovať aj do formátu 16:9, vynikajúce objektívy. Mínusom je naozaj pomalší AF, zato však na 100% presný. Keby to raz malo fázové ostrenie,... Och.
Naposledy upravil
bager3000 dne 8. 9. 2012 06:53, celkově upraveno 1
Fujifilm X-T4 ( Fujinon 35mm _ Fujinon 56mm _ Fujinon 18-55mm)
Fujifilm X100F
Sony RX100 III.