POmoc s vyberem Olympus,Panasonic,Canon

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod atan 14. 3. 2012 02:02

Dobrý den

Prosím o vaše rady,postřehy,tipy !

V současné době vybírám nějaký foťák,který by mi občas nahradil moji zrcadlovku. Upřednosňuji plně otočný displej,proto jsem do výběru přidal i Canon G12. Všechny možné recenze jsem snad přečetl,přesto se pořád nedokáži rozhodnout.
Přístroj bude k focení venku a občas v noci . Ohniska budu využívat ty nejširší + pak zase naopak co možná nejdelší.Rozhoduji se mezi těmito přístroji :

Canon PowerShot G12 – dal jsem ho do výběru z důvodu plně otočného displeje a díky kompatibilitě s blesky Spedite. Navíc světlost objektivu není zlá v porovnání s konkurencí.

Panasonic Lumix DMC-G3 – opět hlavní výhoda plně otočný displej,relativně velký výběr objektivů vzhledem k možnosti s Olympusem,můj favorit ! Je za levné peníze

Olympus E-P3 – kdyby měl otočný displej,mám vybráno,z recenzí mi vychází nejlépe,ale otočný displej je pro mě dost důležitý,ale možná to budu muset vyřešit nějakým zrcádkem : ))

Jak jsem psal uvítám každý komentář,všechny přístroje jsem měl v ruce,proto jsou v mém výběru,

Děkuji za reakce,zkušenosti !
atan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kolega 14. 3. 2012 12:46

atan: Také jsem byl vyznavačem otočného LCD displeje, ale po zakoupení PENu mě to docela přešlo, díky použití výklopného elektronického hledáčku VF-2. Nyní mám E-P3 a už ani ten hledáček skoro nepoužívám, jen vyjímečně na přímém sluníčku a pod., protože OLED displej je krásně vidět (na rozdíl od LCD) i z velkého úhlu, což obyčejně pro kompozici snímku stačí. Navíc ten displej je dotykový a kouzlo určit dotykem bod zaostření, nebo dokonce ihned tím dotykem i exponovat, je neodolatelné :-). Otočný displej do boku mi moc nevyhovoval (měl jsem kdysi DSLR Olympus E-3 i bezrcátko Panasonic G1), protože mi zhoršoval orientaci tím vybočením. Daleko užitečnější mi připadl displej výklopný (otočný) dolů, jako měl kdysi kompakt Panasonic FZ50, se kterým jsem byl moc spokojený. Proto se mi nyní hodně líbí nový Olympus E-M5 a budu E-P3 prodávat.
Jinak bych řekl, co se tak koukám po webu na recenze a pod., že mikrosystém firem Panasonic/Olympus je co do podpory objektivů (a hlavně kvalitních objektivů) na tom nejlépe, že všech "pokusů" ostatních firem o bezzrcátko.
OM-D E-M1 a M.Zuika |12-40/2,8|45/1,8|60/2,8|75-300/Rll|
kolega
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Skulivert 15. 3. 2012 10:42

Z výše zmíněných třech aparátů, vychází nejlépe panasonic g3, poměr cena - kvalita - užitná hodnota - olympus je zbytečně předražený a zvlášť s přídavným hledáčkem, který je u G3 již v těle a tedy i v ceně...
Skulivert
Návštěvník

Odeslat příspěvekod atan 18. 3. 2012 17:32

tak nakonec asi vyhraje ten Panasonic G3 ;-)

diky za reakce
atan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jirkausti 17. 9. 2012 15:18

Zdravím!

Nechci zbytečně zakládat nové vlákno, tak se Vás zeptám tady.
Do budoucna také uvažuji o nějaké "bezzrcadlovce", zatím mi nejlépe vychází Panasonic DMC-G5, nebo GH-2.
Chtěl bych se zeptat na pár věcí, zda s nimi nemáte někdo zkušenosti:

- dá se některý z těchto modelů ovládat z počítače? (záznam přímo do PC)

- pokud ne, fungovala by alespoň "nouzová varianta" - propojit AV kabelem fotoaparát s monitorem nebo TV a expozici provádět pomocí dálkové (drátové) spouště? (Není AV výstup funkční pouze v režimu prohlížení?)

- někde jsem četl, že software těchto fotoaparátů dost silně "žehlí" náhled na LCD. Takže z displeje nepoznáme, zda je fotografie dobře zaostřená. Je to pravda? :-o Pokud ano, pomohl by upgrade softwaru fotoaparátu?

- jaká je kvalita snímků při dlouhých expozicích? (cca 10-20s) Neprodukuje fotoaparát tzv. "hotpixely"? Chtěl bych zkusit snímky noční oblohy, a nerad bych tam měl "hvězdičky", které tam nepatří. :-)

Díky za Vaše rady a zkušenosti,

Jirka
jirkausti
Kolemjdoucí