Diskuze nad odstraněním možnosti blokování uživatelů v galer

Pravidla, FAQ, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 15. 10. 2019 16:21

Tři roky ne. Ale zatím čekám, až se uzdraví vývojář a přidá odkaz na tuto diskuzi do samotné galerie. Zatím se tady moc nevyjádřili ti, na jejichž názor nejvíc čekám, protože o diskuzi patrně vůbec nevědí. Špatně jsem to zkoordinoval.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Davidof 15. 10. 2019 16:38

Tak otázku vyfoťte a vložte ji do galerie :-) Myslím, že se to tam hezky rozjede ;-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Rumovník P 16. 10. 2019 13:55

Dobrý den, jsem pro zrušení blokovacího tlačítka. ten kdo se vkládá fotky musí počítat i se zápornými reakcemi. Osobní napadání a invektivy zde od jisté doby prakticky vymizely, pokud by se snad někdo cítil čímkoliv dotčen, má pořád možnost nepatřičný příspěvek nahlásit
Rumovník P
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luisifer 16. 10. 2019 15:12

Nikdy (a nikde) jsem funkci blokování neviděl primárně fungovat tak jak by měla. Každá "vymoženost" se dá víc či míň zneužít. A blokování patří bohužel k jedné z nejvíc zneužívaných.

Návrh anonymity je ale proti tomu (ať se rozčilují zastánci jak chcou) ještě nesmyslnější funkcí. Tím spíš v dnešní době extrémní propojenosti přes kopec ksichtoknih a mraky jiných serverů, kde je docela majoritní způsob "chování" nacpat výsledky na ix serverů najednou. Popř. na ksichtoknihu nejdřív, a pak naběhnou oblíbenci pod jakože anonymní vklad na galerce. Velmi objektivní (a kdo takovým pohádkám věří, ať třeba na mpx běží, kde se ve velkym křiví hlavně soutěže, kde přece jen jde o nějakou výhru a hlasování se nejlíp účastní pomalu i neexistující rodinní příslušníci (velice anonymní)).
Luisifer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jfunion 16. 10. 2019 15:34

Můj názor na věc je takový že přijdete o spoustu vkladatelů..
jfunion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Napol 16. 10. 2019 15:35

Já jsem pro zrušení. Pokud se někomu bude zdát komentář nevhodný, může ho nahlásit. To je, dle mého názoru, dostačující. Vytváření skupinek je ok, ale nesmí to bránit vyjádření názoru někoho, kdo do oné skupinky "nepatří". Sama jsem si jednu nesmyslnou blokaci vysloužila nízkým hodnocením fotek dotyčného. Tak by to skutečně chodit nemělo.
Napol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shimmell 16. 10. 2019 16:30

To, že galerie přijde o některé vkladatele (kteří stavějí na tom, že zablokují "nežádoucí" hodnotitele) není žádná škoda. Blokování vede k deformaci hodnocení fotografií a tím k popření samotné funkce galerie samohodnotitelů. K uklidnění osobních výpadů by byl krátkodobý ban (3-7 dní např.) velmi dobrý a účinný, pokud by systém fungoval.

Jsem pro zrušení svévolného blokování.
shimmell
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 10. 2019 17:55

Ano já s tím souhlasím, tohle nefungovalo co mám zkušenost nikde. Důležité pro klid galerie je mít fungující moderátory, kteří budou mít dostatečné prostředky, pro udržení klidu. Což vámi nabízený systém zdá se nabízí. Jak to dopadne nemůže vědět nikdo, ale určitě je to správný první krok ze kterého se dá vycházet. Co bych ještě navrhoval je označení moderátorů, tak aby bylo vidět s kým máme tu čest.

Můj názor nikoho určitě nepřekvapí, už jsem to tu psal několikrát, takže je jasné že vás návrh beru všemi deseti. Děkuji D.E.
anonymni

Odeslat příspěvekod Petr.P. 16. 10. 2019 23:03

Rozhodne souhlasim.

-- 17. 10. 2019 00:09 --

a souhlas s Shimmell
Petr.P.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod navyy 17. 10. 2019 07:42

jednoznačně zrušit
navyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod silence x 17. 10. 2019 09:27

Jsem pro ponechání možnosti blokování. Jako obrany proti stalkingu. Ten Vy neodhalíte a účinně jemu nezabráníte. Jedinej, kdo tady doopravdy zneužívá blokování, aby mu nebylo možno hodnotit fotky, je jfunion. Řekněte ale upřímně, kdo by chtěl ještě hodnotit jeho fotky, když všichni víme, jak je mstivej.
silence x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vlastimil Pibil 17. 10. 2019 09:32

Blokování bych nerušil, protože je to prvotní obrana proti os. útokům a zaujatému neg. hodnocení, kdy většinou nejde o fotky, ale o to, že si někteří holt "nesednou" a osobní antipatie se pak odráží v kom. i hodnocení fotek.

Na druhou stranu blokování není zase tak účinné, protože se dá hulvátsky útočit a napadat i u cizích fotek, (mohl bych vyprávět), ale naštěstí je to nyní vcelku zklidněno a není to tak časté a vyloženě hulvátské, jak to (ještě vcelku nedávno) bývalo.

Takže za mě: Blokování bych nechal zachované, ale jako ochranu proti jeho vyloženému zneužívání bych omezil počet blokovaných(třeba na 3 ?) a tito zablokovaní by byli zveřejněni ve "statistice" autora.
V.P.
Vlastimil Pibil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Megas.Lakkos 17. 10. 2019 10:00

Souhlasím s předchozím návrhem, omezit počet blokování (třeba na 3) ale blokování zanechat, aby bylo možno se bránit proti případnému obtěžování od jednotlivce.
Megas.Lakkos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 10. 2019 10:57

silence x píše:Jsem pro ponechání možnosti blokování. Jako obrany proti stalkingu. Ten Vy neodhalíte a účinně jemu nezabráníte. Jedinej, kdo tady doopravdy zneužívá blokování, aby mu nebylo možno hodnotit fotky, je jfunion. Řekněte ale upřímně, kdo by chtěl ještě hodnotit jeho fotky, když všichni víme, jak je mstivej.


Jfunion není zdaleka jediný, to zprvé, za druhé jediné co vždycky fungovalo, funguje a fungovat bude jsou aktivní dobří moderátoři. Nic víc potřeba není.

-- 17. 10. 2019 12:24 --

Vlastimil Pibil píše:Blokování bych nerušil, protože je to prvotní obrana proti os. útokům a zaujatému neg. hodnocení, kdy většinou nejde o fotky, ale o to, že si někteří holt "nesednou" a osobní antipatie se pak odráží v kom. i hodnocení fotek.

Na druhou stranu blokování není zase tak účinné, protože se dá hulvátsky útočit a napadat i u cizích fotek, (mohl bych vyprávět), ale naštěstí je to nyní vcelku zklidněno a není to tak časté a vyloženě hulvátské, jak to (ještě vcelku nedávno) bývalo.

Takže za mě: Blokování bych nechal zachované, ale jako ochranu proti jeho vyloženému zneužívání bych omezil počet blokovaných(třeba na 3 ?) a tito zablokovaní by byli zveřejněni ve "statistice" autora.


Vlasto já vás naprosto chápu, ale s tím návrhem, když se pak najde někdo čtvrtý, tak buď budete muset snášet jeho výstřelky, nebo budete muset někoho od blokovat, aby jste mohl zablokovat někoho jiného???

On návrh banu jak navrhuje p. Lutonský mi přijde mnohem funkčnější. A co se týče toho že si dva nemusí sednout, je velmi subjektivní, ono když někomu z vysokým sebevědomím dáte u osmi fotek po jednom bodů, tak se ty antipatie vytvoří u autora těchto fotek naprosto automaticky. Prostě mu nesednete, tak vás zablokuje i přesto, že vy proti němu vůbec nic nemáte. Jen máte takový názor na ty fotky. On ale má pocit že jo. To prostě fungovat nemůže.
anonymni

Odeslat příspěvekod silence x 17. 10. 2019 11:25

Definujte "dobrého moderátora".
silence x
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků