ZPS 16

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Allydamm 17. 9. 2013 09:44

http://www.zive.cz/clanky/zoner-photo-s ... fault.aspx

Tak se rok s rokem a je tu zase nová verze. K otestovaní se dostanu až později. Má již někdo zkušenosti s katalogem/organizérem, je tam nějaký posun od předchozích dílů nebo pořád to samé s přidaným filmovým pásem a mapou?
Allydamm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allydamm 17. 9. 2013 15:23

Tak jsem to přece jenom nainstaloval, a zase ne. Dokonce to snad ještě zhoršili, už s nedají přesunout panely, Takže buď se vám líbí jak to vymysleli vývojáři nebo máte smůlu. A tedy prát se mezi panelem informací a panelem klíčových slov rozhodně nehodlám. A nějaké zobrazování mapy s GPS souřadnicí to pro mě rozhodně nezachrání.

Prostě zase trošku víc zklamán, popovídáte si na výstavě, proberete to s technickou podporou, spokojenost ochota, ale výsledek, jako vždy na nic. Asi jsem stále sám, přitom by stačilo kdyby na správci alespoň někdo za ten rok zapracoval.
Allydamm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod archetto 19. 9. 2013 07:12

poradí někdo ? jak v 16 nastavit ( jestli to vůbec jde ) dvojitým poklepáním na obrázek pro otevření v editoru ? a také, jak v editoru přepnout do celoobrazovkového režimu, bez toho, abych měl vpravo pruh ikon ? chci vidět ničím nerušený výsledek a nechci přepínat zas na nějakou jinou karrtu :-(
archetto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fotohans 19. 9. 2013 13:42

ohledně toho poklepání - v nastavení - možnosti - záložka Všeobecné - hned první volba

Na celoobrazovkový náhled v Editoru bez ikon jsem nepřišel.

Dost mne zklamalo jak je program pomalý při práci s RAW, a při prohlížení v plném rozlišení. Pokud si nezatrhnete v nastavení RAW volbu "Zobrazit velké náhledy místo plného rozlišení" je listování fotkama utrpení. Jistě mohu listovat náhledy, jenže při prohlížení potřebuji nakouknout jak vypadá fotka v zobrazení 1:1.
Pěkná prasárna je, že pokud máte zvoleno "Zobrazit náhledy..." tak i při kliknutí na ikonu 1:1 se zvětší jen do velikosti náhledu a ne do celého formátu 1:1.

Takže co se mne týká zůstávám stále u verze 13 a pro editaci u Lightroomu.
fotohans
Návštěvník

Odeslat příspěvekod archetto 19. 9. 2013 14:25

díky. Večer na to mrknu. ale ten náhled mrzí. auuuu, auuu :-S
archetto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ziki 14. 12. 2013 18:12

Zdravím, do 16.12 je k ZPS 16 zdarma fotokniha a licence pro celou domácnost. Jer tu někdo se ZPS 15, kdo upgradoval nebo bude upgradovat? Po zvyknutí si na novinky, je nová verze oproti předchozí opravdu v něčem lepší? :hm
Po vyzkoušení ZPS 16 jsem se rozhodl, že zůstanu u ZPS 15, poněvadž nová verze pro mě nic nového užitečného nepřinesla, ba naopak nový vzhled a ovládání, nefunkční některé zkratky, absence map od Seznam.cz, stále chybějící lepší výběr fotek než prosté ctrl+levé tlač. myši, chybějící kontextové nabídky a všechny úpravy jen v tom jejich super panelu napravo, když se chcete podívat jak vypadala fotka před aplikací úpravy/efektu, tak furt musíte klikat na to tlačítko fotka před úpravou atd. atd. Prostě jenom kvůli tomu co jsem vyjmenoval bych logicky neměl žádný důvod upgradovat :D. Pro mě jediné pozitivum s příchodem ZPS 16 byly novinky na Zoneramě, ale tu můžu provozovat i se ZPS 15.
Už pro upgrade ze čtrnáctky na patnáctku jsem se rozhodl spíš jen kvůli vánoční nabídce fotoknihy a licence pro celou domácnost zdarma :mrgreen:, protože i patnáctka toho krom mrvítek ("kůl" efektů) moc užitečného nepřinesla a šestnáctka se v tomto nijak neliší.
Ale teď by se mi docela hodila fotokniha a ta v letošní nabídce vypadá luxusněji než loni a rozšířením pro celou domácnost bych měl o jeden vánoční dárek také postaráno, takže jestli upgradovat, tak zatím jen kvůli těm dárkům navíc a ne kvůli samotnému ZPS :P.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 14. 12. 2013 19:16

upgradoval som, ale nikomu to NERADIM: prinos oproti 15 je 0,00...a co sa tyka knihy, tak pouzivam ZPS 11 a nemam pocit, ze by mi nieco v nej chybalo - aj to nieco hovori o kazdorocnych "prevratných updatoch" ZPS.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod ziki 14. 12. 2013 21:03

landov: ZPS 11 už je přeci jen postarší verze a pokud bych řešil upgrade z této verze tak ani neváhám ;-).
Za převratnou verzi považuji ZPS 13 (opravdu použitelné odstraňování šumu, podpora 64 bit. a optimalizace pro více jader atd.), ale byla docela náročná na systém. Následující ZPS 14 odladila neduhy předchozí verze a např. přidala urychlení výpočtů na grafické kartě přes Cuda nebo OpenCL a přinesla integrovanou Zoneramu. Upgrade na tyto verze myslím smysl měl, ale od patnáctky výše přibývají už jen blbosti jako efekt miniatur (hlavní lákadlo ZPS 15), zmenšení fotky se zachováním kompozice a přizpůsobení dotykovému ovládání (stěžejní vlastnost ZPS 16). Zoner se prostě odklonil od amatérských fotografů (popř. profesionálních, pokud jej nějací používaly) k úplně laickým fotografům, kteří jen cvaknou, aplikují nějaký automatický efekt nebo filtr a šup s fotkou na facebook.

Zajímal by mě názor někoho, kdo má ZPS 15 a provedl upgrade na ZPS 16, jestli to za to opravdu stálo. Jestli bych měl provést upgrade, tak by to bylo asi jen kvůli té fotoknize a multilicence na ZPS 16 by k tomu byla spíš jako dárek :mrgreen:.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 14. 12. 2013 22:48

Ale ved ti to pisem,ze som presiel z 15 na 16. Zps 11 mam knihu
landov
Expert

Odeslat příspěvekod ziki 14. 12. 2013 23:22

Tak to bude oboustranné nedorozumění. Myslel jsem, že používáte ZPS 11 a tou fotoknihou jsem nemyslel nějakou knihu/příručku o ZPS, ale knihu vyrobenou z fotek tj. fotoalbum, která je jako dárek k ZPS :).
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Scuti 22. 12. 2013 21:24

Dobrý den, zdravím. Chtěl bych poprosit o radu. ZPS používám už asi čtvrtou verzi v řadě (placenou), nyní nějakou dobu v.15.
ZPS používám na závěrečné "doladění" po předchozím zpracování RAWu a TIFFu v jiných softech.
V ZPS jsem také vždy na závěr prováděl převod profilu z ProPhoto RGB na běžný s RGB. Bylo to bez problémů.
Nedávno se mi sešla současně změna OS PC z Win XP na Win 7 a nainstalování nového ZPS 15.
Při převodu z ProPhoto RGB na s RGB se obrázek zobrazí v naprosto příšerných barvách (což dříve nedělalo) ale po uložení změn do správce jsou už barvy normálně O.K se správným profilem s RGB.
V podstatě to ničemu nevadí, protože uložený obrázek je O.K. ale ten okamžik převodu barev je úděsný...
Nevíte někdo, kde hledat psa zakopaného?
Děkuji.
Scuti
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bystřické 25. 12. 2013 23:00

zasekl jsem se na ZPS 15 a dál to nemá smysl :pozor ZPS 16 je jen další tahání peněz z lidí a výsledek nula :hm koupil jsem si radši Lightrooma,ten toho neumí tolik jako ZPS,ale pracuje přesně a čistě :tleskani
Přílohy
ligh (1 z 1).jpg
bystřické
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 23. 3. 2014 14:03

Ahoj, zkouším chvíli tuto verzi ZPS a nějak nemůžu přijít na to, jak vidět jednoduše fotku před a po úpravě. Můžete mě nakopnout? ...správným směrem :-)

//EDIT: tak už vidím tlačítko v dolní části pod úpravami. Děkuji. Je vidět, že stačí zadat dotaz a i toto občas pomůže k vyřešení problému :-D
S pozdravem MgX
MgX
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků