Canon 70D

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod feanoor 28. 6. 2013 12:54

Tak snad už je to konečně tady, 2. července by se měl objevit dlouho očekávaný Canon 70D
(snad už opravdu s novým senzorem)

specifikace vypadají velmi zajímavě -

20.2mp CMOS Sensor
DIGIC 5+
19pt AF System (All Cross Type)
7fps
Built-in WiFi
3″ Vari-Angle Touch Screen LCD
ISO 12,800 Maximum
Dual Pixel CMOS Autofocus
Full HD Video
HDR
Multiexposure Mode
LP-E6 Battery

Zdroj canonrumors.com
feanoor
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 28. 6. 2013 13:08

No koukám, že to dali někam na úroveň 7D. Tak to sem zvědavej, jestli vůbec bude mít 7D nějakýho nástupce...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Calven 28. 6. 2013 13:45

No, 7D MKII by som privítal viac...
Uvidíme na skutočnosť. Potom sa rozhodnem či môj upgrade bude smerom k 7D alebo 70D. Ale 7D je mi viac po chuti.
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod feanoor 28. 6. 2013 13:46

lukas
Jo, posunuli to. Proti D7100 nemůžou vyrukovat s nějakym vořezávátkem.
feanoor
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod revell 28. 6. 2013 13:54

Kdy byla predstavena 60D, to snad uz nekdy v roce 2010, pokud se nemylim? Ale cena asi bude ze zacatku nadsazena a lidi jim stejne asi utrhnou ruce, protoze uz na ni cekaji dlouho.
Otazka, jestli Canon bude pokracovat s 7D Mk2 nebo polozi 70D vyse (kolem 1000€ nebo jeste vyse).
Osobne si myslim, ze bude canon hodne protezovat FF, ktere ted predstavil 6D a 5Dmk3.
revell
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Daemonius 28. 6. 2013 16:07

No neb Nikon protěžuje taky FF, tak no prob.

Nicméně tohle nemá vůbec šanci v některých ohledech na D7100 (ale zpětně díky AF zase nebude mít šanci D7100).

Pokud nevylepšili výrobní postup (tzn. přejít na novější technologický proces), tak je to odepsané před vydáním.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod feanoor 28. 6. 2013 16:27

???
Daemonius - můžeš být konkrétnější?
feanoor
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FotoABC 28. 6. 2013 16:46

Daemonius: proč by neměl mít D7100 šanci díky AF? Pokud bys napsal v Live View, pak klidně ano, ale při ostření detekcí fáze v "zrcadlovkovém režimu" je D7100 natolik výborný, že si opravdu neumím představit takovou bombu ostření, aby D7100 "neměla šanci". Spíše bych si tipnul, že D7100 a 70D budou mít oba bezproblémové přesné, rychlé a spolehlivé ostření, takže nějaké laboratorní srovnávání nebude mít pro praxi žádný význam.
Fakt mě rozčiluje už pěkně dlouho, jak se paušálně odsuzují jednosměrné a vyzdvihují křížové body. I jak známo když existují zrcadlovky s křížovými body, které ostří prokazatelně na houby ve srovnání se zrcadlovkami s jednosměrnými.
Kvůli tomu každou chvíli na různých motivech zkouším sousední křížový a jednosměrný bod tak, abych co nejvíce eliminoval vliv zhoršení přenosu kontrastu objektivem do krajů. Fakt už jsem to zkusil snad třistakrát za poslední rok na D300 i D7100. Opravdu jednosměrný selže pouze na hraně v tom špatném směru a úplně stačí to vědět a neostřit na tyčky v blbém směru. Na všem ostatním jsem NIKDY, zdůrazňuji nikdy z těch mnoho stovek pokusů nezaznamenal rozdíl ve výtežnosti, rychlosti a pod. Prostě nebudu ostřit na svislou tyčku nebo svislou hranu baráku. Kdy tohle tak nutně potřebuji, že nějaký konkrétní výjev kvůli tomu nevyfotím?
Většinou ostřím na obličej, na něco v krajině nebo architektuře, na zvíře, na něco v přírodě, u vzdálenějších lidí ne na obličej, ale třeba na kontrastní oblečení, .... Že bych měl někdy problém, že potřebuji svislou tyčku na kraji a nic jiného nemám? Asi nikdy nebyla hlavním motivem mé fotografie svislá tyčka. Ani hrana budovy není důvodem, proč něco fotím.
Fotoaparát nemůže ostřit podle dvou kontrastů současně, musí si vybrat jeden, ten lepší. No a svislý směr kontrastu má díky stavbě objektivu vždy výhodu - prakticky se nemění přenos kontrastu objektivem, takže změna přenosu kontrastu kvůli poklesu/vlnitosti MTF křivky nekecá do vyhodnocení kontrastu.
Proto pokud je svislý a vodorovný kontrast srovnatelný, je lépe se řídit svislým, protože fázově rozhozené obrazy nebudou ovlivněny poklesem/vlnitostí MTF křivky. Pouze svislá tyčka má jen vodorovný kontrast, který dostane přednost před svislým kontrastem, který není.
Kromě toho úplně u kraje se zase svislý kontrast lépe vejde do clony, než vodorovný. Vodorovný kontrast může uříznout hranice světelnosti objektivu, prostě větší fázové rozhození už neprojde, paprsky jsou moc u kraje.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod R.I.P 28. 6. 2013 16:47

Daemonius píše:Nicméně tohle nemá vůbec šanci v některých ohledech na D7100 ...

Pobavil jsi. Ještě neexistující foťák nemá šanci. Vyčkejme konečných specifikací, nicméně se to zatím podle těch rumorů jeví asi tak, že canon - lepší video a lifeview, wifi, výklopný dispej. Asi stará technologie čipu (500nm), proto "jen" 20MP, tudíž Nikon asi lepší DR a vyšší ISO. Ale stále jsme jen ve fázi dohadů, od MODa bych taková kategorická prohlášení fakt nečekal... :shock:
R.I.P
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 28. 6. 2013 16:55

Zkus si představit ten algoritmus současného ostření na svislý i vodorovný kontrast: buď oba kontrasty směřují do stejného místa zaostření - pak stačí jeden, nebo směřují do různých míst - pak je nutné si na začátku vybrat kam. Nemůžu posouvat ostření do dvou různých míst.
Pokud krok po kroku budeš popisovat logiku ostření, pak prostě neexistuje algoritmus typu: "když znám směr a posun z jednoho kontrastu, tak tam dojeď pomaleji, když znám směr a posun ze dvou kolmých kontrastů, tak tak dojeď rychleji a spolehlivěji". Takhle se žádný rozumný počitačový program nepíše. Něco ve stylu "jsem si víc jistej a jsem si míň jistej", to je lidské uvažování, nikoliv firmware. :-)

-- 28. 6. 2013 18:08 --

Ke srovnání D7100 a neexistujícího 70D - tam se dá opravdu seriózně předpokládat pouze to, že Live View bude mít Canon lepší a že Canon nebude dělat známé ergonomické chyby Nikonu ve videu.
Pokud bude mít ten snímač Canonu AA filtr, tak se dá předpokládat, že Nikon víc nabrousí objektivy, než Canon. To opravdu D7100 umí ze všeho nejlíp - nabrousit objektivy. Už ji mám pár měsíců a je to prakticky vlastnost číslo 1 a pak dlouho nic.
Jinak za mě hlavní praktický nedostatek D7100 je to, že firmware naštěstí zřídka a v ne důležitých situacích "zabloudí" a něco najednou nejde.
Nejhorší je to, že občas na začátku nezareaguje ML-L3 infra ovladač. Nastavím ho, zaostřím, stisknu ... a NIC. Znovu a pak už 30x funguje spolehlivě. Příště třeba zase napoprvé NIC. Pak bloudí firmware když se dá ta konverze RAWu ve foťáku a pak chci listovat z výsledné fotky ... zamrzne na té fotce. Použil jsem to párkrát v terénu, když jsem si chtěl (trochu i z nudy) představit jinou WB a jiný kontrast už na foťáku.

Statické video - třeba krajina ze stativu - moře, západ slunce, tam je D7100 bez chyb. Akci bych tím točit fakt nechtěl. Anebo bych musel vystřihávat doostření jak pominutej. A clonu měnit po ukončení videa a opětovném návratu .... pakárna ... na to se nadává všude.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 28. 6. 2013 17:54

Vzhledem k tomu, že mi zatím od Canonu nepřišla žádná pozvánka na tiskovku, si troufnu tvrdit, že 2. července nic nebude...
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod R.I.P 28. 6. 2013 18:14

Martine, to může znamenat i to, že pro firmu Canon .... :lol:
R.I.P
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 28. 6. 2013 19:55

a nebo tak
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 28. 6. 2013 20:38

Já jsem vážně zvědav, jak si tenhle novej kousek povede. Když dobře, třeba se oživí plány na D400
Lotrandor
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Daemonius 28. 6. 2013 22:46

Pochybuju, Martin jim dělá slušnou reklamu.

Zvědav sem též, ale nevim jestli sem víc zvědav, nebo mam víc obavy.
Daemonius
VIP uživatel

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků