úprava nejen svatebních fotek

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 2. 7. 2012 10:06

to player: No s kompaktem asi těžko, ale nevím proč bys tyhle tři fotky neměl vyfotit s APS-C nebo APS-H tělem... Já jsem třeba naopak rád, že se ještě dělají slušná těla s Cropem (7D,1D i když 1Dx už je taky FF), protože se mi to prodloužení ohniskové vzdálenosti celkem hodí. Představa jak při sportu u každé fotky řeším, že výsledek budu řezat na úroveň cropu 1,6x mě moc netěší i když je mi jasné, že tak taky dopadnu... Ale tak záleží, co člověk fotí.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod player 2. 7. 2012 14:35

lukas_highenergy.cz: Dost jasne jsem napsal, kterou fotku s cropem technicky nevytvoris, opravdu nechapu, proc to vytahujes u predchozis trech fotek, ktere jsem vlozil jako reakci na uplne neco jineho a sice na tvrzeni jacka08, ze vysledna fotka je jen o umu fotografa, nikoliv o technice. Nicmene kdyz uz si s tim takto zacal, tak treti fotku (portret) s cropem technicky nenapodobis, leda ze bys na crop (1,5x) nasadl sklo s parametry cca 35mm/f0.6. Vis o nejakem takovem? :)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod T-Lama 2. 7. 2012 16:14

Je docela zábavné sledovat debatu (zcela odkloněnou od původního tématu), kde se nám opět někdo snaží dokázat, že "fulfrejm je nejfulfremovitější".. přidal bych zívajícího smajlíka, ale nemůžu ho najít...

Otázka pro chytré hlavičky:
Čím je foceno toto?
Přílohy
Pro_playera2.jpg
Pro_playera.JPG
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 2. 7. 2012 16:44

K OT debatě přičiním poznámku: Určitě bych dokázal hloupým kompaktem vyfotit něco, co s fulfrejmem prostě nepůjde... :-)
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jack08 2. 7. 2012 18:58

player píše:tvrzeni jacka08, ze vysledna fotka je jen o umu fotografa, nikoliv o technice.

pozoruji že z toho děláš pěkný guláš, už se mi to tady po tobě nechce ani číst. Pročti si ještě jednou moje příspěvky, zejména úplně první a nemíchej jedno s druhým :/ !!
Od doby co sis někde pořídil před měsícem svůj první FF na splátky, tak jsou všechny ostatní foťáky nepoužitelné a snažíš se mi tady vysvětlit, že jsi přišel na něco zásadního a ohromujícího a že máš na svých fotkách větší DOF než s cropem 8-D 8-D 8-D


a tohle je opravdu něco
player píše:jack08: aha, tak ani velke pismo nestacilo, tak jeste jinak:

Prozrad mi prosim te, jak si prisel na to, kde nebo jak JA cistim svuj snimac?
Polopate: v tvem odkazu neni napsano, jak JA cistim svuj snimac. Jestli to tam nekde vidis, gratujulu, nebot vidis veci, ktere neexistuji.

Tohle je demagogie, která je ovšem u tebe běžná :pozor . Na diskuzi s děckem opravdu nemám čas.
jack08
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod player 2. 7. 2012 19:42

jack08

1. "Pročti si ještě jednou moje příspěvky, zejména úplně první a nemíchej jedno s druhým"

Vzhledem k tomu, ze se tazatelka vubec neptala, co si kdo mysli o umelecke strance fotek, si z toho zacal delat gulas ty (a nejen ty, abych ti nekrivdil), kdyz si tu zacal tvrdit, ze fotky jsou o nicem a ze je tedy uplne jedno, cim jsou focene, viz:

"stejně nepovedenou fotku lze vyrobit libovolným snímačem..."

2. "Od doby co sis někde pořídil před měsícem svůj první FF na splátky"

Budu se po nekolikate opakovat:

prestan sve nicim nepodlozene domnenky predkladat jako fakta


D700 jsem si zakoupil fungl novou za 46000Kc. Jestli chces zesmesnit a ztrapnit verejne, klidne zde vlozim ofocenou fakturu, aby kazdy tuplem videl, jak hloupe se chovas.

3. "a že máš na svých fotkách větší DOF než s cropem"

Opet si vymyslis. Nikde nepisu, ze je nejaky fotak lepsi nebo horsi. Reagoval jsem zcela konkretne na jasne dane TVOJE tvrzeni:
"která se dá navíc pořídit i APS-C"
To, ze se te mnou predlozena fakta dotkla, protoze evidentne nevis, v cem se lisi velikosti snimacu (FF disponuje moznosti mit DOF mensi, nikoli vetsi, jak ty pises) a jaky to ma dopad v praxi na fotografii, je pouze problem tveho ega.

4. "Tohle už je demagogie"

Ne, to neni demagogie, to jsou opet tve vymysly, ktere se tu vermomoci snazis predlozit jako fakta a kdyz nemas odpoved, tak zacnes hlasat, jak me prispevky nehodlas cist apod. Opravdu infantilni chovani. Ale ja prej jsem decko...
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jack08 2. 7. 2012 20:06

takže špinavý snímač čistíš (pokud ho vůbec čistíš) jinak, než radíš tazateli v jiném vlákně? Tak to jsi opravdu třída :oboze .

Kdybych věděl že jsi tak "inteligentní", tak bych napsal, že: podobně nepěknou fotku udělám i APS-C. Já jsem hlavně reagoval na Ondrejův komentář a ne na Tvoje žvásty, že z těch fotek kouká jasnej FF.

Z Tebe ale musejí mít doma radost.
jack08
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod player 2. 7. 2012 20:17

Ano, maji, nechovam se totiz jako pokrytec a lhar a alibismus se mi hnusi, protoze je projevem zbabelosti. Dokonce nejsem ani zavistivy, takze nemam neustale narazky na to, ze si nekdo neco koupil za vic penez, nez si ja sam muzu dovolit.
Mimochodem, zadny Olda se v diskusi nevyskytuje. Pokud si ale myslel Ondreje, tak je celkem jedno, ze reagujes na nej, podstatne je, co jsi napsal:

"Ohledně ukázkových fotek: tak to je nefalšovaná hrůza a nevidím v nich žádný jasný FF. Až na jedinou výjimku, která se dá navíc pořídit i APS-C"

K tomuto uz jsem se ale vyjadril.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jack08 2. 7. 2012 20:34

promiň, ale neumíš ani pořádně číst, já psal Ondrejův a ne Oldův. Otři si monitor, třeba to pomůže :tleskani
jack08
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod player 3. 7. 2012 01:25

jack08: opravdu by mne zajimalo, co te vede k tomu editovat sve prispevky a nasledne lhat. Neni to zdaleka prvni vec, kde si se spletl, tak proc tahle falesnost? Ber to prosim jen jako recnickou otazku, pokud vis, co to znamena.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pety 3. 7. 2012 07:33

Zamykám. Je typické, že opět díky playerovu způsobu diskuse.
Pety
VIP uživatel

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků