zakonik-prace/MHgwL2ZpbHRlcnM6bm9fdXBzY2FsZSgpL2ltZw/9012298.jpg?v=0&st=dLPmYS7Gboc2VqSdkEN8YLJvKN7lFbnQ6Dbu7mproFA&ts=1600812000&e=0" alt="Novela zákoníku práce: Chystané změny přehledně. Co bude jinak?" style="border: 0px solid black; margin: 3px;max-width:145px">
Novela zákoníku práce: Chystané změny přehledně. Co bude jinak?
Mzdy v Polsku strmě rostou. Česko ve srovnání ztrácí
Mzdy v Polsku strmě rostou. Česko ve srovnání ztrácí
Práce na dva zkrácené úvazky: Jak na výpočet čisté mzdy, odvody a daně?
Práce na dva zkrácené úvazky: Jak na výpočet čisté mzdy, odvody a daně?
Jak virtuální sídla redefinují pojem „pracoviště“
Jak virtuální sídla redefinují pojem „pracoviště“
Důchodová reforma počítá s nižším zdaněním pracujících důchodců
Důchodová reforma počítá s nižším zdaněním pracujících důchodců
', ); $this->var_expires = array ( 'config' => 1745101661, 'reklama19_webu_cz2' => 1713569261, 'reklama19_webu_cz7' => 1713569367, 'reklama19_webu_cz3' => 1713569287, 'reklama19_webu_cz4' => 1713569347, 'reklama19_webu_cz10' => 1713569375, 'reklama19_webu_cz8' => 1713569364, ) ?> ANKETA: Změnit pravidla pro vkládání fotografií do galerie? - DIGIarena.cz

ANKETA: Změnit pravidla pro vkládání fotografií do galerie?

Pravidla, FAQ, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Máme změnit limit pro nahrávání fotek do galerie?
Ne, nic neměnit (1 fotka za 3 dny) 32 %  42%  [ 32 ]
Nastavit 1 fotku za 2 dny 10 %  13%  [ 10 ]
Nastavit 1 fotku denně 12 %  15%  [ 12 ]
Zrušit pravidlo 1 uživatel = 1 účet 2 %  2%  [ 2 ]
Udělat něco jiného (víc napište do diskuze) 20 %  26%  [ 20 ]
Celkem hlasů : 76

Odeslat příspěvekod fakir.h 10. 2. 2012 17:48

Myslím si, že co se týká počtu vkládaných fotografií není nutno nic měnit. Návrh 3 za 7 dní v podstatě podporuje stávající stav, pokud počítám alespoň trochu dobře. :D Bylo už zde řečeno, že jen málo borců je schopno vkládat co 3 dny dílko, za kterým si stojí nejen oni sami. Před časem jsem s obdivem četl povídání jednoho velmi úspěšného fotografa, jehož kadence byla tisíce snímků měsíčně. Co však bylo podstatné - autocenzurou dospěl ke kvalitnímu fotu tak zhruba 1x do měsíce. Já vím, naše kriteria jsou trošku jiná, ale přece jen bych více lpěl na kvalitě nežli kvantitě. Pokud je plodnost toho kterého z nás nadměrná, vždy se může vyřádit na galeriích podobného zaměření jako DA. A ono je dobré někdy slyšet i názor odjinud, než z tzv. domovské scény spřátelených duší. Pokud se jedná o vyhlašovaná témata, to vidím jako velmi podnětnou záležitost, ale tady bych to nechal spíše na zřizovateli webu, zda najde pro tyto aktivity pochopení a potom by asi nebylo těžké vyčlenit samostatnou kategorii podobně jak tomu bývá u soutěžích. Zde pak by bylo možno vkládat pod stejným nickem a bez úbytku počtu vložených fotografií na galerii.
Nakonec jen tolik, myslím si, že počet vkládaných fotografií ani jejich velikost nebude to podstatné co vytváří charakter současné galerie, a to z pohledu již letitého uživatele. ;-) A charaktery máme, jak dobře známo, různé.
Dobře si pamatuji pach vývojky a ustalovače a filmy 6x6. Těším se z možností, které digifoto nabízí. Přeji všem plnou hlavu námětů a dobré světlo.
fakir.h
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LUBOŠ KOŘÍNEK 10. 2. 2012 17:54

:tleskani
LUBOŠ KOŘÍNEK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MP1970 10. 2. 2012 18:07

3 fotky za 7 dní mi připadá logický kompromis. Placený účet na digiaréně je podle mě nesmysl, nijak to nezvýhodňuje ty, kteří jsou galerii přínosem. Rušení stávajících duplicitních účtů, které byly v tichosti tolerovány taky není moc fér. Logičtější mi připadá jejich zmražení, to jest ponechání bez možnosti dále vkládat. Tématický okruh by také přivítal, je to ku prospěchu galerie.
MP1970
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ivanaga 10. 2. 2012 18:30

to markus23: já sama jsem pravidla na DA dodržovala, průběžně jsem mazala a vkládala malé fotky, oproti jiným serverům. Ale za svoji domácí půdu považuji photoextract. Tam mám fotky od roku 2008 a nedovedu si představit, že by mi admin část smazal. Proto dokážu možná pochopit pocity těch, kteří se cítí být doma tady. Samozřejmě, že mám fotky různě i jinde, ale tohle je doklad mého vývoje v čase společně s mnoha odkazy. Má pro mě jistou cenu a asi bych i byla schopna za ponechání zaplatit. Rušení stávajících ůčtů je nejen nefér, ale i zbytečné gesto. Prosím, buďme trochu velkorysí...
ivanaga
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod markus23 10. 2. 2012 19:11

to: ivanaga - to nebyl v zadnem pripade utok proti vam. ja jen chtel naznacit, ze ten, kdo publikuje, ma vetsinou nejakou zalohu, kterou umi pouzit i jinde (jiny fotoserver). tot vse. nic vic a nic min.
markus23
Návštěvník

Odeslat příspěvekod šel okolo 10. 2. 2012 20:24

Mnoho křiku pro nic,kdo má více nicků je podvodník,markusi tady jde o koníček né o prebendy z odvodů daňových poplatníků !!!!!Několik nicků tu mohou mít všichni, kdo chce a myslím,že tomu nelze zabránit(počítač v zaměstnání,doma,u kamaráda a pod),Takže diskuse o ničem.Nejhorší je vždy bodování ,bodová stupnice od 1 do 10 z toho dělá krasobruslení .No možná ještě horší je nespokojenost s vlastní tvorbou.Ano to si pak Ti potrefení jdou vylejt vztek na jiné vkladatele.
A taky se zamyslete a příjdete na to,že tu žádná světová galerie,odkud by jste do světa díru udělali,nebude.To pro ty co se zmiňují o kvalitě vkládaných fotek.Vždyť přeci i naši špičkoví fotografové mají vlastní webovky a ty sem určitě nepřilákáme,abychom jim mohli,třeba dle pouček napsati něco o kompozici.
A amatéři,ti dobří,ti přeci mají fotky ve fotobankách,tak co by ještě tady vystavovali.
Takže lepší je přeci mezi sebou kamarádit,v diskusi si hodit link na ty webovky dobrejch fotografů a tak v pohodě dojde ke zvýšení návštěvnosti této galerie.Čím více vkladatelů tím je větší naděje,že spatříme Fotku,kterou chceme vidět,jen bych ji trochu přiříz,trošku ty barvy,možná BW... :-)
Stávající stav vkládání je ucházející a o nickách jsem se zmínil výše.
Když to zpoplatníte,tak se mne zbavíte :-)
šel okolo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oko-nomada 10. 2. 2012 21:32

TO ivanaga a šel okolo
podnět ke zrušení vícenásobných účtů a umožnění zachování pouze jednoho z nich není nefér nýbrž přání aby se dodržovala jasně stanovená pravidla. Je to i slušností vůči ostatním uživatelům, tak to vidím.

Multinikovost vidím stejně jak markus23 a jemu podobní ;o)

Co se týká zavedení nové kategorie "témata" nejsem proti naopak. Měla by však i pro ni platit stejná pravidla jako na jiné kategorie včetně četnosti vkládání, bez žádných výjimek.
Pokud by měla být udělena výjimka pro tuto novou kategorii, že nebude upload do ní započítáván potom by u ní musela být i trvale znemožněna možnost bodování. Proč? Stala by se potenciální dírou pro pašování fotografií na DA. Ono se to totiž již občas dělo v rámci vyhlášených foto soutěží, které měly onu výjimku, že upload do ní nebyl započítáván. Bylo to prosté, uploadla se fotografie do soutěže, potom se změnila kategorie a bylo. To se dalo přehlídnout protože fotosoutěž je jednou za čas na rozdíl od potenciální nové kategorie, která by byla trvalou. A pokušení bývá pro některé lidi silné, viz. ponoukání "šel okolo" k zakládání vícenásobných nicků, které je proti stávajícím pravidlům :o) ;o).

DA tu máme pro zábavu a radost ze sdíleného koníčku. Z pochopitelných důvodů je úroveň fotografů i jejích výsledků rozdílná, ale to přeci není důvod porušovat daná pravidla a cítit se někým víc než druhý ;o) :o)
oko-nomada
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod šel okolo 10. 2. 2012 21:49

poctivě jsem hlasoval pro zrušení tohoto pravidla,sám škoda,možnost na zrušení tu je,když nás bude hodně.Proti mluví zneužívání nicků pro svoje hodnocení,ale když se objeví tak to přejde.Příkladek.pytlíky u košů na psí extrementy,když je u nás zavedli tak se také hnedle ztrácely,ale když přišli lidé na to ,že svačina z takového pytlíků nechutná,tak se ztrácet přestaly. :)
šel okolo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jokr7 10. 2. 2012 23:00

jsem pověřen nickem jokr07 projevit upřímnou lítost všem uživatelům DA
nad jeho konáním.

markus23 spokojen?

současně žádám o exemplární popravu výše zmíněného nicka jokr07 před nastoupenými uživateli DA v centru arény, očekávám potlesk

Dále jsem pověřen tlumočit poslední přání zmíněného nicka jokr07
: nezpopelňovat, pokud možno po smrti zakonzervovat.

přeji všem: nepromarněte dobré světlo v diskuzích
jokr7
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Shoehardt R. 11. 2. 2012 08:38

šel okolo 10. 2. 2012 20:24 - moje rec. diskuse o nicem, reseni nesmyslu. zneuzivani multinicku (cachry s hodnocenim) se myslim celkem rychle provali (a stejne tu porad budou jedinci mstici se a hrajicich hru ja na brachu bracha na me, takze i ta objektivita hodnoceni..).

pozavirat duplicitni ucty (at se galerie procisti od tech par solidnich fotek, co tu jsou), nahravani fotek kazdy den (at pribude co nejvic cvaku), zpoplatneni galerie (pulka clenu se proste presune do jinych neplacenych galerii, a rozhodne to pritahne na DA kvalitni fotografy, kteri jen na to cekaji).

jen muj nazor, nenechte si jim zkazit den.
a taky přeji všem: nepromarněte dobré světlo v diskuzích.)
Shoehardt R.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jacvak 11. 2. 2012 09:13

možnost vložit 2 nebo 3 fotky najednou a pak třeba týden pauza, by nemuselo být špatné.Ale i tak nahrávám hodně fotek které nikdo nemusí...
jacvak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod markus23 11. 2. 2012 09:34

To: Shoehardt R. - myslím si, že diskuse má své opodstatnění. Byl vám nabídnut prostor pro publikování vašich fotografií, a nejen vám, ale i mnohým jiným. Nenesete žádné náklady na provoz tohoto "prostoru", myslím tím technické zázemí a lidské zdroje. Jediné, co povás provozovatel požaduje, je dodržování jistých pravidel. nic víc. A vy hajíte jejich flagrantní porušování.
Napsal jste "pozavirat duplicitni ucty (at se galerie procisti od tech par solidnich fotek, co tu jsou)" - 1/ kde berete tu sebejistotu, že jedině fotografie multinickových uživatelů jsou zarukou kvality? 2/máte pocit, že ostatní uživatelé (i když podle vás asi méně kvalitní) nemají právo publikovat na DA a vyžadovat od ostatních dodržování pravidel?
Jinak, zpoplatnění byl jen jeden z mnoha návrhů, vy jste nepředložil žádný (pokud tedy nepočítám za váš návrh, porušování pravidel DA).
markus23
Návštěvník

Odeslat příspěvekod přízraky.b 11. 2. 2012 09:58

Myslím, že by nebylo špatné ponechat možnost 1 fotky za 3 dny...

Smazání duplicitních účtů... kvalitu galerie nijak neovlivní...
Pokud se jedná o údajné staré účty... pak se fotografie z nich na hlavní stránce nezobrazují... o kvalitní fotografie z tohoto hlediska tedy neubude...

Pokud se jedná o duplicitní účty používané k normálnímu vkládání fotek... tedy o průhlednou možnost jak si vložit fotku do galerie častěji... tam je myslím jasná nerovnost k ostatním uživatelům...
To zda tyto duplicitní účty vlastní kvalitní nebo nekvalitní tvůrci nerozhoduje... i ti co jsou odborníci si mohou nažhaveni na vložení svého díla počkat onu pravidlem určenou dobu...

Opodstatnění smazání i dvou, tří starých účtů je jednoduché... DA přeci snad není něčí úložiště dat...
Fotografie si snad každý zálohuje sám...
Pokud chce vlastník poukázat i na svoji celou starší tvorbu... může přeci vždy u vložené fotografie přidat odkaz na svoje stránky případně blog kde jsou jeho práce k nahlédnutí...

Možnost záměny fotky po vložení není špatná věc... a to když se třeba autor sekne a opravdu se při nahrávání přeťukne, tedy nahraje fotku špatnou... bylo by fajn však tuto možnost opravdu ponechat jen na malou časově omezenou dobu... po jejím konci už zablokovat možnost přehrát fotku jinou fotografií...
Nevím jak to s tou přehrávkou fotek přesně je... ale potom bylo možno vidět komentáře napsané k naprosto jiné původní fotografii...
Zajímavé je, že jsem zaznamenala i přehrávku celé fotografie i s komentáři...
a její kompletní výměnu za jinou... trvalo to minutku...
To potom dává snad možnost si s fotkou pohrát... předvést ji publiku... a pak ukázat světu další... a čekat další nové ohlasy na nové jiné dílko...?

Témata... kdo chce ať se klidně účastní... ale buď ze svého jednoho účtu... případně po povolení administrace z účtu zvláště pro témata... tam bych ale potom dala možnost vkládat fotky za trochu delší dobu... třeba 1 fotka 4 dny...

Bylo by fajn trošku si jako admini pohrát... a třeba trochu více inspitovat zdejší uživatele třeba zadáváním nějakých soutěží... nemusí být zrovna o ceny... ale mohou inspirovat... třeba úkoly které budou tvůrce navádět k hrátkám s různorodostí forem fotografie, jejím zpracováním, možností pokoušet se tvořit fotky i pro jiné kategorie tvorby než autor běžně publikuje... atd.
přízraky.b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Shoehardt R. 11. 2. 2012 10:55

markus23: pro upresneni, sebejistotu neberu nikde, jelikoz nemam "multinick".. (a ani sam sve fotky za extra kvalitni nepovazuju).
"multinick" samozrejme zadnou zarukou kvality neni, na vysvetleni - pro me osobne nektere archivni fotky a diskuse pod nimi (tady na DA i jinde) byly prinosem a par vecem jsem se z nich naucil. jejich smazanim by byli dalsi o toto ochuzeni (jasne, podobne a lepsi veci se samozrejme daji najit i jinde,..). pokud ma administrator (ktery o techto "multinicich" povetsinou vi) ma problem s nedostatkem prostoru, muze to resit, pokud ne,..
osobne me cela tahle diskuse (ktera zacala uz pod fotkami v galerii a kde podle me dotycni celkem srozumitelne a vysvetlili sve pohnutky) prijde jako takova trochu umele vytvorena koniasovska afera.
btw. pokud Ty osobne i v realnem zivote takhle dodrzujes vsechna pravidla a narizeni co vsude kolem Tebe jsou a poukazujes na ty, co je porusuji, tak hodne stesti..
Shoehardt R.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavel kozdas 11. 2. 2012 11:12

Všechny zdravím,

dle mého je varianta 3 snímků za 7 dní naprosto vyhovující, každopádně vložení 3 snímků najednou by mělo být podmíněno například vložením série, od vkládání každý den bych upustil,
ihned by se to tady proměnilo v odpornou galerii cvaků a to nikdo z nás rozhodně nechce.

Sám vystavuji na cca 30 světových webgalerijích a můžu říct že DA je pro mě z těch na české scéně "poměrně na úrovni",
o to více mě zaráží zdejší malá návštěvnost což je opravdu škoda...

Co se týká tématu měl by mít uživatel možnost vložit tento snímek bez toho aby se zařadil do limitu vkládaných fotografii.

Nevím jestli vám některá z mých připomínek bude ku prospěchu, jen bych byl nerad aby se z DA stala další klikací galerie.
Pavel
pavel kozdas
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků