Jaký fotolab používáte?

Tiskneme a vyvoláváme digitální fotografie

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod james11 1. 10. 2006 10:46

Agent píše:http://www.mojefotky.cz
Jsou vítězem Computeru 13-14, tak jsem to zkusil, ale fotky jsou docela výrazně zažloutlé, přestože snímky na zkoušku byly v pořádku. To mě dost zklamalo. Také mi přišly fotky docela malé. Myslel jsem, že mi je sami oříznou, ale místo toho mni přišly přibližně 10x13 cm.
Nikdy neříkej to nejde... :-)
james11
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dušan 2 15. 11. 2007 17:45

Já mám nejraději Happyfoto, a někdy Drogerie Teta. :mrgreen:
Dušan 2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kViper 12. 12. 2007 01:33

tak se teky připojim kde si nechávám dělat fotky.
Jelikož bydlim v Liberci a je tu jeden specializovný krámek s fotografiemi. Chodil jsem tam dřív dělat fotky. A pak jsem si začal dělat rámečky a podpisy. Prodejce my poradil jak to udělat a barvy, podpisy všechno ok. A jsem naprosto zpokojen. Podle me u kvality na ceně nezáleží
:::: raduj se, žij a dělej co tě baví a měj z toho radost ::::
kViper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod digiarena 3. 4. 2008 18:34

Protože tato sběrna digitálních fotografií nabízela (a zatím stále nabízí) zpracování panoramatických fotografií až do délky 45 cm, rozhodl jsem se u nich objednat znovu snímky, které jiná fotolaboratoř zpracovala zcela nevhodně (pojem "volná délka" při zachování výšky fotografie vyřešili u Happy Fota zcela opačně: přidali na výšku podélné bílé pruhy nahoře a dole, naopak zachovali délku 15cm). U Droxi sběrny dříve zpracovávali dlouhé snímky skutečně podle toho jak slibovali: při konstantní výšce 10 cm udělali fotku třeba 18 cm dlouhou. Proto jsem se rozhodl je u nich objednat, a přestože jde již o jinou firmu, na internetu v nápovědě i v ceníku vše vypadalo (a to této doby stále vypadá) v pořádku (viz níže). Bohužel zpracování dopadlo podobně jako u Happy Fota. Několikrát jsem jim psal dotazy na adresy „foto@droxi.cz“ a „foto@cz.schlecker.net“, ale vůbec se neobtěžovali jakkoli odpovědět. Zaslal jsem tedy reklamaci mé zakázky ve sběrném sáčku přes prodejnu, ale fotolaboratoř ji zaslala zpět jako neoprávněnou, že prý požadovaný formát firma Schlecker nemá v nabídce! Přitom na jejich internetových stránkách stále uvádějí původní nabídku. Proto jsem jim tedy poslal stížnost faxem s popisem problému a kontaktem na č.283 088 777. Opět dlouhodobě žádná reakce. NAPROSTO ŽÁDNÝ ZÁJEM ODPOVĚDĚT SVÝM ZÁKAZNÍKŮM NA DOTAZY ČI STÍŽNOSTI, natož splnit své sliby uveřejněné v online nápovědě a v ceníku. Doporučuji raději využít služeb jiných sběren, které alespoň jsou v případě problémů ochotny komunikovat se zákazníkem.
digiarena
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mlaskac 3. 4. 2008 21:32

mam pitomej dotaz. Soudim se o neopravnene vyuzivani cesy (soukrome) a zatim jsem nenasel fotolab kterej by neprovadel optimalizaci takze i na fotce 20x30 je videt ze byl obrazek optimalizovan.

Mate nekdo nejake info o online fotosberne (musi mit klienta, nebudu tam davat 200 fotek rucne), ktera tam nahraje originalni soubory a zkusi tedy dostat zo obrazku v labu co nejvic?

dik za napady, ja zadnou takovou nenasel.
mlaskac
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tark 4. 4. 2008 19:42

1) nema to byt cesty?
2) co znamena optimalizovan? co to pusobi za problemy?

ps: na tiskarne doma jsi to vytisknout zkousel?
tark
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Croog 8. 9. 2008 10:14

Ahoj,

nemám s tímto žádné zkušenosti a nyní bych si rád vyvolal asi 150 fotek na formát 10xcca15 z dovolené. Zkusil sem pohledat na internetu se kterým fotolabem jsou zákazníci spokojeni a k mému celkem velkému překvapení jsem na digilaby.cz našel samé odstrašující příspěvky, jak se poslední rok kvalita skoro všude zhoršila na nepoužitelnou úroveň.

Doporučíte nějaký fotolab, kde by měli formát 10x15(13) do nějakých 5kč, mohl bych tam poslat fotky přez internet a vyzvednout osobně někde v Praze? Samozřejmě čím levněji tím lépe, ale zas aby se na to dalo alespoň koukat..

Dík

EDIT: Tak asi si to nechám udělat ve Fotolab.cz - Premium kvality.. To bych zabil celej den jenom hledáním fotolabu. :hm
Croog
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod riman 18. 9. 2008 13:04

Na "fotky z dovolené" bez rozpaků FotoStar, na fotky, na kterých mi záleží, nyní už jen dražší FotoŠkoda.
riman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr1968 18. 9. 2008 13:25

Fotolab
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jirka S 30. 9. 2008 11:31

Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 23. 11. 2008 09:26

Zacal jsem vyvolavat u skody treba jen z toho duvodu ze to mam nejbliz a ze tech fotek mam tak malo ze neresim jestli dam 30kc navic. Jednou matka nechala vyvolat fotky ve fotolabu - nedalo se to srovnat. Od te doby uz jen u skody. Jednou jsem si u nich nechval scanovat stary fotky o rozmerech cca 9x13 - nektery dokonce i mensi - dopadlo to nad ocekavani. Po dukladnem zvetsovani a cisteni v PSP jsem si je tam sel nechat znovu vyvolat - nechal jsem to vyvolat na A4 a "dobovej" papir, takze pri 25 fotkach to nebylo vubec levny. Nevim jak se to stalo ale proste to nejak zmrsili - fotky byly takovy LEHCE nazelenaly, tak jsem se behem 5 minut vratil a sel jsem to resit. Pani byla moc ochotna, chvilku telefonovala, zavolala si tam obsluhu fotolabu, pak zjistila ze chyba je asi na jejich strane a vse bez okolku opravili jeste ten den do vecera (byl jsem tam ve 3 odpoledne)
Takze ja ted chodim uz jen k foto skoda i kdyz je to docela drahy a docela me stve ze je to takovy neosobni. Driv jsem jeste na gymplu delal fotky v labu u Eliase v nymburce a tam mi jeste kolega fotograf vzdycky radil jak na to :-) Pokud ma nekdo tip na nejaky lepsi lab treba i s takhle osobnim pristupem tak rad vyzkousim. Zkousel jste treba nekdo ten slavnej creative lab? (mam ho docela daleko tak jsem docela linej tam bez predchozich referenci tam pak neco davat - zajimalo by me hlavne srovnani se skodou)
Caonon 400D, Canon 16-35 f2,8L, Canon 70-200 f4L, Canon 50 f1,8.... Teď jěště vědět, jak s tím zacházet...
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jankas 25. 11. 2008 17:39

Taky jsem jednou poslal fotky do škody a čekal jsem, že za ty peníze to bude super. Plný očekávání jsem čekal na fotky a jak jsem je dostal, tak jsem byl HODNĚ zklamaný. Fotopapír mě velice zklamal, barvy byly mdlé, na fotkách byl kaz (který byl přes celou výšku fotky). Možná to byla nějaká špatná várka, ale jestli to někdo kontroloval, tak se divím, že mi to vůbec poslali (reklamovat jsem to nějak mohl, ale mávnul jsem nad tím rukou a řekl, že tam už teda ne). Pak jsem si fotky udělal tam jak vždycky - Gradiva a byl jsem spokojený. Nechci tady nikoho pošpinit, ale fotky se mi prostě nelíbily. To je má zkušenost.
jankas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sallmi 26. 11. 2008 10:04

Chci se zeptat na jednu věc. Léta objednávám fotky ve FotoStaru. Jsem sice spokojen, ale teď jsem se rozhodl, že porovnám nabídku FotoStaru s konkurencí. Jako první mě napadl Fotolab, protože je poměrně dobře dostupný. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že jejich nabídky jsou naprosto totožné! Ať se jedná o ceny, tak i o provedení, rozměry, názvy, členění ceníku, dárky... Z uvedeného jsem nabyl dojmu, že firma Fotolab je pouze sběrna, která nechává zakázky zpracovávat ve FotoStaru v Teplicích. Nebo, že by to bylo naopak? Nevíte někdo, jak to vlastně s těmito dvěma firmami je?
sallmi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xttt 26. 11. 2008 16:46

Fotky nechávám dělat v Kodaku ve Vaňkovce v Brně.
http://www.azfoto.cz/_web/_informace/minilab.php?t=brno_vankovka
Zatím jsem byl spokojen. Je ale potřeba jim při zadávání říct, že to chcete BEZ KOREKCÍ a na PLNÝ FORMÁT. Ceny mají normální: 21x30 - 60,- 30x40 - 125,-
Ale před nějakou důležitou fotkou je stejně nejlepší si nejdřív udělat náhled na cca 13x18 a pak to doladit.

Jinak jsem zkoušel ProDigi na Křížové a nebylo to dobré, mají tam asi trvale zapnuté automatické úpravy. Fotku, která měla být schválně tmavá, zesvětlili atd.
Nedoporučuju taky Fosh Foto na České, barvy udělali do ruda a navíc neostře. Jednání mizerný.
S ProFoto na Kozí mám rozporuplný zkušenosti, několikrát to bylo v pořádku (barvy trochu do tepla, ale ok) a pak mě totálně zmršili jednu A3 (úplně zelená a poškrábaná) a odmítli to reklamovat...
xttt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod riman 27. 11. 2008 13:37

Můžu srovnávat pouze výsledky FotoStar a Droxi/Schleckler proti Fotoškoda: FŠ má celkově věrnější podání (barvy, světlost) a na první pohled vyšší rozlišení. A při použití profilů, které na webu nabízí ke stažení, lze výsledek velmi dobře odhadnout.

P.S. Jinak při poslední zakázce mě taky naštvali, chtěl jsem 13x18 short side (rozměr 18 zachovat a dopočítat délku kratší strany), aby se mi to vešlo do fólie, a doma jsem zjistil, že mi to udělali long side (tedy cca 13x19). Příště si to při vyzvedávání rovnou zkontroluju, ať za mnou bude fronta sebedelší.
riman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků