video kamera do rally auta

Jak fungují digitály, principy optiky, nové trendy

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Teracvok 30. 11. 2007 10:51

Zdravím všechny. Rád bych zde položil dotaz na kamery co nahrávají video na SD karty nebo podobné médium. Nutně potřebuju zařízení na natáčení záběrů ze závodního vozu za jízdy (onboard). Požadavky na zařízení jsou jednoduché: Žádné mechanické části (např. DV páska ,DVD, HDD a podobně- prostě nic čemu vadí otřesy), malé rozměry (maximálně jako miniDV kamera), kvalitní a plynulý obraz 25 a více snímků/sec, formát videa použitelný pro zpracování v PC (ne NTSC), Přiměřená cena. Budu potřebovat 2-3 kamery, takže cena by rozhodně neměla přesáhnout 5000,- za kus. Ideální by byla nějaká speciální jednoúčelová kamera se záznamem na SD karty a podobně. Našel jsem cosi podobného (například kamera Oregon ATC2K) určeného pro motorkáře, cyklisty nebo třeba sportovce, ale kvalita záznamu mi připadá poměrně nízká (alespoň podle zveřejněných záběrů na internetu). Poradí mi někdo řešení? Případně sdělí vlastní zkušenosti nebo poskytne ukázku záběrů z takového zařízení? Předem podotýkám, že mi opravdu nejde o maximální kvalitu, pokročilé funkce a podobně. Nepotřebuju žádný ZOOM a podobně. Čím jednodušší konstrukce a ovládání tím lépe. Zařízení bude sloužit pouze k uvedenému účelu. Na klasické natáčení mám kvalitní mini DV kameru a na focení digitální zrcadlovku :wink: . Potřebuju jen levné specializované zařízení. Předem díky za odpovědi.
Teracvok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sherman 30. 11. 2007 11:33

http://www.alza.cz/dv-kamera-eu3c-party ... d75675.htm
A podobnych se da najit jeste asi vic... neco sem videl i na ebay ale uz si nemuzu vzpomenout co to bylo za znacku.

Co bezdratove? Nekde jsem videl male (20g tezke) kamerky na bezdratovy prenos obrazu ... Staci jedna zakladna a nekolik kamer ... jen je problem s dosahem (nejakych 100-300m). ale pomoci anteny by se to mozna dalo protahnout.
Sem silenej a ničemu nerozumim...
Sherman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drAcOniS 30. 11. 2007 18:23

Vzpomněl jsem si, že jsem dřív pro jednoho zákazníka hledal něco podobného - i když to chtěl na kolo. Dohledali jsme Samsung VP-X300L, se kterým byl nakonec spokojen, nicméně cena je dvojnásobná oproti Vaší původní představě.

V podobné ceně by ještě připadal v úvahu Panasonic SDR-S10, ale pro daný účel bych z těchto dvou osobně vybral spíš ten Samsung. Panasonic jsou sice velmi dobré videokamery, ale u těchto "speciálních" odolných kamer obrazová kvalita nebude nijak oslnivá u žádné z nich... Na druhou stranu to pro daný účel zřejmě stačí.
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 12. 2007 09:46

Zaujimalo by ma nieco podobne. Akurat ale do obycajneho osobneho auta, cize ziadny teren. Malo by to byt relativne nenapadne kvoli policajtom, napajatelne z auta (vymena bateriek ma nelaka) a prenositelne (nemam garaz). Podpora vacsich ako 2GB kariet vyhoda, predsa len ked sa uz ide mimo mesta, na hodku to nie je.
Vklude by som zobral aj nejaky extra recorder (krabicka schovana niekde v utrobach auta) na ktory by sa pripojila jedna alebo dve kamerky (z predu a zo zadu).

Na webe (hlavne v USA) som nasiel vselico (tu, tu), len neviem posudit kvalitu a cenu.

Tu som nasiel video z Oregon ATC2K a ta kvalita mi pripada ako plne dostacujuca. Akurat je na baterky a iba 2GB (8GB SDHC by bola lepsia).
anonymni

Odeslat příspěvekod milday 6. 12. 2007 22:44

to Haldo: Budeš šmírovat naše-vaše poslance, jak přejíždějí přes nepřerušovanou čáru? :-D
Nikon D70s + Coolpix 5400
milday
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 12. 2007 09:37

poslancov? Kto by s tym stracal cas. Ked uz, tak nejake dievcata popri ceste aby som sa nemusel otacat :).

Ale teraz vazne. 95% jazd mam v meste a chcel by som to pre pripad nechceneho krcenia plechov. Policia alebo sud to sice pravdepodobne ako dokaz nezoberie, ale je tam relativne velka sanca na dohodu s druhou stranou. A minimalne budem mat videjko do archivu.
anonymni

Odeslat příspěvekod Teracvok 9. 12. 2007 18:47

Haldo: Takových zařízení je na trhu dost. Existují kapesní rekordéry se záznamem na max 4GB kartu (víc nemívá bohužel nic), nebo na hdd. Samotná kamera může být i 1x1 centimetr a napájení na 12V (z auta) není problém. Ceny jsou od cca 4000,- za malé "all in one" řešení typu ACT 2K až po desítky tisíc za záznam ve vysoké kvalitě. Třeba tady maj docela výběr http://www.escadtrade.cz/ .
Teracvok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 11. 12. 2007 22:27

Haldo píše:Malo by to byt relativne nenapadne kvoli policajtom, napajatelne z auta (vymena bateriek ma nelaka) a prenositelne (nemam garaz).


sieťový adaptér na 12 V by nemal byť problém.

BTW a čo ak nejaký Mustek? Niektoré typy sú ešte lacnejšie než tu spomínané.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 2. 2008 05:32

ups, troska som pozabudol na tuto temu

Teracvok - HDD do auta asi nebude moc dobra volba, radsej SD, USB alebo ked pridu na trh SSD. Pozeral som ten web, par veci sa mi tam paci, ale az tak to nepotrebujem :)

TA - nejaky kontretny tip?

Pripadne dalsie tipy su vitane :)
anonymni

Odeslat příspěvekod TA 14. 2. 2008 14:15

čo najlacnejšie :D
chvíľku som hľadal nejaké v CZ / SK, ale nič poriadnejšie som nenašiel. Za tých 5000 SKK už môžeš pomaly kúpiť najlacnejšiu miniDV, čo je kvalitou úplne niekde inde.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 2. 2008 20:22

Tak v rychlosti som pozrel nay.sk, pozeral som rovno SD kamery a nevyzera to az tak zle :D. Podpora SDHC do 8GB.

PANASONIC SDR-S10EP-K
114x63x31mm, 182g bez akum.
9990,- Sk

SAMSUNG VP-MX10
60x62.5x121 (jednotky na samsungwebe neuvedene), 280g
9990,- Sk


Ak su naozaj take male, tak by sa asi mali dat relativne dobre uchytit aby boli za jazdy v aute nenapadne a zaroven videli co najviac.
Teraz este kam najlepsie umiestnit :). Za zadne sedadla do stredu, na opierku hlavy spolujadca, B stlpik pod uhlom aby videla, palubovka? :)
anonymni

Odeslat příspěvekod TA 16. 2. 2008 10:10

aha, tak SD kamery nejaké nájdeš. Ja som hľadal Mustek. No za 10000 SKK je otázne, či sa Ti vyplatí SD kamera.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 2. 2008 20:18

No vyhoda je mozne pouzitie aj vselikde inde.
Inac to urcite nie je to prave orechove do auta.
anonymni

Odeslat příspěvekod TA 2. 3. 2008 22:23

tak to je jasné, že ak vyberáš z toho najlacnejšieho, tak to nebude to " pravé orechové ". Ale na 2. strane ak chceš kameru používať aj inde - bežne na natáčenie - tak žiadny špeciálny automobilový kúsok sa kupovať neoplatí.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 3. 2008 08:49

V praxi pre beznu kameru nemam vyuzitie (okrem toho auta). Teda za cely zivot som ju zatial nepotreboval, ale ak by uz bola, tak by sme ju mozno aj inde pouzili.

Cielom mojho vyberu je nieco do auta. Rozpocet ale nedovoli viac ako 10-15tis.
anonymni

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků