Canon EOS 500D a hlasitost

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Lucy_m 13. 7. 2011 16:05

Dobrý den, zakoupila jsem si set digitální zrcadlovku Canon EOS 550D + EF-S 18-55 IS + EF-S 55-250 a protože je to moje první zrcadlovka tak se chci zeptat jestli je v pořádku když při každém zmáčknutí spouště vydá dost hlasitý zvuk - při použití blesku dokonce 2 zvuky + automatické vysunutí blesku (taky celkem hlasité). Možná je to směšný dotaz, ale ráda bych věděla jestli je to v pořádku. Počítala jsem s tím že bude hlasitější než kompakt, ale zdá se mně to až moc hlasité. Když budu chtít vyfotit např. spící malé dítě tak ho to vzbudí a bude po fotce. Děkuji za Vaše odpovědi
Lucy_m
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .abused 13. 7. 2011 17:10

hehe :) :D jelikož máš zrcadlovku, tak to normální je, úplně :) jestli jsi koukala dovnitř, máš tam zrcátko a to se vždy musí při focení zvednout a zase zalést zpátky, což není nic tichého. Ovšem existuje i tichý režim, ale ten tvoje 550D bohužel nemá.
Jinak tiché zrcadlovky má možná tak Olympus, to je jenom takové lupnutí, a pak třeba bezzrcadlovky Olympus Pen nebo Panasonic G1 (G2,G3) by měly být tiché.

koukni třeba na tohle: http://www.youtube.com/watch?v=JYAx-ajaERM :D
Naposledy upravil .abused dne 13. 7. 2011 17:13, celkově upraveno 1
.abused
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod E-Ryc 13. 7. 2011 17:13

"Dost hlasity" je relativni pojem.... Zajit do kramu a porovnat s jinym kusem tehoz typu. Pokud je hlasitejsi, reklamovat, jinak je to bezny zvuk zrcadlovky a bylo to prehnane ocekavani...
E-Ryc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jaromir 13. 7. 2011 22:09

Lucy: je bezne, ze zrcalovka tak cvaka pri kazdem foceni, to je pohyb zrcatka uvnit a podle toho se i zrcadlovky jmenuji. Vysunuti blesku ma taky svuj zvuk.

Jediny zvuk, ktery jde v menu vypnout je pipnuti po zaostreni, da se to v menu vypnout, je to polozka "Tone" (česky tón, nastav to na off), pak ti to pípat nebude, ale zrcátko ti bude cvakat stejně a blesk při vysunutí taky.

Bych to přirovnal k tomu, že bys vlastnila elektromobil (je neslyšitelný), koupila si benzínové auto a stěžovala, že je slyšet motor. Zrcadlovky prostě mají uvnitř zrcátka s kterým hýbou, to je prostě fakt, vlastnost a je to normální. Někteří výrobci mají tento zvuk hlasitější, nekteří méně ale je u každého.

Leda, že by zrcadlovka měla funkci předsklopení zrcátka, ale má Canon 550D to tuším nemá (tvá to nebude mít taky), tak nevím jak to funguje. A stejně se ta funkce používá jen u teleobjektivů s velkým ohniskem, aby je zrcátko při sklopení nerozhýbalo.

Děcko neřeš, si zvykne, já žiju 10m vedle vlaku a taky si tu děcka zvyknou. Ho pořád foť a za čas se mu ten zvuk bude zdát normální...
jaromir
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jaromir 14. 7. 2011 07:29

golem2 mi poslal zprávu ve stylu ať tu nelžu atd.

Tímto mu děkuji za to, že mi objasnil, že můj Canon EOS 550D MÁ!!! funkci sklopení zrcátka, což jsem předtím nevěděl.

Daná funkce se nachází v uživatelských funkcích bod 8 - blokování zrcadla.

Zároveň mu doporučuji, ať si příště uvědomí, co znamená slovo TUŠÍM, "má Canon 550D to tuším nemá"... Tím jsem se snažil vyjádřit, že to prostě nevím, takže obviňovat mě z úmyslné lži mi připadá jako hodně přitažené za vlasy...
Naposledy upravil jaromir dne 14. 7. 2011 09:36, celkově upraveno 1
jaromir
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 7. 2011 08:03

DSLR sú pomerne hlučné stroje...
Takýto zvuk by si mala počuť pri jednej fotke: http://media.the-digital-picture.com/So ... i-500D.mp3

napr. toto je zvuk EOS 1D MkIV: http://media.the-digital-picture.com/So ... ark-IV.mp3
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jaromir 14. 7. 2011 09:40

Haha canon 500D zní jak by chroupal nějaký brouk větev :) (zvuk naštěstí postrádá výšky, aspoň bude méně slyšet).

Ta jednička bude ale slyšet pěkně nahlas... :)
jaromir
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lucy_m 14. 7. 2011 14:56

Děkuji moc všem za odpovědi, nevidím v té hlasitosti zase nijak velký problém, jenom je to pro mě dost nezvyk, takže to chce asi čas a sžít se s ní. Hlavně jsem chtěla vědět že je to ok a nepořídila jsem nějaký vadný kus. O zrcátku vím, viděla jsem ho při nasazování objektivu, akorát jsem si nebyla jistá jestli má vydávat ten zvuk při každém zmáčknutí spouště. Takže jsem ráda že už v tom mám jasno. Na ten "Tón" který se dá vypnout jsem narazila v manuálu a hned jsem to taky vypnula :-) Ještě bych měla poslední prosbu, mohl by mi někdo z vás poradit tip na brašnu která je vhodná pro tento set těla a 2 objektivů? Samozřejmě aby se mně tam vešlo i nějaké menší příslušenství, např. rezervní paměťovka. Ale to je asi u většiny brašen. Něco praktického a ne moc drahého. Dívala jsem se třeba na tuto: http://www.elektronik-krnov.cz/oly-lowe ... 97/d-7437/ Co si o ní myslíte, bude stačit nebo je malá?
Lucy_m
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 14. 7. 2011 16:38

Tu brašnu raději otrochu větší. S těmito objektivy mám vyzkoušeno http://www.vkfoto.cz/lowepro-ex-160-green/
Nebo z novější nabídky lowepro
http://www.kamennyobchod.cz/pouzdro-fot ... o-160.html
http://www.itage.cz/p246088-lowepro-bra ... 1plw35248/
Ty novější mají schovanou pláštěnku, může se hodit, ochrání před deštěm, blátem..Brašnu raději větší, než za čas měnit pro pár centimetrů. A je i větší pohodlí při výměně objektivů....Ještě si promysli, jaké další příslušenství budeš pořizovat a tomu přizpůsob velikost brašny. Nejlepší je si vzít vše co máš a jít si to obchodu vyzkoušet. Pokud to je možné.
Jinak Lowepro je dobrá značka, vyplatí se za ni připlatit. Zpracování, zipy, popruh, vše i po 2 letech každodeního používání mám bez nejmenších problémů.
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod .abused 14. 7. 2011 17:29

Já teda s Lowepro nevím, mám 8 měsíců Nowu 170 a gumové/plastové logo Lowepro, které je na přední kapse, se mi začalo odloupávat (ta guma nebo co to je, se začala rozazpadat), vnitřní rozdělovače jsou v horní polovině prošívané, tak to prošití se povolilo a nitě mají jakoby velká oka a na přední kapse nahoře se mi neustále zasekává zip s látkou, která ho zespodu kryje. Ale nosí se dobře, to zase jo :) jen tohle mě moc nepotěšilo...
.abused
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod revell 14. 7. 2011 18:13

Vzal bych nejakou, co mozna nejmene napadnou. Nejhorsi, co muzes udelat je mit tasku s velkym napisem Canon/Nikon a jet s ni do Albanie :) Lowepro a Tamrac ale taky patri k tem znamym a vypadaji hodne jako tasky na fotaky. Radeji si to jeste chvili promysli. Dokonce se prodavaji takove, ktere vypdaji otrhane uz od zacatku.

moje prvni brasna byla taky Lowepro (tusim Rewe 140), telo+objektiv. Jako druhou mam ted Crumpler (telo, 2 objetivy a blesk), ktera je nenapadna, takze moc nepouta moc pozornost (zlodeju), pokud jste na cestach. Crumpler stala kolem 2 tis.
revell
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jaromir 16. 7. 2011 00:45

Mám Lowepro a jsem spokojen.

Ohledně výběru je třeba přesně si změřit foťák a objektivy, pak hledat brašnu - tohle zabere tak den a je to děs běs

A nebo s příslušenstvím zajít do nějakého vybaveného krámu (pokud je člověk z Prahy atd (což já nejsem)).

Zašel bych do Megapixelu a něco vybral (samozřejmě celá výbava (včetně balónku, štětce, karet a ušopucoků sebou :)

-- 16. 7. 2011 01:51 --

revell píše:ktera je nenapadna, takze moc nepouta moc pozornost


Haha, já nosím vše v batohu s nápisem Tatranky (Hasky), jsem se k němu prožral přes 80 tatranek a rozhodně poutá pozornost, je super. Navíc, když do něho narvu celou bagáž (foťák, 10" notebook s náhradní baterií, nabíječku(y), tašku plnou čistích a chránících potřeb s el. páskou a plastovým pytlem počínaje (proti létajícím kelímkům s pivem :) ) a nožem s brufenem a malou niveou konče :), mým vlastním difusorem na vestavěný blesk z kancelářského papíru včetně vlastnoručně vyrobeného tubusu, tak je plný :).

Ošupaný batoh, to je opravdu dobré, to je jak kupovat jeany už s dírami, jsem jednoho takového "borce" viděl v zimě při -20 stupních. Ale máš pravdu, pohybovat se v Albánii a nebo na východním Slovensku, tak to poslední co bych chtěl mít na rameni je placatá taška na notebook :).

-- 16. 7. 2011 01:58 --

Ty vogo, tak tohodle Crumplera chci:

http://wtfoodge.com/wp-content/uploads/ ... umpler.jpg

Ale asi nebude splňovat požadavek na nenápadnost...
jaromir
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků