co upravit na fotce

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod nevimnick 23. 1. 2011 21:10

Zdravím
Začínam s focením tak bych prosil o radu co upravit například na tebo fotografie je me jasne že je potřeba ořezat :)
Přílohy
_MG_2975.JPG
nevimnick
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oniiicek 24. 1. 2011 08:39

Podla toho aký máš fotografický zámer.
1.) Vo všeobecnosti je výhodné fotografovať jednoduchšie motívy (akože aby tam nebolo veľa rušivého, okrem hlavného objektu), musíš teda vedieť čo chceš fotiť a ako chceš aby vlastne vyznel celý motív (nejaká predstava musí byť), lebo v PC už až tak veľa neurobíš (teda pokial nepoužívaš profi. programy a nerobíš rôzne fotografické experimenty :D)
2.) Niečo si pozri o zlatom reze a tretinách...
3.) Lepšie už mať zakomponovaný výsledný obrázok bez následného orezávania, a ak sa tomu nemôžeš vyhnúť tak minimálne orezávanie, aby si nestratil veľa pixelov z fotografie a nezhoršil kvalitu obrazku.
4.) Určite si pozri ako funguje CLONA, ČAS, CITLIVOSŤ (ISO) a aký vplyv na výsledný obrázok majú rôzne zmeny ich čísel, hĺbka ostrosti, zmrazenie pohybu...
5.) AK máš možnosť zapnúť HISTOGRAM na foťáku určite ho používaj, a pri potrebe aj kompenzáciu expozície (tak si niečo o tom naštuduj)
6.) Doma obrázky, stiahni do PC, jemne uprav histogram (čo väčšinou je traba), parametre kontrastu, vyváženia bielej...podľa tvojho zámeru, a na záver každý väčšinou aj jemne dostrí obrázok!
oniiicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 24. 1. 2011 09:28

Nemáš jiný příklad? Tahle fotka co jsi ukázal je máznutá od pohybu... Takovou bych smazal. Navíc, když uřízneš hrocha dole, tak se ti bude po celé šířce fotky válet, uprostřed, jeden velkej línej hroch :-) Který bude vyčnívat z celé té fotky... namísto aby zapadnul do pro prostředí. Prostě podle mě je tohle fotka na smazání... Nemáš jinou ukázku? :-)
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod maraou 24. 1. 2011 13:34

Většinou je nejlíp všechno "upravit", ještě, než zmáčkneš spoušť. Třeba najet loďkou (předpokládám, že to bylo z loďky) víc zepředu, použít delší ohnisko a fotit co nejblíže hladiny... dostal bys pak do fotky mnohem víc prostoru, nějaké pozadí s menší clonou i mázlé a lepší výraz.

Nebo si počkat na zajímavou akci, třeba až přiletí nějaký pták a sehraje s ležícím hrochem divadýlko v zajímavém detailu... cokoli... takhle je to celkem bez nápadu, tady PS nepomůže.
maraou
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 24. 1. 2011 13:59

Když tak na tu fotku koukám, potřebovala by doostřit a lehce přidat kontrast. Ale nakonec záleží jen na tobě co z té fotky chceš udělat.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotofocus 29. 3. 2011 10:17

V prvom rade výrez, ten malý hrošík musí preč, ale to vieš.
Pri rezaní sa snaž dostať big hrocha trocha mimo stred, hoci veľa priestoru tam nie je.
No a pohrať sa s farbami, kontrastom. Ja by som skúsil na hrocha uplatniť masku a robiť úpravy diferencovane -hroch - pozadie....aby tak nespývali.
fotofocus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AliD 2. 7. 2011 11:09

_MG_2975.jpg
+ komentar mojho jedineho 6 rocneho "Mami, je mrtvy?"
AliD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Poltergeist 3. 7. 2011 07:08

já osobně bych to asi vyfotil jinak, nebo bych z tohoto zkusil ČB udělat, různě bych to oříznul, tj aby tam byla jen první vertikální třetina (od shora-dolu), kde by bylo vidět hlava, to co je nad ní a pod ní + ta spodní hlava toho druhého tlustokožce, pohrál bych s různýma barvama v Lightroomu, kontrastama (světlé, stíny atd) aby z toho vznikla zajímavá ČB fotka, nebo to samý ale naopak bych uříznul ten spodek,
takže by byl tlustokožec dole a hlavu by měl vlevo = zlatý střed, teď je uprostřed,
taky bych to asi fotil jinak = aby tam bylo nebe, můžeš si různě pohrát s ořezáváním, rozostřením, aby tam byl jakýsi bokeh, třeba z toho udělat jakoby tilt-shift (modely) - ostrá oblast by bylo jen to zvíře a před ním a za ním rozostřeno,
jo a taky můžeš vyfoti třeba váš dům s třávníkem a tady z toho obrázku můžeš toho nosorožce naklonovat, aby to vypadalo jakože leží před vašim barákem

-- 3. 7. 2011 08:22 --

tady něco máš (narychlo udělané)

http://imageshack.us/photo/my-images/837/mg29751.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/696/mg297512.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/200/mg297513.jpg/
Poltergeist
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků