Speedlite 430EXII - zpracování

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Flyee 2. 6. 2011 19:27

Zdravím, dneska jsem si přinesl dom blesk Canon Speedlite 430EXII. Po vybalení jsem se nestačil divit. Takhle bídný zpracování jsem nečekal. Otočná hlavice má pořádnýho vankla, pokud blesk upnu do patice a uzamknu tak tam lítá s hodně velkou vůlí. Přední krytka pomocných AF diod je dost navolno, čekám kdy odpadne, krytka baterek se při stlačení dost hýbe a je vůbec celá dost vachrlatá, tlačítka se blbě mačkají, protože jsou hodně zapuštěný a mají příliš dlouhý chod. Prostě nic jak jsem si představoval. Je to jak kdybych si koupil nejlevnější čínskej blesk..

Máte to podobný? protože mám chuť to vrátit..
Flyee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kozakm 2. 6. 2011 19:42

Kdoví, cos koupil :)
Ale teď vážně, dvojice obloukových tlačítek +/- se mačká trochu hůř, nicméně zbytek blesku je provedený na jedničku.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stehlikt 2. 6. 2011 20:05

ano přesně tak...kromě obloukových tlačítek nevidím žádný problém.
stehlikt
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oldbas 2. 6. 2011 20:11

Mám Canon Speedlite EX430. Je to blesk z druhé ruky, předchůdce toho tvého. Nicméně se liší krom pár detailů v menu pouze uchycením patice. Mám ji na závit. Ale: hlava se vyklá na všechny strany( ve směru otáčení i naklápění 8mm), v sáňkách jsou 2mm a dvířka na baterie se hýbou do stran.
Tlačítka jdou stuha, ale to je normální. o tom ostatním raději nepřemýšlím, ale sere mě to...O spracování na jedničku nemůže být ani řeč :'(
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Flyee 2. 6. 2011 20:12

Hmm, tak to je asi kus. To půjdu vrátit. Je to podle mě originál Canon, klasická krabice, návody stojánek pouzdro, všechno vypadá správně :-D
Pokud mám blesk upnutý v patici, ta rukou s ním můžu kvedlat jako celkem dost. A když chci zmáčnout tlačítko a prsty si opřu o předek těla blesku, tak je položím na tu krytku AF diod a ta je nasazená taky se značnou vůlí. Nevím no, všechno se klepe, prostě hnus. Jinak ale funkčně je v pořádku, blíská pěkně a správně, ovládání z těla fotoaparátu taky fachčí jak má. Jo ty středový tlačítka jsou děs. Za 5650kč jsem prostě čekal že to nebude levnej čínskej zm*d.

-- 2. 6. 2011 21:16 --

oldbas: Tak až tak velký vůle nemám, ale je to dost blízko. Možná to bude tím, že je úplně novej, za chvílu třeba na tom bude stejně. Tady ovšem roste obava, jestli bude správně fungovat přenos informací z těla do blesku a jestli budou správně mířín přisvětlovací AF..
Jo je na něm napsaný made in china
Flyee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oldbas 2. 6. 2011 21:03

Jestli se mohu zeptat, co máš za foťák? Mě nějaké funkce tělo nepodporuje, alespoň doufám. A taky tak mám made in ČÍNA. Je to skoro všude, hnus
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Flyee 2. 6. 2011 21:12

Mám canona 40D. Právě rozdíl zpracování mezi tělem a bleskem je neskutečný. Jak kdyby ti daly do ferrary sedačky ze škody 105. Až se divím že je to stejná firma. Jinak tělo Canona 40D je made in Japan.
Flyee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karmy 3. 6. 2011 16:32

zase bych nepřeháněl :D stejně prd poznáte jestli je to Japan, China, Korea nebo Thailand. Dneska je to všechno stejný, Čínské výrobky neznamenají automaticky šmejd. Osobně si myslím že to je obstojně zpracované, neřeším, fotím. Mimochodem vlajkový model Nikonu - SB900 se taky v patici viklá, u D80 se snadno posouvala AF lampa mimo ostřící bod, na D300 v pohodě. Player ale psal že u D7000 se mu neviklá, možná mírně zúžili patici? těžko říct
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jaccub 21. 9. 2011 13:30

mam obe 430 jak I tak II a zpracovani mi prijde tak nejak fajn, jen reseni uchyceni u II se mi ted vymstilo, protoze mi blesk proste spadnul z fotaku, proto bych si tenhle blesk uz nikdy nekoupil. Prvni varianty vzdy drzela a stale drzi na mem fotaku jako pribita!
-2b, -1000,-
jaccub
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oldbas 21. 9. 2011 17:44

Mohu nyní srovnat kvalitu svého Canonu EX430(stáří asi 3roky) s bleskem Nikon SB600(stáří asi 1/2 roku), který si nedávno pořídil bratr.
Pokud jde o vůli v uchycení patice na fotoaparátu, tak je to +- stejné. Oba se trochu vyklají, ale bezpečně drží na přístroji. Když ale porovnám vůli v otočné hlavě, tak je Nikon o 1-2 třídy jinde. Canon se vyklá na všechny strany více, než je slušné, pokud jde o takovou značku, jakou Canon je.
Ale nadruhou stranu je Canon pohodlnější na ovládání, rychlejší a výkonější a tolik nežere baterky.
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Laikka 10. 10. 2011 22:47

Mám stejný blesk na 7D a zpracování opravdu neí nejlepší. V patici mi sedí celkem dobře, ale co se týče krytky diod, ta je tak uvolněná, že chrastí (nicméně se netváří, že by chtěla upadnout). Otočná hlava je tak nějak ok, vůle, ikdyž minimální, tam je. Krytka baterek je ok. Tlačítka se mačkají blbě - ale neber to jako "bug", je to "feauture". :) Kupoval jsem v Megapixelu, šel jsem reklamovat zpracování, předvedli mi jiný a bylo to to stejný. Takže to ignoruju, blesk fotí perfektně a ty neduhy už nevnímám. :)
Laikka
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků