Aké chcete fotky v TOPe?

Pravidla, FAQ, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Miloš 9. 7. 2006 17:30

V současné době je velice oblíbené toto http://galerie.zive.cz/data/510/PICT1672.JPG proč když dobré hodnocení dal jen jeden člověk,ostatní rozklikli a zavřeli možná ani neprohlédli.
Miloš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dalibor Stefansky 9. 7. 2006 19:30

oblibenost a klikanie nejdu dohromady, to vam mam fakt posielat odkazy na fotografie o ktorych hovorim?
Ale vidim, ze nie som sam, kto to chape, uz tu nejake odkazy su.
Urcite budu pribudat. Ja vas uz presviedcat nebudem, vidim, ze to je zbytocne.

system photopost nepoznam, ale nezda sa mi tento sposob najstastnejsi. Neviem ci este niekto pouziva tento system na cz-sk nete. Tak budeme cakat na novu verziu. Urcite je to pohodlnejsie. ;-)
Dalibor Stefansky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 10. 7. 2006 12:18

Vzhledem k používání hotového řešení nabízím kompromisní řešení: přejmenovat danou kategorii na něco méně zavádějícího (například "Nejnavštěvovanější fotografie ").

Opravdu, když si vyberu nějaký malinký neostrý náhled a kliknu na něj, ukazuje to především na moji zvědavost PŘED seznámením se s fotkou, a ne na to, jak moc jsem si tuto fotku PO shlédnutí oblíbil.

P.S. Mimochodem, pokud lze oblíbenost měřit jinak než speciálním hodnocením, pak by o tom mnohem víc vypovídalo otevření fotky v plné velikosti, protože v té chvíli už vím, na co se dívám a chci se pokochat větší verzí fotografie.

P.P.S. Chápu ovšem také stanovisko, že nejoblíbenější a nejkvalitnější není totéž: uvědomuju si, že zpěvák/zpěvačka XYZ není nejkvalitnější stálicí naší hudební scény, ale mám ji nejradši. (Za XYZ doplňte dle vlastních hudebních preferencí ;-)
riman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 10. 7. 2006 17:10

Přejmenujeme to.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Miska.sun 12. 7. 2006 09:22

Fotky v nadhledu o ničem nevypovídají. Zmenšená fotka skoro vždy vypadá lépe. Hlavně u těch horších fotek. Navíc do galerie chodí hlavně muži. A co zajímá muže? Akty, ženy, sex - přesně jak psal pan Dalibor Stefansky jako popis k jedné své fotografii. Nic proti Vám, pánové, ale je to realita. Proč nejsou v TOP nejlépe hodnocené fotky (po TK dokonalé, zajímavé, krásné)? Copak je na fotce s rozmazanou nahatou ženskou něco dokonalého? Ano, akty jsou krásné, ale když jsou dobře provedené. Malé obrázky z nadhledu o ničem nevypovídají. Moderátoři, zkuste se nad tím, prosím, zamyslet.
Miska.sun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zdenek7k 12. 7. 2006 09:56

Udělal bych to trochu jinak. Na titulní straně bych místo určené Nejnavštěvovanější fotografie (za 5 uplynulých dnů) toto místo postoupil nejlépe známkovaným za stejné období.
Ty nejklikanějsí Nejnavštěvovanější fotografie bych dal až pod předchozí část a dal bych jich tam třeba jen 5 nebo 10.
Měli byste se páni administrátoři zamyslet na podněty uživatelů, aby vám tito nezačali houfně odcházet
Bez očekávání není zklamání.
zdenek7k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 12. 7. 2006 10:18

Prosím, přečtěte si, co jsem sem už několikrát psal. Je to stále kolem dokola. Vysvětlím, proč zatím nebudeme dělat změny, a za pár dnů je tady úplně stejný dotaz.

Návštěvnost galerie roste, v poslední době o 20–30 % (!) každý měsíc. Za takového stavu přece nemá smysl nic měnit. Nechce se mi moc věřit, že by uživatelé najednou začali houfně odcházet, protože zjistili, že na titulní straně jsou fotky seřazené podle počtu kliků. Vždyť takhle je to už přesně rok.

Miska.sun: Nepíšete nic jiného než já. Na titulní straně jsou fotky seřazené podle počtu kliknutí, podle toho, jak moc někoho zaujal náhled, jestli tam byla pěkná holka atd. To je prostý fakt, který nijak nezpochybňuji.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zdenek7k 12. 7. 2006 10:30

také bych uvítal, kdybych si mohl zvolit, ze nechci byt znamkovan, jen komentovan
Bez očekávání není zklamání.
zdenek7k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dalibor Stefansky 12. 7. 2006 10:40

"Návštěvnost galerie roste, v poslední době o 20–30 % (!) každý měsíc. Za takového stavu přece nemá smysl nic měnit."

POTLESK, genialne!!!!

Konecne Vam rozumiem. To trebalo napisat hned. :-D
Dalibor Stefansky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zdenek7k 12. 7. 2006 11:16

2 Marek L.: Mate pravdu Marku. Vim, ze jde o navstevnost. Ten, kdo vam pise, jsou asi narocnejsi uzivatele. Protoze ne kazdemu bude vyhovovat vse stejne, jako dalsim, musi nespokojeni zvednout kotvy a hledat dal misto, ktere jim pro prezentaci bude vyhovovat dale.
Take bych rad doplnil, ze rozvrzeni prvni strany galerie by stalo za to zmenit. Ne, ze je to nutne. Jen by to asi bylo z pohledu nekterych uzivatelu zajimavejsi...
Bez očekávání není zklamání.
zdenek7k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 12. 7. 2006 11:59

Já mám z některých reakcí pocit, že to je naopak otázka života a smrti...

Weby děláme pro desítky tisíc lidí, na DigiArenu jich měsíčně přijde téměř kolem devadesáti tisíc. Já rozumím, že titulní strana nemusí každému vyhovovat. Nikdy se nezavděčíme všem.

Mým cílem ale není, aby titulka a další služby vyhovovaly deseti lidem z diskuzí. Potřebuji kompromis pro desítky tisíc. Děkuji za každé tipy k vylepšení, řadu z nich realizujeme, finální rozhodnutí je ale na mě a redakci, protože za něj potom také neseme zodpovědnost. To je trochu složitější než ironický příspěvek pana Stefanskeho v diskuzi.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zdenek7k 12. 7. 2006 12:34

To chápu. Vím, že nebude nikdy vyhovovat všem. I když si nejsem tak jistý, že by se to týkalo jen 10ti lidí z diskuze. Zkoušel jste si zjistit, kolik lidí přestalo do galerie přidávat své fotky? Nebo kolik jich svůj účet už vůbec nepoužívá?
90tis. je hezké číslo. Mě by ještě zajímalo, jestli je to tolik přístupů, nebo uživatelů
Bez očekávání není zklamání.
zdenek7k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 12. 7. 2006 12:50

Sleduji celková čísla - návštěvnost, počty fotek, komentářů. Tady se na to už musím dívat spíš statisticky, lidé přicházejí a odcházejí, důležité jsou trendy.

Jsou to unikátní unikátní návštěvníci - lidé. Ale přiznávám, že jsem tady v rychlosti zaokrouhlil, za červen jich bylo 85 718. Přístupů bylo 1 193 412.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zdenek7k 12. 7. 2006 13:21

Nezbývá mi, než se rozloučit a popřát vám stále pozitivní statistiky
Bez očekávání není zklamání.
zdenek7k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod x5 12. 7. 2006 14:29

Jsem rad, ze Dalibor toto tema otevrel a take, ze na nej rada lidi reaguje a nejen kritizuje, ale dava i vlastni navrhy.
Neni to tak davno, co jsem chtel zalozit novy thread na tema uprava fotogalerie s tim, ze bych se pokusil zjistit, zda jsou alespon nekteri lide ochotni prispet na galerii a jeji rozvoj nejakym tim penizkem. Jake by meli vyhody oproti tem, co neprispeji, diskutovat nechci, to je na majitelich a adminech. Ja osobne bych v souvislosti s proklamovanym ucelem a pravidly galerie privital sofistikovanejsi hodnoceni. Kdyz uz se nekomu snimek nelibi, bylo by fajn, kdyby byl prinucen alespon naznacit proc. Velmi zbezne mne napadlo rozdelit hodnoceni na vice "skolskych" parametru, jak napr. kompozice, tema, technicke zpracovani, "umelecky (?!) dojem" - jiste Vas napadne rada dalsich a nepochybne lepsich. Vysledne body mohou byt prostym prumerem nebo vazenym prumerem podle predem avizovanych pravidel. Smysl galerie pro takove, jako jsem ja, tj. zacinajici, by tak dostal kvalitativne jiny smysl. Mohl bych si prochazet nejlepe hodnocene kompozice, techn. zpracovani, ale i ty, ktere vyvolaly nejsilnejsi pozitivni subjektivni dojem atd. atd. A to je, soude podle argumentu administratoru, cil nejen uzivatelu, ale i provozovatele serveru. Z hlediska sql to neni takovy problem za predpokladu, ze neni potreba sahat do strev hotove aplikace. A tady nastupuji ekonomicke parametry, ktere chte nechte provozovatel sledovat musi. Prosim adminy, zkuste navrhnout, na cem bychom se museli my uzivatele shodnout, aby takovy zasah mel smysl i pro Vas. Diky predem za snahu odpovedet.
x5
x5
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků