Aké chcete fotky v TOPe?

Pravidla, FAQ, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Dalibor Stefansky 8. 7. 2006 08:48

Napiste, prosim, ci ste spokojny zo sucastnym stavom, ked podla mojho nazoru, TOP neukazuje najlepsie fotografie, ale len najviac klikanejsie, myslite, ze to je spravne? :?:
Mate nejake navrhy na zmenu? Sem s nimi. :!:
Dalibor Stefansky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 8. 7. 2006 09:12

no o kvalite fotky to asi moc nevypovida, ale ukazuje to, ktera dokazala zaujmout uz jako nahled;)
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dalibor Stefansky 8. 7. 2006 09:24

Mobil-man: a to je ten zasadny parameter fotografie uverejnovanej na hlavnej stranke a ponukanej ako to najlepsie co v galerii mate. BRAVO.
Dalibor Stefansky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 8. 7. 2006 09:34

a jak byste si to predstavoval vy?
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 7. 2006 09:38

Návrhy na změnu ale spíš posílejte sem: http://www.photopost.com/ . Galerii jsme neprogramovali, využíváme tento software. Lze samozřejmě dělat úpravy, ale těmi bychom si zavřeli cestu k dalším upgradům - resp. ty by byly hodně složité.

Kromě toho na titulní straně galerie je myslím jednoznačně uvedeno, že to jsou nejoblíbenější fotografie. Netvrdíme, že to jsou ty nejlepší. K nim se dostanete z boxu Nejlépe hodnocení.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alnath 8. 7. 2006 09:39

A myslíte si, že je lepší preferovat kvantitu (kolikrát se klikne na náhled) před kvantitou (průměrné hodnocení)? Osobně bych do TOP dával snímky, které byly hodnoceny řekněme minimálně 10x (=zaujaly dost lidí na to, aby klikli i na hodnocení) a pak je řadil podle průměru. Při rovnosti průměry bych řadil podle počtu hodnocení. Při Stejném počtu hodnocení bych až jako poslední kritérium bral počet kliknutí na náhled... Ale berte můj názor jen jako nápad človíčka, který je tu velmi krátce a rozhodně si v tomto ohledu nemíním dělat patent na rozum...
Naposledy upravil Alnath dne 8. 7. 2006 09:45, celkově upraveno 1
Alnath
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alnath 8. 7. 2006 09:43

Svůj předchozí příspěvek jsem psal paralelně s Markem L. (a tudíž jsou už některé mé argumenty v tomto světle poněkud mimo) - jeho příspěvek hodně vysvětluje - je to jako v showbussinesu - holt je vidět, že nelze klást rovnítko mezi "oblíbené" a "kvalitní". Ale pro mě TOP holt znamená spíš to "kvalitní"...
Alnath
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 7. 2006 10:11

Kde ale na titulní straně galerie vidíte nějaké Top? Já jsem ho našel pouze v patičce, ve slově Photopost.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dalibor Stefansky 8. 7. 2006 10:23

Dobre, zmierte sa zo systemom, ktory tam dava, podla vas "najoblubenejsie" fotografie. Fotografia, ktora je najviac klikana, urcite nemusi byt najoblubenejsia.
Casopisom vytvarate urcitu uroven, tu by ste mali "drzat" aj galeriou. Vobec to neplati a tazko tu pritiahnete tych lepsich, alebo nejaku kvalitu, skor naopak. System je zly. Menit ho nechcete, prerabat nemienite. Veterne mlyny su nedobitne.
Bola to fakt Donkichotska vyprava. Majte sa.
Dalibor Stefansky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dalibor Stefansky 8. 7. 2006 10:40

Este zareagujem:
Kde ale na titulní straně galerie vidíte nějaké Top? Já jsem ho našel pouze v patičce, ve slově Photopost.

Kazdy kto navstivy vasu galeriu, ci novy ci stary, fotky ako najoblubenejsie, povazuje za top a za to najlespie co v sucastnosti vasa galeria ponuka, ak to to nechapete, nema zmysel sa o comkolvek bavit.
Ak najde v tom TOPe, 50% aktov a erotiky, 50% vycvakov(nemusi sa to kryt) lahko si urobi nazor.
Dalibor Stefansky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Miloš 8. 7. 2006 11:29

Sdílím stejný názor jako Dalibor Stefansky a jsem rád ,že probíhá tato diskuse protože nejvíckrát rozkliknutá fotografie není o kvalitě a ani o oblíbenosti, v drtivé většíně je to zvědavost co je odhaleno a občas totální výcvak se špatným hodnocením, tak se návštěvníci galerie chtějí podívat proč to tak je a jeto opět ta zvědavost.Kvalitní fotky s vynikajícím hodnocením se tam objevují též ale mají to nesporně těžší v souboji se zvědavostí jak jsem popsal dříve.

V některých galeriích se hodnotí naslepo a ve třech kategoriích např. technická kvalita, kompozice,emoce.Hodnocení ostatních se objeví až po odeslání hodnocení vlastního.Řekl bych,že to nutí minimálně se zamyslet co hodnotím a proč. Možná by jsme se divili jak by hodnocení dopadalo. :lol:
Miloš
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 7. 2006 12:48

Nezlobte se, ale pod nejoblíbenější si osobně nepředstavuji nejlepší. To jsou dvě úplně rozdílná slova. Zvlášť když o kousek níž je rámeček Nejlépe hodnocené.

Jestli PhotoPost v příští verzi nabídne funkci pro prezentaci nejlépe hodnocených snímků, zvážíme, jestli titulní stranu galerie nezměnit. Do té doby ne, nemá smysl, abychom tento produkt dál vyvíjeli sami. Pokud ale svůj požadavek napíšete i tvůrcům tohoto softwaru, je zde určitě větší šance.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod beat 8. 7. 2006 13:25

Myslím, že jde spíše o to, že se do TOPu mohou dostat fotky, které nejsou kvalitní. Ale díky tomu že jsou v TOPu si je prohlédne mnoho lidí a mají mnohem větší šanci, že budou mít dosti hodnocení. Jenže za tohle podle mne nemůžete vy. Prostě to tak je.
I když spravedlivější by asi bylo, kdyby měly náhledy ty nejleépe hodnocené, nikoli nejproklikávanější...
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dalibor Stefansky 9. 7. 2006 14:00

"Nezlobte se, ale pod nejoblíbenější si osobně nepředstavuji nejlepší. To jsou dvě úplně rozdílná slova. Zvlášť když o kousek níž je rámeček Nejlépe hodnocené. "
Ano, a ked sa slovickujeme. Najoblubenejsie nie su najviac klikane. Vy si myslite, ze fotografie su oblubene podla poctu klikani? Ved ked na fotku kliknem, sotva viem ci si ju oblubim, a ked jej dam za 1 a to vacsina, sotva bude pre niekoho oblubena, okrem autora.
A to je tu o co bezi. Ale to akokeby som hrach na stenu hadzal.

Mimochodom. Kazda normalna galeria dava na titulnej stranke naj fotografie za posledne obdobie. Z toho kazdy automaticky kazdy usudzuje, ze tak robite aj vy. Aj vy tam mate napisate najoblubenejsie, co automaticky evokuje najlepsie, a viac ako casto su tam cvaky. Ale mne je to uz jedno, robite tym reklamu sami sebe.
To je vsetko co sa da na tuto temu napisat.
Dalibor Stefansky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 9. 7. 2006 15:01

O co tady běží? O peníze. O to, jestli mám uvolnit programátory z projektů, na kterých pracují. O to, jestli práce na naplánovaných projektech nepřinese víc, než když budou pátrat, jak je udělaný Photopost a snažit se to udělat jinak. A potom při další verzi PhotoPostu se vracet zpět.

Tohle jsou otázky, které si kladu, podle kterých se rozhoduji. A ze kterých mi stále vychází, že počkáme do nové verze Photopostu.

Kromě toho oblíbenost a počet klikání jsou podle mého názorů přímo úměrné veličiny. Rozhodně jsou bližší než vztah nejoblíbenější–nejlepší, který prosazujete vy.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků