Kompakt vs zrcadlovka?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod x-guru 30. 11. 2005 07:37

Jaky je primarni rozdil v urceni digitalniho kompaktu a zrcadlovky?

Mam Canon PowerShot S50, ale pokud fotim napr. objekt dlouhy 1200mm tak ho musim fotit hodne zdalky a kvalita timpadem nestoji za nic.
Je vhodnejsi poloprofi zrcadlovka s vhodnym objektivem, ktera dokaze objekt vyfotit ostre, s minimalni soudkovistosti a sumem? Muzete pripadne neco doporucit? Diky
x-guru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Murph(smazano) 30. 11. 2005 10:29

Primární rozdíl je předvším v tom, že u zrcadlovky se díváte do hledáčku a vidíte díky soustavě zrcadel skutečnost, zatímco u kompaktu vidíte něco jiného. Může to být třeba to, co snímá CMOS(CCD) snímač. Pak také u zrcadlovky jdou měnit objektivy u kompaktů nikoli. Ale ostrost a soudkovitost nemá s timto nic společného, to je otázka každého objektivu (soustavy čoček). Šum ano, protože u zrcadlovek je větši čip, čili nižši šum.
Ale každopádně je zrcadlovka lepší (co se kvality týče a práce s ní), ale zase ma vyšší hmotnost, je dražší, ... to záleží, co chcete dělat...
Murph(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elho_cid 30. 11. 2005 15:23

Jestli tomu spravne rozumim, tak tady x-guru chce neco sirokouhlejsiho. Aby se mu velky objekt vesel to obrazu i pri foceni z dalky. Pri cenach sirokouhlych objektivu pro zrcadlovky by to asi nebylo ekonomicke reseni.
Co se zkusit podivat na Nikon CoolPix 8400 ?
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pety 1. 12. 2005 07:25

Nebo Kodak P880?
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bgmaniac 1. 12. 2005 07:47

Ahoj, nejsem si jistej, zda na ten Tvůj, ale na některé kompakty řady Canon Powershot je možno dokoupit tele/širokoúhlou předsádku, možná by Ti stačila... ale je to celkem dost peněz, co jsem si všiml :)
bgmaniac
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků