Změna hodnocení

Pravidla, FAQ, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Uvítal bych změnu intervalu bodového hodnocení:
Ne 13 %  76%  [ 13 ]
Ano: Interval (1 až 5) 2 %  11%  [ 2 ]
Ano: Interval (-1 až 5) 0 %  0%  [ 0 ]
Ano: Interval (1 až 7) 0 %  0%  [ 0 ]
Ano: Interval (-1 až 7) 2 %  11%  [ 2 ]
Ano: jiný interval 0 %  0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 17

Odeslat příspěvekod Wallper 8. 10. 2005 14:13

Ty návrhy MirkaE jsou dobrý s tim uplně souhlasim. Akorát ty bodíky za komentáře mi přijdou trochu moc složitý . Možná by nebylo špatný,kdyby každej ke známce musel přidat aspoň dvě,tři slova. Tý msty bych se nebál,když by to někdo dělal tak by ho lidi vyštípali. Takže jsem proti anonymitě při hodnocení.
I can see, I can see, I'm going blind...
Wallper
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 10. 2005 14:25

Mirek E: U konkurence se jako komentář počítá i hodnocení. Stačí klepnout na některý radiobuttonek a v diskuzi se hodnocení objeví jako nový příspěvek. Je prázdný, ale počítá se.

Pokud v nastavení zruším anonymní hodnocení, bude to tady také. Počet skutečných komentářů se nezvýší, jen to bude vypadat, že diskuze pod fotkami je pětkrát větší. To ale přece nemá žádný smysl, jenom to znepřehledňuje.

Lze vymyslet sto nových inovací, nad kterými potom programátoři stráví měsíc. Já se ale na rozdíl od vás musím dívat na efektivitu - zaplatí se jejich práce, nebudou to vychozené peníze? Zatím mě nikdo nepřesvědčil.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirekE 8. 10. 2005 14:51

Tak hrozně bych to zase neviděl.. vzhledem k tomu, že počet hodnocení na fotku je minimální... (možná díky počtu uživatelů, možná díky množství nahrávaných fotek).... ale rozhodně není složité napsat způsob zobrazení tak, aby ve chvíli, kdy není žádný komentář, zobrazila se jen jedna jediná řádka se jménem a počtem bodů. Tak by nebyla prázdná místa na stránce a člověk by se mohl zeptat na konkrétní názor...

A co se týče toho, co se vyplatí a nevyplatí... chápu, že tohle je velmi ožehavá otázka... ale málokdy se povede 'obchod' kdy nejprve očekáváte příjem a pak uděláte vydání... v drtivé většině je to přesně naopak... chápu, že ve chvíli, kdy jde o peníze, musí člověk dvakrát zvažovat...
MirekE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekE 8. 10. 2005 14:54

aaa.. a propo nepřesvědčil... je dostatečným argumentem množství uživatelů na konkurenčních webech???

P.S.: a nevymlouval bych se jen na dobu po kterou jsou tyto weby v provozu.. i když to není nezanedbatelný bod.
MirekE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 8. 10. 2005 15:07

2MirekE: pouzivej editaci
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MirekE 8. 10. 2005 15:09

To Mobil-man: aaa rozumím.. omlouvám se... budu na to pamatovat...
MirekE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 8. 10. 2005 15:33

Možná pořád nechápu, o co jde. Třeba na Fotografování je na jednu fotku v průměru 8 komentářů/hodnocení. U nás v administraci vídím, že to je 6 komentářů/hodnocení. To přece není tak zásadní rozdíl, aby se všechno muselo přeprogramovat.

Systém PhotoPost, který používáme, nerozlišuje, jestli jde opravdový komentář nebo jen klepnutí na hodnocení. Nemohu proto teď bez manuálního sběru dat říct, jestli u nás ve srovnání s konkurencí převažuje hodnocení bez komentářů nebo obráceně.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirekE 8. 10. 2005 15:49

To je možná tím, že fotografovani.cz je spatny priklad.
na fotoaparat.cz mam vsehovsudy 6 fotek. Mam k nim ale 160 komentaru.. pravda, neco z toho jsou prazdne komentare, ktere jsou jen hodnocenim, ale ve vetsine pripadu tam ten komentar je.

160 / 6... at pocitam jak pocitam 26,666666666666 komentare na fotku. To je prece jen trochu rozdil.

A o co jde?.. Předpokládám že všem co se trošku angažují jde o to, aby měli k oblíbenému časopisu i oblíbenou fotogalerii. A fotogalerie bude u toho kterého člověka oblíbená pokud mu sednou podmínky, způsob hlasování, způsob nahrávání, pravidla, vzhled a pod... Je mi jasné, že jen kvůli mně se nebudou dělat změny jako blázen. Pokud jsem jediný, který volá po nějakých změnách, pak se klíďo stáhnu a nebudu prudit svým otravováním ani administrátory, ani ostatní uživatele. To není můj záměr. Myslel jsem, že chcete náměty, podněty a pod... tak je dávám.

Jak říkám, pokud jsem jediný prudič, pak mě vykažte, já si budu lebedit jen v jedné galerii kde se mi líbí a nemusím se angažovat. To že nebudu cpát fotky na server který patří k mému oblíbenému časopisu nějak překousnu a myslím že i server to překousne :-)
Navíc mi fakt nejde o to, cpát sem všechno co dostanu na CF kartu skrz svůj objektiv, ale jde mi o to, aby mi zkušenější poradili a ostatní povzbudili, nebo přidrželi při zemi.

To přece není špatné nebo snad ano?

A propo.. mé návrhy se netýkaly jen způsobu hodnocení rychlé/s komentářem
------------------------------------
Možná až příliš moc držkuji, ale rád bych se zeptal, zda není dalším argumentem pro snížení množství zasílaných fotek tato zkušennost:

Dnes 8.10.2005 jsem vložil fotku. Není úplně hnusná si myslím.

Ten samý den.. cca za 6 hodin, už není na titulní stránce. Dle údajů byla 18x otevřena, ani jednou ohodnocena a ani jeden komentář (ten jediný který má pod sebou je má prosba o komentáře). Jenže teď už je fuč... vytlačily jí další fotky během pár chvil a už jí nikdo nenajde :-(

Sorry, chtěl jsem tam dát nějaký menší náhled, ale není :-)
MirekE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dalibor Stefansk 13. 10. 2005 08:08

Pod vsetko co napisal Mirek E. sa podpisujem a bez vyhrad mu davam svoju podporu, zaroven prestavam z vkladanim fotografii, pokial sa aspon nieco nevyriesi. Viem, ze sa bezo mna zaobidete:D, ale verim tomu, ze sa pridaju dalsi.
Je to skoda, sqely casopis s takouto hroznou galeriou.
Pokial ste spokojny sami so sebou, prajem vam vela stastia.
Naschle.
Dalibor Stefansk

Odeslat příspěvekod MirekE 13. 10. 2005 08:38

Dalibore, tímhle se nic nevyřeší... klidně nevkládej, počkej si na lepší systém který snad příjde a kde budou mít tvé fotografie šanci na obodování, komentáře.. kde prostě budou stát za povšimnutí... a který věřím jistě příjde... jen nevíme kdy a nikdo není ochoten nám říci ani předběžný termín....

Nevkládej ale komentuj, vyjadřuj se a neanonymně boduj... to je jediný způsob jak této galerii pomoci.
MirekE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekE 13. 10. 2005 20:31

Tak jsem zase rozdal 25 neanonymních známek s hodnocením.. jsem zvědav, jak se mi to vrátí :-) nechal jsem na tom hoďku... víc jak dvě minuty na fotku.... myslím, že jsem to vzal zodpovědně.
MirekE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 14. 10. 2005 09:01

Já se snažím ohodnotit všechny fotky. Jak reálné je hodnocení fotky, když jej tvoří hlasy tří lidí? Komentář připojuju pouze tehdy, když mám co říct - vysvětlit, pochválit, pohanět, motivovat...
riman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Martin Č. 14. 10. 2005 13:33

A co tak skusit udělat bodování 0-5 s komentářem a 5-10 jak kdo chce, když někdo dá nízké hodnocení ať musí přidat komentář jinak nemůže bodovat. (teda pokud je to technicky možné) Jinak souhlasím s MirkemE.
Martin Č.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 14. 10. 2005 13:42

[quote="Martin Č.";A co tak skusit udělat bodování 0-5 s komentářem a 5-10 jak kdo chce, když někdo dá nízké hodnocení ať musí přidat komentář jinak nemůže bodovat. n/quote]To zalezi jak se to veme; nekdo radsi nez aby dal ten komentar, tak pro neho bude existovat jen ta 5-10
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod randolf 14. 10. 2005 14:58

Jsem pro to, aby bylo uplne zruseno anonymni hodnoceni bez komentare. Zabranilo by se tomu, ze nekteri klikaji nizke znamky jinym jenom proto, aby sobe prilepsili.
randolf
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků