Fujifilm FinePix HS10

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod TA 16. 5. 2010 11:25

na zahraničných fórach som hľadal nejaké bližšie informácie o sériovom snímaní Fuji HS10. Dočítal som sa však, že dokáže nasnímať naraz v 1 sérii len max. 7 snímiek pri max. rozlíšení a fine kvalite.
Ak zoberiem do úvahy, že 10 MPx fine fotka má cca 4 MB, buffer má veľkosť cca 28 MB ( 7 x 4 MB ). Takže pri nastavení menšieho rozlíšenia sa bude dať vyfotiť viacero snímiek alebo nie?

K odpovedi áno ma vedie fakt, že hoci u sériového snímania v manuáli nič podobné nie je, v prípade playback režimu je tam uvedený príklad s prehrávaním 30-snímkovej série.
Vedel by mi to niekto objasniť?
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 20. 10. 2010 12:06

Chtěl bych se zeptat, má někdo tento fotoaparát.
Pro mě je nejvíce důležitá funkce u foťáku optický zoom a rychlost.
vaclavbarak
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TA 20. 10. 2010 14:03

a otázka?

rýchlosť spracovávania a ukladania fotiek nie je ktovieaká, maximálne niečo medzi priemerom a nadpriemerom
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 20. 10. 2010 15:17

Pardon :-)

Chtěl jsem se zeptat jak by se dala ohodnotit kvalita fotografií z tohoto foťáku? A jestli tento foťák netrpí moc velkým šumem od cca 400 ISO?
vaclavbarak
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TA 20. 10. 2010 18:17

recenzií nájdeš určite veľa, hodnotenie kvality fotiek vo všeobecnosti je stále subjektívne - na "bežné rodinné fotenie" je postačujúca, možno aj na trochu náročnejšie fotenie, ale s DSLR neporovnateľná (ako každý iný kompakt s malým čipom).

ISO: http://www.dpreview.com/reviews/q110sup ... page13.asp a http://www.dpreview.com/reviews/q110sup ... page14.asp
ako môžeš vidieť, čo sa týka šumu, je to to lepšie, čo existuje. Škoda, že odšumuje viac ako napr. Panasonic FZ35, inak by to bolo obrazovo porovnateľné. Na 2. strane silnejším odšumovacím algoritmom sa stráca zrno, takže nie je také viditeľné (žiaľ, aj spolu s detailami). ISO 6400 je v podstate nepoužiteľné aj po zmenšení, čo ale nie je vôbec prekvapujúce. ISO 3200 je núdzový stupeň, ktorý sa dá použiť, ale treba sa mu vyhnúť, ak to ide. S ISO 1600 sa už dá celkom rozumne pracovať, hoci šum je pri pohľade 1:1 značne viditeľný, po zmenšení a odšumení aj v nejakom SW sa môže pomaly stratiť. Prítomnosť BSI CMOS čipu však spôsobuje trochu paradoxnú situáciu, čo sa týka veľkosti šumu - od ISO 100 do ISO 400 je takmer úplne rovnaký, takže až do ISO 400 sa vôbec netreba báť meniť rozsah citlivosti (samozrejme nehovorím o profesionálnom použití, ale to je snáď jasné).
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pufko 21. 10. 2010 22:04

Fotky robí pekné, bol som ho kupovať s bývalím kolegom, ale z rýchlosti som bol sklamaný (mám DSLR) za to kolega si celkom pochvaloval, prechádzal zo staručkého kompaktu Oly...
pufko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod amyn 18. 9. 2011 08:12

Mám Fuji HS 10, ale dosť rýchlo sa mi vybije baterka aj ak nefotím ­(len je zapnutý­) a miesto pod palcom na gripe sa zohrieva, má s tým niekto nejakú skúsenosť ? Mám to reklamovať ? aj keď presvedčiť servis nebude ľahké, lebo fotoaparát funguje :­-(
amyn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 18. 9. 2011 18:10

vybíja sa skutočne rýchlo alebo len foťák signalizuje vybité akumulátory? Vo firmvéri verzie 1.02 je chyba - skorá signalizácia vybitia.
Čo sa týka zahrievania - to som nikdy nepostrehol.
Ak by Ti neuznali reklamáciu, môžeš ho dať na odborné posúdenie. V prípade, že bol kúpený pred menej ako 1 rokom, tak sa posúdenie vykonáva na náklady predajcu (slovenská legislatíva).
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků