cesta lietadlom...

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Sh4dow 5. 8. 2008 21:58

Tak to neviem ja to už robim a utomaticky, takže posledne keď som bol na Ruzyně tak uz som bol pripravený s NB vonku :D
Sh4dow
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ilicz 7. 8. 2008 21:01

Nektere letecke spolecnosti maji problemy s bateriemi a akumulátory do fotoaparátů nebo notebooků - stále ještě existují vadné řady, které vybuchují... baterie tedy raději nechávat v kufu...

Ještě jedna informace s daným tématem už ne zcela souvisejici. Podle zpravy na serveru novinky.cz vam muzou na hranicich USA bez zjevneho duvodu zabavit vas pocitac (nebo potazmo jakekoliv pametove medium) a odeslat ho na prozkoumani, jestli neobsahuje nejaka "citliva" data...

http://www.novinky.cz/clanek/146431-ame ... citac.html
[i]Registered Linux user no. #387946[/i]
ilicz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod matus141 15. 8. 2008 13:04

no uz som naspat :) fotak bol vpohode, nikto nic nechcel vyberat ( zeby air slovakia?? :D:D:D )... k tomu ntb - tiez nikto nic nechcel, ani na malorke, ani na slovensku... a vela na fotenie na tej dovolenke ani nebolo :( bola tam iba vyschnuta poda, ziaden hmyz, slnko nad morom ani nevychadzalo ani nezapadalo... takze... z tohto pohladu som bol dost sklamany... a uz ked som mal ake take fotky, tak mi zblbla karta... som zvedavy ci sa mi podari zachranit fotky... ak ano, tak ich sem hodim ;-) a diky za vsetky info :)
matus141
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 2. 10. 2008 10:54

ilicz píše:Ještě jedna informace s daným tématem už ne zcela souvisejici. Podle zpravy na serveru novinky.cz vam muzou na hranicich USA bez zjevneho duvodu zabavit vas pocitac (nebo potazmo jakekoliv pametove medium) a odeslat ho na prozkoumani, jestli neobsahuje nejaka "citliva" data...

http://www.novinky.cz/clanek/146431-ame ... citac.html


tak to je pekná hovadina. Teda môžu zabaviť čokoľvek - od mobilu cez zošit až po papierové vreckovky, ktoré sa môžu použiť na prenos tajných šifier :lol:
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 10. 2008 20:58

V foťákových fórech doporučují kabát s hodně kapsama a skládací tašku. Při průchodu rentgenem všechno naskládat do kabátu a za ním zase přeskládat do tašky :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rudi86 3. 10. 2008 06:12

tak ty BA ,to je hustý číslo, idkyž zase hodně lítaj .. takže bych řekl že se to tak nejak lieárně naščítá :-)) gratuluji k novému oblečení :D

Taky jsem slyšel story od známých o ztraceném kufru.. :-|
Not as seen on TV
so
Welcome to the playground
- - - - -
Nikon D90 & fisheye 8/3.5 + 10-20 HSM + 35/f1.8 + 85/f1.8 + 85/f3.5 micro + 70-300 VR
Sony Xperia U
Škoda Felicia Combi - Laurin & Klement
rudi86
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod veka.vojta 29. 6. 2009 21:14

mam dotaz, nevi nekdo jak je to s prevazenim stativu letadlem??? jestli me pusti se stativem pripevnenym na batohu nebo ho musim dat do kufru???
veka.vojta
Návštěvník

Odeslat příspěvekod maciakba 29. 6. 2009 21:51

pokial mas moznost supni ho do kufra, ak nie tak bude problem, mozno sa ti ich podari prehovorit ze ti ho letušiaci zoberu a po pristati vratia ale zalezi od kazdeho letiska zvlast radsej si na dane letisko zavolaj
maciakba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zuzkys 29. 6. 2009 23:38

veka.vojta píše:mam dotaz, nevi nekdo jak je to s prevazenim stativu letadlem??? jestli me pusti se stativem pripevnenym na batohu nebo ho musim dat do kufru???


Stativ ti podle mě na palubu nedovolí - může to pro ně být bráno jako "zbraň". Dovolují se tak maximálně zdravotnické hole pro špatně chodící, invalidy apod. Takže pokud opravdu nechceš zbytečně řešit případné problémy, tak ho šoupni do kufru. Mezi oblečením by se mu nemělo co stát.

Jinak k tomu foto vybavení. Mě naprosto udivilo, když mi na pařížském letišti Orly asi 10minut zkoumali Compact flash kartu z foťáku - opravdu netuším, co proti ní měli a ani mi to nijak nechtěli vysvětlit, když jsem se na to ptala. Tohle pro mě byla opravdu záhada. Buď se opravdu hodně nudili, nebo nevim. Jinak si to vysvětlit neumím. Nebo že by chtěli očíhnout pěkné fotky z Paříže? :D
zuzkys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod veka.vojta 30. 6. 2009 08:11

diky moc za odpoved, ja si myslel ze to kvuli bezpecnosti asi nepusti, jenom jsem se pro jistotu zeptal, protoze by mi to usetrilo vahu kufru, ktery budu mit uz tak na hranici vahy...
veka.vojta
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 6. 2009 09:52

fakt je, že teď na váhu dost koukaj a nechaj si to hustě zaplatit. Do 10 % snad i tolerují, ale pak si nechají zaplatit každé kilo. Při mé poslední cestě (Düsseldorf - Puerto Plata) to bylo 10 EUR za kilo tam a 20 EUR za kilo zpátky!
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bajz0 2. 7. 2009 09:52

Ja som bol takisto zvedavy na ten stativ ale mne sa do kufru nezmesti. A nechce sa mi tahat velky kufor len aby som tam dal stativ. Budem musiet asi zavolat na letisko a informovat sa.

PS tie ich senzory maju regulovatelne a myslim si ze sa daju aj vypnut. Raz som totizto zabudol ze mam na klucoch, je ich tam asi 12 takze pekna kopa zeleza, dokonca aj svajciarsky nozik. A ani som nepipol, az v lietadle ked som ho vytasil ze so ma to tlaci ked sedim, tak som sa az zlakol ze ked ma niekto uvidi tak ma spacifiku ze terorista :P Tak som ho radsej rychlo schoval.
Ale o mesiac z hoho isteho letiska som s petkoruvou pipal a pipal...
Bajz0
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 7. 2009 10:15

Bajz0: ona vůbec ta kontrola je různá jak kde. Minulý rok jsem si do bezcelního prostoru bez problémů propašoval půl litrovou láhev vody a plechovku coly, letos mě stopli hned za "rentgenem" a to vodu jsem musel na místě vypít.
Obojí Dominikánská republika, loni na jihu letos na severu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod irmo 2. 7. 2009 10:48

mne sa nalepsie paci kod mi odchitili stativ, musel ist do batoziny, ale fukacku vcetne zeleznich sipov mi nechali v prirucnej batozine :P.

njn stativ> fukacka :P
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fojťan 2. 7. 2009 22:43

stativ do kufru, ostatni s sebou.

letel jsem s batohem lowepro compurover AW, v nem fotovybava a notebook. notebook musis vyndat, ostatni jen projede rentgenem, videt nechteli z fotaku nic.

zavazadlo takrka jiste nesplnovalo povolenou velikost, ale nikdo nic nerikal. rovnez kamarad letel s opravdu, ale opravdu rozsahlou vybavou, a taky nikdo nic nerikal. tam uz hraje roli i vaha, ktera je naprosto jiste vetsi, nez muze byt.
pry take obcas chteji za nadmerne tezkne nebo velke zavazadlo doplatek k letence.
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků