Levné věci dvakrát kupované

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ivo Prümmer 30. 1. 2009 13:22

Rád bych se zeptal na vaši zkušenost s neznačkovým příslušenstvím. Koupil jsem si dálkovou spoušť na Nikon D200 od výrobce Phottix. Zlákala mne její nízká cena.

Obrázek

První zklamání přišlo po pár dnech fotografování. Stejně jako u levných sluchátek, i zde se mechanickou námahou v kabelu přelomil drátek a spoušť přestala fungovat. Reklamoval jsem ji, dostal novou, ale situace se opakovala. S reklamací jsem se už neobtěžoval (chyba!), a protože ke zlomu došlo těsně u ovladače, provedl jsem její zkrácení a fotil dál.
Už zase nefotím dálkově. Tentokrát je přerušení u nerozebiratelného konektoru. Nevíte někdo, kde by se dal sehnat 10pinový konektor na Nikon?
Ivo Prümmer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 30. 1. 2009 18:36

No - já udělal jinou zkušenost - koupil jsem potřebnou věc, 3x ji použil (2x na dovolené a jednou na výletě) a dnes je na nic. Databanku. Stálo mě to dvě tisícovky, disk jsem naštěstí měl v šuplíku a dnes je v rámečku za 150 Kč jako externí USB disk. Prázdná databanka P2S je v šuplíku - k ničemu. Při dnešních cenách karet se opravdu nestarám, kolikrát za dovolenou zaplním 512 MB kartu, když 4 GB je za dvě stovky a 8 GB za čtyři...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ivo Prümmer 31. 1. 2009 08:46

Databanku taky mám. Pořídil jsem si ji v době drahých karet a použil jsem ji skoro při každým focení. Dneska už je ve skříni, ale čas od času se mi hodí.
Ivo Prümmer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cecils101 31. 1. 2009 10:34

No ja mnel stejny problem s kabelovou spousti a po castem zkracovani jsem si nakoncec pripevnil na stativ a kablik se uz nelamal. Stejne kdyz fotim s kablem fotim ze stativu. Mimochodem, fotobanku jsem si chtel poridit takze pokud ji vy dva nepotrebujete casem bych ji odkoupil. Pokud lezi v supliku par mesicu nebo let tak byste mohly pockat jeste mesicu par treba tri. Nechci brat z rodinneho rozpoctu. Napiste mi cenu na email jan.cehlarik@seznam.cz pokud byste se rozhodly ji prodat.
Sony A100 sigma 18-125 3,5-5,6 Minolta 135 2,8 Minolta 50 1,8 Cf karta 1Gb a nejake haraburdi
cecils101
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 31. 1. 2009 11:41

Jak se to říká ? Nejsme tak bohatí abychom si kupovali levné věci ?

A pořád mi budou všichni vykládat, jak jsou neoriginální příslušenství výhodné, a jak jim ty baterky v zrcadlovkách za dvě ťofky krásně fungují .... až do chvíle závady, kterou servis odmítne uznat ...

Stejné je to i se spouští .... raději si připlatím, ale fotím. Mám drátěnku kanoňáckou téměř dva roky, permanetně je zauzlovaná na stativu, aby byla po ruce, už se dokonce koupala, padala, stativ visel celý na ní ... a ? A funguje.
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 31. 1. 2009 14:48

Baterka za tři stovky mi už slouží třetí rok bez problémů, o to nic... Do servisu se posílá holé tělo bez baterky.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ggrand 31. 1. 2009 15:21

Mam podobnou spoust, ale bez toho srubovani k fotaku. Pouzivam celkem casto a zadny problem ( asi pul roku). Neorigo aku mam taky a funguje vyborne, jen nestala 2 ale 6 stovek.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 31. 1. 2009 17:38

cecils101 píše:No ja mnel stejny problem s kabelovou spousti a po castem zkracovani jsem si nakoncec pripevnil na stativ a kablik se uz nelamal. Stejne kdyz fotim s kablem fotim ze stativu. Mimochodem, fotobanku jsem si chtel poridit takze pokud ji vy dva nepotrebujete casem bych ji odkoupil. Pokud lezi v supliku par mesicu nebo let tak byste mohly pockat jeste mesicu par treba tri. Nechci brat z rodinneho rozpoctu. Napiste mi cenu na email jan.cehlarik@seznam.cz pokud byste se rozhodly ji prodat.


Tomu nerozumím. jak připevněním na stativ zabráníte jejímu zničení.
Pokud je přdělaná na fest, tak fotku rozhýbete uplně stejně jako když zmáčknete spoušť.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bajz0 31. 1. 2009 18:48

Na jednej strane je pravda ze lacne veci su drahsie ale...
narazil som napriklad na dialkovu spust na D90ku http://www.cnjjc.cc/products/TM-M.htm
je neznackova ale ma casove odpalovanie v rozmedzi az 100 hodin a sekvencne fotenie az 350 fotiek
...cim Nikonacky nedisponuje
Bajz0
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ivo Prümmer 1. 2. 2009 06:56

Databanku mám sice ve skříni, ale šedesát GB se občas hodí. V CF kartách mám jen 5 GB, což na jeden výlet s foťákem stačí. Když jdu na delší dobu, databanka se hodí.
Ivo Prümmer
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků