Kodak Z1012 IS a asférické zkreslení

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 1. 2009 15:24

borsuk píše:Nic jineho pro srovnani jsem nesehnal, mozna u Panasonicu je ten soudek mensi ale rozhodne dobre patrny, posudte sami.

Veď som nepisal, že tam nie je, ale že je menši. ;-)
Pety píše:Už ne. Od té doby, co montuje do kompaktů procesor Venus IV, a co ostatní firmy používají taky tak husté snímací čipy, v podstatě nemá konkurenci v kompaktech (zrcadlovky nezvládl cenově ani marketingově).

Suhlasim, ale naražal som na môj model, kde ešte Venus IV nie je.
Ryan Giggs
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pety 18. 1. 2009 17:01

Jo, Venus III, ten stál za houby, ropatlával a flekatěl červené plochy a trochu i modré, od ISO 400 nahoru se na to nedalo koukat. U Venus IV se to dá najít taky - od ISO 1600 u více šumících čipů.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod borsuk 18. 1. 2009 21:06

To Ryan Giggs: nevim, jestli je mensi, tezko posoudit, chtelo by to fotnout ctvereckovany papir ci nejaky ten test obrazec, v kazdem pripade u Ultrazoomu tam vzdy nejaky bude, tenhle topic jsem zalozil vlastne proto ze jsem presel z kompaktu a tam jak znamo byl znacne mensi, proto to zdeseni... FZ8 jsem shanel koncem roku, byla za vyprodejovou velmi dobrou cenu, bohuzel rychle pryc, na FZ28 jaksi nezbyl financ, nakonec jsem skoncil u FujiFilm S1000fd, subjektivnim porovnavanim nekolika desitek fotek bych rekl ze soudek je tam urcite mensi a kvalita fotografii je snad lepsi nez u me byvale Z1012, ovsem to je jen muj dojem...
Chceš-li poznat charakter člověka, dej mu moc. A.L.
borsuk
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků