Podívejte lidé volají po změně

Pravidla, FAQ, náměty a připomínky

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod cikorsky 22. 10. 2008 12:04

ano, od zítřka zitra připravíme štrajk - opravdu už ten pohár tak trošku přetekl ...
cikorsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 22. 10. 2008 16:52

Je to tady bohužel stále, několikrát ročně stejné téma. Znovu tedy musím zopakovat, že:

1. Jakákoli omezení pocítí zejména slušní uživatelé. Kdo chce prudit, vždycky si najde cestu.

2. Neexistuje žádná metoda, jak třeba stoprocentně zabránit tomu, aby si někdo nezaložil více přezdívek. A když bude existovat jen jedna možnost, pitomec jí využije, a ještě nám potom všem ukáže, jak na nás vyzrál.

3. Neexistuje žádný způsob, jak naprosto objektivně hodnotit fotografie. Ano, můžeme připravit složité metody, které budou brát v úvahu medián, délku registrace hodnotitele, hodnocení jeho fotek, karmu a další údaje. Potom bude ale nutné napsat dlouhý článek, který vysvětlí, jak hodnocení funguje. A přesto se stále bude řešit, že to není dokonalé a mělo by se to udělat jinak. Proto si stále myslíme, že současné jednoduché hodnocení je i se svými nedostatky to nejlepší.

4. Pokud vás někdo obtěžuje, ignorujte ho. To nejhorší, co můžete udělat, je začít s nim diskutovat. Když si nedá pokoj, kontaktujte šéfredaktora DIGIareny, který může zakročit a mazat. Moderátoři fóra nemají práva zasahovat v galerii.

Nedělejme prosím z galerie bitvu o body. Je to místo pro prezentaci fotek.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gallileo66 22. 10. 2008 17:17

není pravda že by se s tím nic nedalo dělat. Myslím že by stačilo aby uživatel zakázal hodnocení svých fotek jiného uživatele, který jej evidentně napadá jak v hodnocení tak i slovně. Je až s podivem že místo konstruktivního jednání a snahy řešit dané věci se přistoupí k výhružkám... o vyhostění z galerie... Není škoda že galerie by tím přišla o fotografy, kterými se chlubí na stránkách časopisu ? To není korektní přístup ...
Gallileo66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 22. 10. 2008 17:30

Opravil bych trochu Marka - mazat v Galerii můžeme. Když se k nám donese nějaké sprosťáctví, mažeme.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mobil-man 22. 10. 2008 17:43

Gallileo66 píše:není pravda že by se s tím nic nedalo dělat. Myslím že by stačilo aby uživatel zakázal hodnocení svých fotek jiného uživatele, který jej evidentně napadá jak v hodnocení tak i slovně.
No ale už tady je vidět další možnost zneužití.
Člověk, co mu půjde o co nejlepší známku si takhle bude moct "zakázat" uživatele, kteří hodnotí třeba špatně - nebo pravdivě? - a tím získá jen hodnocení od uživatelů, kteří ho zhodnotí dobře.

Je to jak říka Marek L. - všechno má svoje pro a proti a lze to zneužít z obou stran.
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cikorsky 22. 10. 2008 17:51

Jojo, tohle nejsou žádné novinky, všechno jsou veci, které se tu myslím řeší už více než dva roky : nemyslíte, ctění moderátoři, že je to už dostatečně dlouhá doba na to, aby se přešlo od tlachání k nějakým činum - nebo -zeptám se jinak - co všechno musí člověk udělat, aby vubec něco změnil?

kolkkrát jsme klikal na nevhodný příspěvek, kolik krát jsme museli snážet nejruznéjší fantomasy a podobné nicky, kteří naookolo rozdávali jedničky a nic se s tim nedělo? a teď zase a znova a takhle to asi pujde, dokud nezmoudŕíme a nepujdeme do jiné galerie :(((
cikorsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 22. 10. 2008 18:00

Pety: Aha, nemám úplně nejnovější informace. Tím lépe.

Cikorsky: Řeší se to tady dva roky, stejně jako se tato témata stále řeší na každé jiné galerii. Co všehcno musí člověk udělat, aby něco změnil? Stačí jediné - ignorovat blby. To je naprosto nejúčinnější řešení.

Jinak nahlášení blba moderátorům by přece mělo pomoci. Promažou jeho příspěvky a mohou mu zablokovat příspívání (resp. mohou se obrátit na hlavního admina Christiana, který má práva).

Zjistím, komu chodí zprávy, když kliknete na vykřičník, a proč se s nimi případně nic neděje.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cikorsky 22. 10. 2008 18:09

Marek L. píše:Pety: Aha, nemám úplně nejnovější informace. Tím lépe. Stačí jediné - ignorovat blby. To je naprosto nejúčinnější řešení.

Jinak nahlášení blba moderátorům by přece mělo pomoci. Promažou jeho příspěvky a mohou mu zablokovat příspívání (resp. mohou se obrátit na hlavního admina Christiana, který má práva).


Já mám spíš pocit, že admini ignorují uživatele - sakra pokud je to to tak jednoduché - promazat prispevky, zakazat pristup, tak proč se to neděje? je tam spousta nicku, které škodí - Migg. (s tečkou), anitmigg a podobně... a klidně si tam jsou dále... šak já na ty vykřičníky klikám jak blázen!
cikorsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 22. 10. 2008 18:12

Proč se to neděje? Zřejmě kvůli tomu, že o tom moderátoři nevědí.

Možná jsem právě objevil chybu v nefunkčním hlášení příspěvků, kdy se dostávaly do špatné schránky. Ještě to chci prověřit.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cikorsky 22. 10. 2008 18:14

hmmm .... jeslti to nebude v tom tlačítku o které migg píše, že už rok nefunguje

že bychom to šli oslavit?
cikorsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gallileo66 22. 10. 2008 18:21

Ve znaku máte Lennona s V - spoustu lidí prudil svými názory a jednáním, ale lidi ho brali. Viděli jeho hudbu a jeho svět. O to samé jde všem slušným lidem v galerii - když mě někdo napíše špatnou známku nebo slovně napadne fotku, nebrečím... nevylévám si vztek. Jdu a podívám se na jeho fotky - a vidím. Ty mi nemáš co říkat, ale piš si co chceš, ty jsi dobrý, a budu se snažit něco z toho vytřískat nějakou radou. Mizivé procento zakážou z uražené ješitnosti hodnotit své fotky kvůli soukromé při nebo kvůli názoru. Mizivé. Jiná situace ale je, když kliknu a nevidím žádnou fotku, buď je opravdu dobrý nebo blb, který prudí a v tom případě ať mě neobtěžuje dokud neuvidím co umí. Nejde o to že by se udělali skupinky jedněch proti druhým, jsme názorově rozházení co se zaměření fotek týče, ale jinak si myslím jeden druhého dokážeme vážit... proto ten zákaz hodnocení těch, co nemají fotky. jejich kritika není konstruktivní... A ničemu nepomůže...
Gallileo66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gallileo66 22. 10. 2008 18:22

Pokud bude fungovat to co by fungovat mělo tak se snad dám na modlení... :-))
Gallileo66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cikorsky 22. 10. 2008 18:30

Souhlas s Rosťou -

- ale o většiné těcto věcí a námětu už admini dávno vědí - jak rikam tohle už se tu navrhuje roky a za tu dobu jsme dneska přišli na to, že nefunguje hlásící tlačítko ... smutné...
cikorsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gallileo66 22. 10. 2008 18:33

Nejde o to, že se zjistilo že nefungije hlásící tlačítko, jde o to že admini ani nevědí co v galerii děje... to je smutný, z diskuzí pod fotkama už by jim bylo jasno že se něco děje... a už by jednali ...
Gallileo66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 22. 10. 2008 18:37

Dobře, začne fungovat bonzovací tlačítko. Fajn. Upozorňuji ovšem, že nebudeme jako moderátoři mazat hodnocení, která někomu - komukoli - nevyhovují. Budeme likvidovat vulgární fotky nebo příspěvky. Opravdu nejsme arbitři správného nebo špatného hodnocení - s hodnocením svých fotek veřejností nechť se každý laskavě vyrovná sám.

Na fotografovani.cz, kde funguje blokování hodnotitelů, se vedou diskuse o uživatelích, kteří blokují bodování lidem, od nichž nedostávají desítky a sami se mstí - například Arno.

Žádný systém prostě není dokonalý. To, jak funguje zdejší galerie, je politika vydavatele. Co je na tom těžké k pochopení?

A nakonec, jestli se nebudete zlobit, můj skromný názor (pokud jej mohu vůbec napsat, když zde nevystavuji): Pokud někoho zajímá hodnocení jeho fotek ostatními, jistě dokáže odlišit hodnocení lidí, kteří o tom něco vědí, lidí, kteří se snaží, lidí, kteří mají vlastní názor, od hodnocení blbů. Je jen na něm, jestli si z některého hodnocení něco vezme nebo jestli se kvůli němu urazí. Pokud někoho zajímá, kolik dostává desítek, sorry, jeho starosti mne nechávají chladným.

A zcela nakonec: číst celou galerii a hledat v ní známky, že se něco děje - kolik si myslíte, že mi za moderování platí a kolik na něj mám času? Odpověď: Nic - a jen ten svůj volný. Nechal jsem se ukecat na moderování fóra. Pokud se někdo cítíte na moderování v galerii, stačí nám napsat.
Pety
VIP uživatel

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků