Používa niekto folie na displej foťaku ?

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Mark15 7. 5. 2008 11:15

Aké máte skúsenosti s použitím ochranných fólii na displej fotoaparátu ?
Ako dlho vydržia ? Neostáva po nich lep na displeji ?
Mark15
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 7. 5. 2008 11:24

Mam screen protector a je v pohode. Mam ho pres rok a nemel jsem zatim duvod ho vymenovat takze jestli po nem neco na LCD zbude nevim. Predtim jsem mel Hamu ,ale tu ti nedoporucuji nesla vyhladit aby pod ni nebyly bublinky(zkousel jsem tri folie) a po sundani po ni zustalo lepidlo ,ale to slo bezproblemu otrit hadyrkou.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 7. 5. 2008 11:33

Nemám screenprotector a jsem taky v pohodě. Ještě jsem neměl důvod litovat, že jsem si jej nekoupil. Zadní LCD je "poškrábané" stejně jako horní stavový displej ;-)
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 7. 5. 2008 19:34

Mám na displeji folii Vanguard, koupil jsem ji u Škody. Jsem s ní maximálně spokojený, nalepení absolutně bez problémů během 5s, ani jedna bublinka. Není skoro vidět, někteří známí si jí ani nevšimli, dokud jsem jim o ní neřekl. Nepozoruji zhoršení pohledu na displej.
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drAcOniS 7. 5. 2008 22:08

Osobně jí mám pouze na stavovém displeji. Kdyby to Nikon nevyřešil za mě, určitě bych ji nalepil i na hlavní displej - ne kvůli sobě (nevadí mi tolik poškrábaný displej, vlastne ho ani u DSLR moc nepoužívám), ale kdybych chtěl v budoucnu foťák prodat. Jakému dá případný kupující přednost, co myslíte? S poškrábaným displejem nebo s nepoškrábaným? ;-]

Ale díky Nikonu za tuhle věc - nemusím to řešit... :-P

Obrázek
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pety 8. 5. 2008 06:44

Jak chceš prodat foťák s poškrábaným krytem na LCD? :D
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod drAcOniS 8. 5. 2008 09:53

Hehe... No třeba bez krytu, ale hlavně s nepoškrábaným displejem... :D

Jde spíš o to, že podobné drobnosti typu poškrábaný displej vypovídají o tom, jak se o přístroj majitel stará a jak si ho váží - věřte si čemu chcete, ale foťák s nepoškrábaným displejem se prodá líp anebo o něco málo dráž než ten s poškrábaným - ne ani tak kvůli tomu displeji, ale zájemce získá dojem, že o přístroj bylo dobře pečováno a je v dobrém stavu. Ne vždy tomu tak musí být, ale většinou podobné drobnosti o tomto vypovídají... :twisted:
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod víík 8. 5. 2008 11:34

No s foťáky z bazaru mám opačnou zkušenost. Co se týče těch perfektně vypadajících se často stává, že nejsou ošoupané, jelikož jsou vadné a předchozí majitel je proto nepoužíval.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 12. 5. 2008 07:51

Já jsem nějakou dobu po pořízení Minolta Dynax 5D používal ochgrannou fólii, ale ztěžovala prohlížení displeje, tak jsem nakonec od jejího používání upustil. A displej jsem nijak zvlášť nepoškrábal. Jen se víc mazal.

Teď si ale chci pořídit pro Sony A700 plastovou krytku displeje, na ochranu před případným drsnějším prostředím. Nechystám se ji používat permanentně, jen v případě potřeby. Vlastně jsem si ji už objednal.
riman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drAcOniS 13. 5. 2008 17:00

víík: Funkčnost se dá snadno vyzkoušet a pokud je tam nějaká skrytá vada, kterou se nepodaří odhali hned, tak je i v bazaru záruka. Já mám naopak zkušenost takovou, že v případě hezky a nově vypadajících fotoaparátů patřily tyto přístroje pánům nad 40 let, kteří si jich většinou vážili takovým způsobem, který si většina dnešních lidí jen těžko dokáže představit. Ale je fakt, že se vždy jednalo o lepší UZ a hlavně DSLR.

Ale nechme stranou, jaké má kdo v tomto ohledu zkušenosti - jen jsem to okrajově zmínil jako možný argument v souvislosti s ochrannými fóliemi a jejich použitím. Nyní zpět k hlavnímu tématu tohoto vlákna... ;-)
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 13. 5. 2008 20:56

drAcOniS píše:Osobně jí mám pouze na stavovém displeji. Kdyby to Nikon nevyřešil za mě, určitě bych ji nalepil i na hlavní displej - ne kvůli sobě (nevadí mi tolik poškrábaný displej, vlastne ho ani u DSLR moc nepoužívám), ale kdybych chtěl v budoucnu foťák prodat. Jakému dá případný kupující přednost, co myslíte? S poškrábaným displejem nebo s nepoškrábaným? ;-]

Ale díky Nikonu za tuhle věc - nemusím to řešit... :-P

Obrázek

...a nezapomeň si dát ochrannou fólii i na hledáček 8-P Bože, lidi, co to děláte. Po 50tis. nafocených fotek (reportáže, čudry, ...) je LCD/stavový displej jako nový. Nikdy bych si nic nelepil ani na čelní sklo auta, ani na skleničky na víno, ani na zrcadlo v koupelně. Nebo vy ano? Tak proč si polepíte foťák :?:
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 14. 5. 2008 12:07

Jan Čerbák:

ikdyz jsem se k nemu choval co nejslusneji se me poskrabal displej(o zip u bundy). Je pravda ze ty skrabance nebyly velke a funkci nevadily ,ale stvalo me to. Po nalepeni folie nejen ze skrabance nejsou videt ,ale displej bych rek je i citelnejsi(lepsi kontrast) a rek bych ze se ani tolik nepatla.

folie LCD a jeho citelnost nijak neposkodila spis zlepsila, nemusim az tak hlidat LCD pred poskrabanim. Tak proc si ji za cca 80kc nekoupit?
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod irmo 14. 5. 2008 14:02

na sklenicky na vino si lepi cedule ... ved jak mam poznat pocase aka odroda a s ktoreho sudu to bolo brane ....

na LCD fotaku samozrejme nic nelepim... ale ako Kromec napisal napr. na LCD od PDA mam nalepenu antireflexnu foliu (prilis sa lesklo LCD na slnku) a skorej za ucelom lepsej viditelnosti ako proti poskrabaniu ....
Ako foliu za 10kc by som nelepil ani ja nikdy ale proti nejakej kvalitnej nic nemam ....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 14. 5. 2008 16:06

kromec: Bundu s kovovým zipem si k foťáku neberu. Možná se k DSLR chovám opatrněji právě proto, že žádnou ochranu LCD nemám.
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drAcOniS 14. 5. 2008 18:19

Když jsem teda tak blbej, tak já tu fólii asi sloupnu... :roll:

Takže se můžeme rozdělit do 3 základních kategorií:
  1. Fólii nepoužívám a nikdy nebudu, je to blbost
  2. Ať už ta fólie k něčemu je nebo ne, nestojí moc a ničemu neškodí - tak jí tam nalepím
  3. Chci mít jistotu a klidný spánek, fólii mám dávno nalepenou a vždy mít budu
A proč ne? Každý na to má jiný úhel pohledu - aneb proti gustu žádný dišputát, ne? Kdo chce, ať si fólii nalepí, kdo nechce, ať si jí nelepí...

Jak už jsem psal, mně osobně poškrábaný displej nevadí a k nalepení fólie mě vedl jiný důvod, navíc jsem ji měl doma a nemusel kupovat. Ať už je po XX tisících fotkách stavový displej jako nový nebo ne, tahle diskuze není zdaleka jen o stavovém displeji, spíš naopak. Navíc když vidím, v jakém stavu někteří lidé fotoaparáty (a hlavně displeje) mají i třeba "jen" po tříměsíčním užívání... :-)

BTW jeden můj kamarád by Vám mohl říct, jak po našem společném dvoudenním focení rallye jeho stavový displej dopadl - uznávám, že měl smůlu, ale nějaký ten škrábanec se tam prostě objevit může...
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků