Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Dolgor píše:Jj, ten Nick tomu dává. Podle mě časem omlátí i R5ku. Na druhou stranu ergonomie a menu můžou člověka poznamenat, ve smyslu první zkušenosti. Moje první DSLR byl Nikon D70 a nemůžu si pomoct, pořád je pro mě ovládání Nikonů nejintuitivnější a to navzdory dlouhodobé zkušenosti s jinými systémy (8 let Fuji X, 3 různá těla). Zároveň je pro mě mnohem těžší naučit se některé systémy než jiné. Fuji jsem se učil rychle, Olympus E-PL, který jsem měl předtím skoro 2 roky, jsem nemohl pochopit, a s OMD E-M10, který máme v rodině stále, jsem na tom stejně. ...Jinak, snad mě tady nesežerete, ale podle mne je Sony dnes tak úspěšný systém mimo jiné proto, že lidi méně nakupují v obchodech a víc na internetu, takže víc vybírají podle parametrů a reklamy a méně podle reálného pocitu z výrobku (kvalita pogumování, masivnost tlačítek, kvalita a přítomnost displejů, lagy při obsluze,...). Když se vrátím ke své první DSLR, chtěl jsem na základě čtení internetu maličký činaný šikovný EOS 350D (měl ho i kamarád), ale pak se mi do ruky dostal kolegův D70 a na bakelitový 350D jsem zapomněl
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků