Jinak po týdenní praxi s MB Air M1 musím říct, že je fakt fascinující, s jak malým odběrem a tedy nízkou teplotou to reálně pracuje...
Já tu střídám nový Air s mým firemním MB Pro s Intelem a to je fakt drtivé - Intel MBP obecně šlape perfektně, ale po nějaké době práce je zkrátka dost teplý a to se mu ještě občas pěkně divoce roztočí ventilátor. Air s Apple Silicon žádný větrák nemá, ale prostě je pořád studený, maximálně nahmatám lehce vlažné místo - to je obrovský rozdíl v efektivitě...
No a přirozeně z toho plyne výborná výdrž na baterky, už jsem projel více cyklů a vychází mi tak na 10-12h, ovšem v režimu dost divokém a ještě občas s připojeným externím rotačním LaCie 4TB (to asi žere víc než celý NB dohromady). Docela bych řekl, že těch udaných 15-18h není ve výrobcem popisovaném testovacím cyklu nějak moc přehnaný marketing a leckterý domácí uživatel cílený spíš na internet atd k tomu daleko mít nebude. Ale i reálná výdrž při podstatně náročnějším provozu je velmi pěkná
-- 27. 11. 2020 20:47 --EDIT - toto další bylo reakce na Pemara, který to pak smazal, ale nechávám, protože ta poznámka o dostupných lepších M2 boxech není od věci...
To LaCie je staršího data, samozřejmě že není koupeno k tomuto notebooku

Jako externí disk počítám výhledově s malým SSD v M2 formátu. Tady je příjemná novinka, že se letos dá už za cca 1000 korun koupit externí box na M2 SSD, ale už v NVMe provedení s Thunderbolt připojením, tedy rychlost přenosu běžně někde u 1000MB/s (i výše). Do něj pak disk podle vlastního výběru, u mne asi 1TB.
Tohle je docela posun, většina externích disků prodávaných jako komplet je M2 SATA (ještě občas s blbě navrženým chlazením) a přenosové rychlosti pod 500MB/s, to samé omezení bylo do nedávna u samostatných externích boxů. Celkem nedávno ale v tomto nastal posun...