Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Fidko 27. 9. 2020 09:38

milann88 píše:Používáte někdo na úpravy tablet? Jsem překvapený, jak je to moc použitelné na úpravy ve spojení se stylusem a mobilním Lightroomem. Pořídil jsem včera android, ale myslím, že rozdíl oproti ios bude malý.


Mna by zaujimalo, ako na take veci funguju windows tablety, napriklad Surface 2 GO. Zvazujem, ze by som tym na cesty nahradil notebook. Vazi to ask polovicu a to sa pocita, Akurat tam myslim vzdy existuju vacsinou len klasické verzie aplikacii neoptimalizovane na dotykove ovladanie. Toto je velka vyhoda iOS kde su tie aplikacie mozno osekanejsie, ale pracuje sa s tym vyborne.
Naposledy upravil Fidko dne 27. 9. 2020 09:39, celkově upraveno 1
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wikxzen 27. 9. 2020 09:38

V tom kostele se konal koncert (housle) teď v červenci (Události v regionech nebo U. v kultuře na ČT?). Viděl jsem jen cca ani ne půlminutový fragment z vnitřku (bylo to živě). Okolo houslistky bylo vše čisté, bez pavučin, prachu... nábytek však neprošel zásadní proměnou. :-)
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milann88 27. 9. 2020 10:29

Fidko: Do MS jsem nechtěl, protože většina aplikaci by byla pro desktop, což je sice výhoda v množství, ale nevýhoda v ovládání a náročností na výkon. iOS by byl možná ideal, ale nechal jsem se zlákat akci od Samsungu a zatím jsem nadšený. Jedine minus vidím v absenci Affinity, ale chci to jen na zběžně vyvolání rawu na cestách nebo florbale, takže Lightroom bude stačit, úpravy jsou tam dost rychle a nic zásadního nechybí i stahování fotek přes usb-c je celkem pohoda.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 27. 9. 2020 10:38

Jo, nieco vcera doslo aj mne. Ktory si zobral ? To co hovoris o MS je v podstate to coho sa bojim tiez. Potreboval by som hlavne LR, ale tiez niekoho kto s tym ma skusenost, ale myslim, ze pre Windows existuje len standardna verzia.

Ten Android by som este mozno riskol. On tam Samsung asi vyuziva nejaky specialny, vlastny stylus ako pri Notoch, nie ?
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 27. 9. 2020 11:53

landov píše:Pocasie na draka, olovena obloha, ani hmla nie je. Povodne som chcel ist rano do mesta fotit, ale nic z toho...tak aspon mestsky WL.

D500+300PF+TC1,4
Obrázek


Je to bída, tady v Krkonoších je to stejný, akorát místo ptáků jiná havěť :-)

Obrázek

Obrázek
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod milann88 27. 9. 2020 12:40

Mam ten Tab S7 11palcu, stylus je speciální primo v balení.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavelmeli 27. 9. 2020 13:10

Tak jsem bohužel musel dnešní focení přesunout o 14 dnů... měli jsme jet 4 fotografové a nakonec bych jel sám, tak snad to další domluvený termín 10.10. vyjde.
P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 27. 9. 2020 13:19

milann88 píše:Mam ten Tab S7 11palcu, stylus je speciální primo v balení.


hm, akurat to uz je za cenu iPadov a to uz by som vahal. Budem si to musiet omatlat v Alze :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milann88 27. 9. 2020 13:36

Teoreticky to je na ceně ipadu, ale tam je podle mě nepoužitelná nejnižší varianta úložiště, Samsung stačí dokoupit kartu, Samsung už má ten stylus, Apple si ho necha zaplatit a navíc má teď Samsung ten bonus na výkup v podstatě čehokoliv, co je funkční 3500,-, což v součtu už je slušný rozdíl.
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 27. 9. 2020 14:39

Davidof píše:
landov píše:Pocasie na draka, olovena obloha, ani hmla nie je. Povodne som chcel ist rano do mesta fotit, ale nic z toho...tak aspon mestsky WL.

D500+300PF+TC1,4
Obrázek


Je to bída, tady v Krkonoších je to stejný, akorát místo ptáků jiná havěť :-)

Obrázek

Obrázek


Garfield vypadá značně na*raně :-D
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 27. 9. 2020 14:46

wikxzen: jo, našel jsem to - https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... mezi-duchy Pořád to vypadá docela zachovale.

Davidof: kočka/kocour má dobrej výraz, to bude nějakej místní kápo :)
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Davidof 27. 9. 2020 14:50

:-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Fidko 27. 9. 2020 15:31

milann88 píše:Teoreticky to je na ceně ipadu, ale tam je podle mě nepoužitelná nejnižší varianta úložiště, Samsung stačí dokoupit kartu, Samsung už má ten stylus, Apple si ho necha zaplatit a navíc má teď Samsung ten bonus na výkup v podstatě čehokoliv, co je funkční 3500,-, což v součtu už je slušný rozdíl.


Asi ano. Musim si to vyskusat. Mam v iPad trochu vacsiu doveru, ale mozno Samsung zbytocne podcenujem. V kazdom pripade, pozeral som nejake videa na ten Surface 2 a vyzera to, ze je to v duchu mnohych MS produktov. Teoreticky na tom ide urobit vsetko, prakticky moc nie ...
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 27. 9. 2020 17:28

Máme doma Samsung i iPad, na fotky je pro mne iPad Pro o lepší, aspoň pro aplikace, které používám. Kromě lépe optimalizovaných aplikací má iPad věrnější displej, barvy na Samsungu jsou proti Applu a proti kalibrovanému EIZO monitoru trochu posunuté.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Fidko 27. 9. 2020 17:39

O tych farbach som cital a vychadza to, ze ano, iPad je na tom lepsie. To ale vyriesim tym, ze monitory na desktope nemam skalibrovane tiez, takze je to v cajku :-)

Ono v principe ide o to, ze obcas sa potrebujem zbalit na par dnovy vylet do jedneho batohu a preto potrebujem setrit kazdy gram. Notebook vazi 1.2kg, takze na tablete by som usetril okolo 800g, co nie je uplne malo a principialne by to stacilo. Co od toho cakam je moznost trochu upravit foto a flaknut to na IG, alebo niekde. Na upravu fotiek mam desktop. Tablet by malo byt len multiucelove zariadenie ktore v idealnom pripade zvladne:
1. nenarocne upravy
2. prekopirovat veci z kariet na externy HDD (tu ma asi Android navrch)
3. prehrat H.265 z Mavica, aj ked s nim vlastne uz skoro netocim

Ide mi skor o to, aby to netrhalo a celkovo ta praca s tym nebola neprijemna. Na to som alergicky. Ak by som mal okolo vybudovany taky ten Apple ekosystem (co myslim ty mas), tak by som to neriesil vobec a siel do Airu, alebo PRO. Ale nic take nemam a sice som chcel do Windowsu, ale zjavne to proste nefunguje.

Inak teda zaujimave je, ze ta S7 ma LCD zatial co starsia S6 ma AMOLED, cize lepsi displej. Novy ma 120Hz, ale to si clovek vsimne asi len pri tom S-Pen a to by ma zaujimalo aky tam je rozdiel. Tablet s AMOLEDom znie dost lakavo.
Fidko
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků