Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Davidof 18. 9. 2020 18:16

Prvních pár dnů :-)


Pro mou firmu není home office žádný problém, jen mě to strašně frustruje. Asi jsem divnej, ale ti moji lidi mi chybí. Máme v práci docela dobrou partu a za celý ty léta jsme neměli snad ani jednu krizi, až je to divné.
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod wikxzen 18. 9. 2020 18:26

V mém případě kolektiv přestal existovat po vyhlášení insolvence a poté konkurzu v letošním roce. Tak nějak to přicházelo v době mé léčby/rekonvalescence, takže jsem nebyl přímo u toho, jak se z kolegů, resp. kolektivu stává spolek otrávených/podrážděných solistů. Jestli se nepletu, tak už jsem asi posledním zaměstnancem, kterého konkurzní správce ještě neobdaroval výpovědí.
Bylo nás 20 před dvěma lety. :-)

Nicméně, na poli řešení několika odškodnění coby poškozený po té nehodě a ztráty výdělku v rámci práce v době půlroční nemocenské jsem úspěšný nad očekávání a ještě to nekončí. Možná si dovolím "2 roky prázdnin". Ale bez nových foťáků, objektivů, motorek... uff :-)
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cport 20. 9. 2020 21:09

cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 21. 9. 2020 05:59

Některé ty fotky mi přijdou opravdu vydařené, pěkná kolekce.

Co se týče dopadů koronaviru, tak ty se u nás liší tým od týmu. Jedna část Home Office preferovala i předtím a styk přes Skype nebo jiné prostředky jim úplně stačí. Jiní zase bez osobního kontaktu trpí, potřebují se vidět, Skype mají jen jako doplněk, umí samozřejmě fungovat i jen přes něj, jsou i efektivnější, ale osobní kontakt jim chybí. Když začal stoupat počet nakažených v našem okolí, tak jsme se rozdělili na menší týmy, abychom v případě karantény neměli problém. Ta 10 denní karanténa by byla pakárna, i kdybych byl zdravý, nemám doma žádný rotoped a chyběl by mi pohyb, jsem zvyklý ujít aspoň 3 km.

Dopad na fotografování je značný, do zahraničí necestuji, nechodím na Food festivaly ani na sportovní akce, příležitosti fotit mám méně. Začal jsem fotit ptáky, koupil jsem si na to i 500mm objektiv, ale třeba včera jsem byl na dvou lokalitách a na každé jsem viděl 2, když nepočítám ledňáčka, co mi proletěl tak rychle, že jsem nestačil na něj namířil foťák. Na zahraniční dovolené jsme nebyli, jen týden v jižních Čechách v Hluboké, fotograficky to bylo fajn (zoo a rybníky).
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Stan35 21. 9. 2020 06:37

I doma se dá/vymyslet sposutu námětu na fotografovaní. Netřeba se v tom utápět a litovat.
Taky jsem to na jaře nesl hůře a pokud to na podzim dopadne stejně, chystám se na nějaká aranžovaná témata a práci s osvícením.
Stan35
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 21. 9. 2020 06:56

To jeden čas zkoušel, ale zalíbení jsem v tom nenašel, na nakoupené zařízení se mi práší.

Já se dívám dopředu, začal jsem plánovat akce na dobu, až se to uvolní, hlavně Barmu, uvažuji i o kombinaci s Thajskem. A taky Madeiru. Ale uvidíme, jak se situace vyvine.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Davidof 21. 9. 2020 07:04

Taky mě to zatím taky moc neoslovilo, nemám tu trpělivost. Možná zkusím nafotit svoje kola nějak zajímavě, aspoň mě to přiměje je umýt :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod milann88 21. 9. 2020 07:06

Kdyz jsi z Prahy, tak si staci rano jenom privstat a jit fotit do centra. Ted je kazde rano hezke svetlo a v dobe kolem vychodu slunce je to tam uplne jiny svet, spousta motivu, ktere jsou jeste podporene tim svetlem. Navic lidi minimum, takze i potencionalnich prenasecu viru.

DSC_5997.jpg
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stan35 21. 9. 2020 07:26

Milan, příjemné ;-)

Mě zahraničí vůbec neláká a to už jsem toho projezdil hodně. Nerad bych byl nařčen, že jsem hnusný, ale Praha bez lidí, to bych si nechal líbit:-)

-- 21. 9. 2020 08:53 --

Jen tak po Brně.
Přílohy
1.jpg
Stan35
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 21. 9. 2020 07:53

V Praze mám dlouhodobý soukromý projekt, fotím Prahu černobíle, lidi, architekturu, ... co mne zrovna zaujme.

Obrázek

Obrázek
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Stan35 21. 9. 2020 07:54

Ještě jedna
Přílohy
2.jpg
Stan35
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 21. 9. 2020 08:32

A ja myslím, že to pude :)

Pěkné projekty jste rozjeli. Teď se k tomu přidají i ranní mlhy a na konci roku je hotovo. Dneska byla v Ostravě pěkná mlha a do toho slunce - akorat jsem zrovna jel s někým a nemohl se zastavit.

Jinak já na říjen plánoval nějaké Slovinsko (Itálii, Slovensko) - pochodit po horách a něco pofotit při západech a východech. Pokud ale bude potřeba karanténa nebo test, tak se na to vyprdnu a zkusím pěknou lokalitu v ČR.
Naposledy upravil cport dne 21. 9. 2020 08:41, celkově upraveno 1
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 21. 9. 2020 08:40

Asi to půjde, ale v normálu to není, já když zakašlu, tak si málem jdu měřit teplotu :-).

Člověk nechce blbnout, ale ani nic podcenit, informací o případných následcích přechození je málo, ono ani u běžné chřipky nebylo dobře to podcenit.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod cport 21. 9. 2020 08:44

Jo, člověk musí být opatrnější, ale chození ve 2-4 lidech někde na horách bude ok ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 21. 9. 2020 09:25

Má to dvě roviny - jednou je omezení cestování, druhou je Covid jako takový...
To omezení cestování bych ve vazbě na focení neviděl až tak zle, zajímavých motivů se najde spousta i "lokálně", dokonce si myslím, že by to focení mohlo paradoxně i prospět. V době před Covidem totiž všude dominovaly fotky založené na atraktivních oblastech a leckdy spíš ochotě fotografa utratit hodně peněz za cesty, omezení tohle trochu zmírnila. Já sám jsme na letošek měl také nějaké plány v zahraničí, zamrzely, ale zase jsem se trochu víc vrátil "domů" a v podstatě to možná nebylo marné. V tomto jsem naladěn relativně pozitivně.

Jiná věc je vlastní COVID, kde jsem naopak docela skeptik. Nejde jen o přímou úmrtnost, bohužel také přibývá studií o tom, že i u těch takzvaně "lehkých případů" ve skutečnosti mohou být docela citelné následky na plicích a srdci. Obávám se, že se na podzim a v zimě bude hodně zastánců teorie o "pouhé chřipečce" hodně divit :-(
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků