pozor na brašny Lowepro

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod kosajsk 23. 1. 2020 14:28

rád bych se podělil o velmi neblahou zkušenost s fotobrašnou Lowepro. Došlo k samovolnému uvolnění závlačky a rozpojení ramenního popruhu (viz. foto), což mělo neblahé následky. Bohužel jsem si tohoto stupidního designu před koupí nevšiml. Snažil jsem se firmu kontaktovat - bez jakékoli reakce, za mě závěr jasný, Lowepro nikdy více...
Přílohy
lowepro.JPG
kosajsk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 23. 1. 2020 21:37

A byl to origo vyrobek a nebo "origo" z Ebaye?

Ja mam s lowepro nekolikerou dobrou zkusenost. U posledniho (Lowepro Photo Sport) se az divim, co ty pidikarabinky vydrzi. Ale je fakt, ze jsem ho hned po koupi reklamoval, protoze se vysmekaval provazek na zipu ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 23. 1. 2020 22:16

Jo, přesně tohleto se mi také stalo.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Allydamm 23. 1. 2020 22:52

S takovou "závlačkou" jsem to ještě neviděl. Ale jinak je to běžný volně rotující design který používá kde kdo. A má své limity, očko se mnohdy roztáhne nebo probrousí, už mně i prasklo. Ale samotné brašny byly dobré i věci co na nich vyseli bez problémů nějaký ten pád vydržely.

Trápil jsem tím stativ, očko bylo roztažené takže mě snad pětkrát spadl pěkně natvrdo, vždycky jsem to jen sklepnul a druhý den zapomněl. Až po roce a půl jsem celou karabinu vyměnil, za překvapivě úplně stejný princip jen teď už bude muset očko nebo celá karabina prasknout, přesah je snad dva milimetry :-)
Allydamm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Amalary 24. 1. 2020 01:00

Už velmi dlouho používám tuto brašnu. Přesto, že ji často používám je stále jak nová a nikde žádné známky opotřebení. I zipy jsou velmi dobré. To zpracování je vynikající, tam nic takového nehrozí. Mají různé velikosti a vzhledem ke kvalitě jsou i cenově výhodné:

http://www.fotobatohy.cz/batohy/photo-t ... 4215-velka
Amalary
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 24. 1. 2020 06:55

Neprijemne, ale stat sa to moze kazdemu vyrobcovi. Pamatam, ze aj Peak Design mal velky problem s kotvickami na Slide (v zaciatkoch).
Osobne mam batohy iba od Lowepro viac ako 10 rokov, aktualne mam 4, z toho 2 su "tiez originaly" z Ciny a vsetko drzi na 100%.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 24. 1. 2020 07:16

Asi len kusova chyba, v okoli mam velke mnozstvo brasni Lowepro (dobry pomer cena/kvalita) a nikto sa na nieco take nestazoval (vacsina ich pouziva ako pracovne brasne, tj. maju toho za sebou pomerne vela).
Podobnym sposobom mam uchyteny fotoaparaty na kozenych popruhoch, ale preventivne pouzivam aj dalsie "lanko" na poistenie.
PD mal nedavno problem s tensou verziou Anchor kotviciek, no uz by tusim mali byt OK.
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kosajsk 24. 1. 2020 07:56

cport píše:A byl to origo vyrobek a nebo "origo" z Ebaye?

Ja mam s lowepro nekolikerou dobrou zkusenost. U posledniho (Lowepro Photo Sport) se az divim, co ty pidikarabinky vydrzi. Ale je fakt, ze jsem ho hned po koupi reklamoval, protoze se vysmekaval provazek na zipu ...


je to originál
kosajsk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 24. 1. 2020 08:10

Vlastne, jeste jsem mel vyhrady vuci zpracovani, kdyz jsem si kupoval "original z Ebaye". Ono i kdyz se to tam pise, tak to je proste nekvalitni kopie ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kirtap 24. 1. 2020 18:22

Podobně mi uletěla karabina na popruhu se zavěšeným 5DM3 + canon70-200/2,8, naštěstí to odnesla jen patice na nasazeném blesku 430, takže oprava jen asi 1500,- Když jsem si pak kupoval nový, tak mi výrobce dodatečně poslal pojistné řemínky, když jsem se zmínil, že se mi to stalo a ptal jsem se na kvalitu jeho kování. Brašny Lowepro mám a zatím bez problému.
Kirtap
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků