LOUPEDECK+ zkoušel někdo?

Jak fungují digitály, principy optiky, nové trendy

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod papun 14. 11. 2019 20:12

Zkoušel někdo LOUPEDECK+ ? Mě se to straně líbí. Je to sice relativně drahé, ale přijde mi to strašně praktické.

Zde je o tom video:
https://www.youtube.com/watch?v=CF5XqmMrA84
papun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 14. 11. 2019 21:09

Uvazoval som o prvej verzii, bol som uz skoro rozhodnuty to kupit, ale preslo ma to. Aj kvoli cene, ale hlavne som v ramci LR "mysoidny" a mat na stole toto + klavesnicu+mys...Kupil som aj graf.tablet Wacom, ale vobec ho nepouzivam - v PS robim len minimalne a v LR mi pride mys rychlejsia a prirodzenejsia.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Ferin 15. 11. 2019 12:28

Pěkný. Skoro bych to koupil, nebýt jedné drobnosti - jedu na DxO.
Neexistuje něco podobnýho komaptibilní s uvedeným konvertorem?
Dělám sice i v PS6, ale jen "dodělávky", takže kupovat to jen to moc smyslu asi nedává.

-- 15. 11. 2019 12:35 --

Tak teď jsem na DxO fóru našel, že na tom pracují. Tak snad.
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 2. 5. 2020 16:03

Poznámka na okraj - minimálně pro LR, ale snad i pro C1 existuje sw plugin, který umožní podobně jako LoupeDeck použít i Midi kontrolér, které začínají už někde mírně nad 1000 korun.
Ergonomie samozřejmě není tak odladěná jako u Loupedeck, nicméně pokud na to někdo narazíte u někoho hudebně zaměřeného v okolí, tak to může pomoci k posouzení toho dojmu z rozložení na stole atd.

Jinak to asi není marné na první výběr a základní fázi úprav pro situace s velkým množstvím fotek - svatby, ale třeba i z jiného konce wildlife, on je právě vtip v tom, že člověk v podstatě klávesnici a myš nepoužije vůbec. Je to vidět třeba tady - https://www.youtube.com/watch?v=4k57s9WYDZw&t=258s , to původně odkázané videa je upřímně dost děsné :-(
Zaujalo mne to, ale ke koupi jsem se zatím neodhodlal, nicméně zatím jsem to ze svých úvah úplně neškrtnul, použitelné to je, ale člověk tomu bude muset trochu přizpůsobit workflow.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 2. 5. 2020 17:55

Svojho casu som o tom rozmyslal. Vyliecil ma z toho graf.tablet Wacom, ktory mi zabera miesto (pouzivam asi 1x/rok). Loupedeck vidim ako scenar cez kopirak...u mna proste klavesnica a mys bohate stacia.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 2. 5. 2020 18:57

Skúšal som alternatívne riešenie cez MIDI 2 LR a Behringer Touch Mini, ktorý sa dá skvelo naprogramovať, bolo to pre jedného známeho, ktorý to stále využíva a celkom si zvykol.
Mne to nesadlo, upravil som 2-3 svadby a vrátil sa k myške...
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomashr 2. 5. 2020 19:46

Pro pořádek odkaz na to Midi řešení - například http://www.midi2lightroom.com/index.php/en/ . Je tam celkem vidět (nejvíc v sekci hardware) příklad nastavení, právě pro ten Behringer.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lemming 2. 5. 2020 21:09

K tomu "koupil jsem si tablet a nepoužívám ho": Tablet je vhodný na situaci, kdy člověk do fotky "kreslí". Když retušuji v PS, tak bez něj nedám ani ránu, s myší je to prostě hrozně nešikovné. Na druhou stranu UI se přes tablet ovládá hůř, takže na "tahání šoupátek" v LR je zbytečný.
lemming
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 3. 5. 2020 04:27

No ved ten Wacom som kupil kvoli (obcasnym) retusiam v PS...ale zatial som si nezvykol a asi nezvyknem :-)
landov
Expert

Odeslat příspěvekod tomashr 3. 5. 2020 08:04

No já si právě myslím, že je zavádějící ta argumentace "neosvědčil se mi Wacom, tak nevěřím LoupeDecku". Tohle jsou zařízení určená na něco úplně jiného a také bude jiný styl užití, já si třeba nemyslím, že Loupedeck (či dobře nastavené MIDI2LR) bude vedle klávesnice a myši. V momentu té první probírky fotek a jejich základní editace v Lightroom bude člověk pracovat vlastně výhradně v Loupedecku a na jiné zařízení ani nesáhne. Až skončí tato fáze, tak se naopak loupedeck odloží a už se vůbec nesáhne na něj... U Wacomu si myslím (ale dodávám, že jsem zkoušel jen krátce) je fotograf nucen přeskakovat mezi ním a něčím jiným daleko častěji, což otravné být může, asi by to mělo výrazně větší přínos spíš pro grafika či výtvarníka.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lemming 3. 5. 2020 09:03

Tablet člověk používá místo myši. V pravé ruce mám stylus, levou na klávesnici volím zkratky. V LR je rychlejší myš, protože tam hodně klikám do UI. Ale jak přejdu do PS, tak jedině tablet. Samozřejmě mám na mysli pořádnější retuš, tedy minimálně 20 minut (ale spíš několik hodin) na fotku. A těch fotek dělám několik za sebou, takže přeskakovat nikam nemusím.
lemming
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 3. 5. 2020 09:11

Můj názor na Loupedeck je, že má svoje výhody, třeba že není třeba používat myš (výhoda pro toho, kdo na vlastní zápěstí ví, co je to syndrom karpálního tunelu), pokud si člověk na Loupedeck zvykne, zpracování může být rychlejší. Jako hlavní mínus vidím to, že není verze pro DxO, ale asi by to šlo namapovat, přes něco jako tohle, já s tím ale čas ztrácet nebudu:

https://www.diyphotography.net/the-comp ... stallment/

Wacom s DxO funguje, ale nemám ho, místo něco retušuji na iPadu a zatím mi to stačí.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 3. 5. 2020 11:00

Mne vyšla ako najväčšia výhoda to, že som strávil v LR viac času, keď to bolo nutné a menej prokrastinoval - proste sa mi nechcelo "prepínať" medzi tým ovládačom, klávesnicou a myškou.
To by bol asi hlavný dôvod, prečo si podobné zariadenie kúpiť - je fajn na spracovanie obrovského množstva fotiek bez zbytočného prerušovania práce.
Ondrej Bobek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ferin 4. 5. 2020 11:25

pemar: Jak už jsem psal, na verzi pro DxO se pracuje.
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 4. 5. 2020 11:43

Jestli myslíš tohle, tak bych spíše řekl, že to usnulo a spí:

https://feedback.dxo.com/t/loupedeck-support/9253
pemar
Expert

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků