Fotohospoda

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod landov 31. 7. 2019 06:01

jedna ranná balkónovka
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 31. 7. 2019 19:02

Zajímavé barvy.

Mimochodem, koupil jsem Adventure Menu - Žemlovka s jablky a skořicí, jen tak na vyzkoušení, ohřál jsem to v hrnci s horkou vodou a výsledek mne velmi překvapil - můj mlsný jazýček to vůbec neuráželo, naopak a i Micina to velmi ocenila, naprosto skvělý doplněk na cesty, opravdu nečekaně chutné. Kdybych to chtěl dotáhnout k dokonalosti, vzal bych si sebou cukřenku a pocukroval to. Komplikace je servírování někde v přírodě, ideální by byl piknikový koš a porcelánové talíře a nerezové příbory, ale dovedu si představit i nějakou improvizaci na dřevěném stole někde na odpočívadle a servírování na hliníkové fólii, ohřev se dá vyřešit i přes samoohřevnou kapsli.

Z nabídky mne zaujala ještě kuřecí korma, vepřové žebírko s bramborem a rýžový nákyp se švestkami.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod FXE1 1. 8. 2019 16:17

Nič to so mnou neurobilo, po týždni na biku a ovsených vločkách som dnes dal 0,5 kg pečene na oleji s korením a pálivou paprikou :) Telo už chcelo zmenu... kurňa a zajtra zase vločky :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavelmeli 1. 8. 2019 20:09

Přidám taky jednu "balkónofku" a vypadá to že nějakou dobu nevezmu foťák do ruky... Musel jsem zrušit dovolenou v rakouské solné komoře a bohužel se nedostanu ani na Radvanský jarmok do BB. Už týden ležím v nemocnici s korzetem kvůli hrudní páteři a pravděpodobně mě převezou do Ústí na další vyšetření, nebo co... Hromy blesky, někdy se to zašmodrchá
Obrázek

P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 1. 8. 2019 20:29

Fotka moc pěkná ale ta zpráva teda nic moc. Hrudní páteř - to je docela nezvyklý, ale to je celkem jedno :-(

Tak hlavně ať se to srovná.
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Ferin 1. 8. 2019 22:19

pavelmeli: To buď jen rád, v Solne komoře (a okoli) su právě teď a počasí zcela na pytel, voda a voda, mraky a mraky, oči pro pláč.
Ale samozřejmě přeju brzké uzdravení. Fotka i s hendikepem parádní.
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Obšák 2. 8. 2019 20:15

Přeji brzké uzdravení ;-)
Obšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 3. 8. 2019 05:17

Také přeji brzké uzdravení. Jsou onemocnění páteře, které uzdravit bohužel nejdou, třeba Morbus Scheuermann, ale z vlastní zkušenosti vím, že se s nimi dá skoro bez prášků a bez větších omezení žít. Pak jsou různé krátkodobé traumatická onemocnění, kdy po krátkodobé fixaci, případně operaci, pacient v řádu týdnů, maximálně měsíců, vrací do normálního života. Ten korzet doporučuji poctivě nosit a dodržovat rady lékařů. Dal bych si pozor na tlumící prášky, někdy zamaskuji nějaký další problém.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod cpbbt 4. 8. 2019 10:19

Ahoj,
nemáte někdo osobní zkušenost s Nikon D7500 a Canon 80D? Co jsem nastudoval, tak z hlediska šumu by to mělo být cca stejné. Nikon má ale o cca 1 EV větší dynamický rozsah. Chci to převážně na focení ptactva, takže objektiv asi Sigma 150-600mm (canon 100-400mm I).
Protože časem chci koupit i Sony A7, tak výhodou Canonu je, že jde snad přes redukci použít i na Sony.
Je Nikon D7500 podstatně lepší než Canon 80D, abych šel do něj a rezignoval využití Canon objektivů na Sony?
Dík.
cpbbt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 8. 2019 10:40

Jaké skla máš a jaké se chystáš pořídit? Co budeš fotit kromě ptactva? Proč chceš kupovat Nikon/Canon a pak ještě Sony? Adaptér z Nikon G objektivů na Sony také existuje, ale není to nic levného, stojí cca 17 tisíc.

Jinak u foceni ptactva jsem nikdy neměl problém s DR, challenge vidím spíše v AF a u bezzcadlovky možná ještě v lagování EVF (to může být i věc zvyku).
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod pavelmeli 4. 8. 2019 16:03

Tak jsem měl na víkend propustku z nemocnice a dodělal několik restů z minula...
Ferin, já měl jet na týden od 14.7. do oblasti Totes Gebirge, kdy bylo v Alpách luxusní počasí (alespoň podle radaru). Místo toho jsem absolvoval rentgeny, CT a pak skoro třičtvrtě hodiny v tunelu magnetické rezonance v Berouně.
Pemar a Davidof různé stupně bolesti mám už od jara, ale když přestal zabírat Nimesil, tak jsem se nechal pořádně vyšetřit a zjistili odvápnění tří obratlů s tím, že jeden se začíná rozpadat a z toho ty bolesti. Teď jen čekám jaký postup rozhodne konsilium lékařů v Ústí. Snad příští týden budu vědět co mě čeká. Korzet mám jen na chůzi, spát v tom by byla katastrofa :)
Jedna z posledních fotek ze začátku července - "malá Hluboká" - to je zámeček v Chyši. Doporučuji, hezké udržované okolí v blízké restauraci skvělé jídlo s vlastním minipivovarem - výborné pifko :) Díky všem za podporu...
C 5mk4 + 16-35mm F5
Obrázek

P.
pavelmeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 8. 2019 16:34

Mně byla doporučena změna jídelníčku, ne všechno z doporučovaných změn jsem ale schopen dlouhodoběji konzumovat, ale namátkou si vzpomínám na plnotučné mléko, řecké nebo jihočeské jogurty, ryby, luštěniny, ořechy, kyselé zelí. Spousta známých se cpe Alavisem (originál je pro koně, na lidi to funguje také, jen se musí trochu upravit dávkování) od určitého věku je odvápnění běžné. Rozpad obratle mi zní dost hrozivě, je třeba zjistit příčinu, určitě by neškodilo posílit svalstvo vhodnou rehabilitací.

Držím palce, ať jsi brzo zase fit !
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod cpbbt 4. 8. 2019 18:32

Protože nativní Sony objektiv 100-400mm stoji přes 74 000 Kč. Tak jsem si říkal, že na outdoor (brodění se v řece) koupím Nikon nebo Canon a i objektivem to výjde levněji. A až pak na běžné focenéí Sony s nějakým 24-70mm. Sigma MC-11 funguje pro Canony.
cpbbt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 4. 8. 2019 18:47

Osobne by som zobral Canon proste preto, ze sa mi pohodlnejsie ovlada a pouziva. Ale za ta 100-400 prvej generacie nemusi byt velka vyhra. Je to dost stare sklo ktore chces pouzivat na mensom snimaci s vyrazne vyssou hustotou pixelov. Nikon + 150 - 600 bude asi lepsia volba.

Inak ktoru A7 chces kupit ? Pretoze 1. a 2. generacia stoja z pohladu C-AF za prd aj s nativnymi sklami, nad adapterom by som ani neuvazoval.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 4. 8. 2019 18:56

Ta Sigma/Tamron 150-600 jsou méně světelné a pro ideální výsledek se musí přiclonit, někdy to může vadit. Nikon prodává 200-500/5.6, ostrý je od clony 5.6, ale ostření je u něj ale trochu pomalejší a ten objektiv je poměrně těžký.

Ten Sony objektiv 100-400mm váží jen 1,3 kg a ostří, pokud vím, rychle a dobře (se Sony A9), ale ta cenovka jak Sony objektivu, tak i Sony A9 těla je dost vysoká. A7 první a druhé generace nebudou schopné využít schopnosti Sony 100-400/4.5-5,6 GM OSS, budou to tak trochu vyhozené peníze.
pemar
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků