Dvojčata, Newton, fyzika

Diskuze na témata, která se vůbec netýkají digitálů

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod FXE1 10. 6. 2019 08:40

Je to ako u malých detí v období búrlivého rozvoja ich mozgu, po 10 odpovedi na ich otázku "a prečo", už niekedy nenájdeš 11- tu odpoveď ktorá, by sa dospelému zdala primeraná veku dieťaťa a vyčerpaný kapituluješ.
V istom momente každý narazi na strop svojich vedomostí a aj predstavivosti.

Mikeczcz, raz som dostal zápočet z chémie po jedinej otázke: čo je to promile ? A keďže pán profesor bol srandista a dostal okamžitú odpoveď, povedal.: dajte mi index :)
Myslel si, že som príliš zahĺbený do chem. pokusu, ktorý som dostal za úlohu urobiť a že ma útokom zo zálohy znenazdajky prekvapí. Veselá to spomienka :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Allien driver 10. 6. 2019 11:55

fxe, nedá mi pár slov, vo svojich príspevkoch vytváraš dojem veľmi múdreho (aj študovaného) a sčítaného človeka, vo všetkom máš jasno a hlavne vždy to halasne dávaš najavo. Život ma však naučil, že ten čo najmenej vie, sa presne takto správa, najviac sa snaží prezentovať, presadzovať že to vie. A naopak skutočne múdrejší človek je viac skromnejší, bázlivejší a viac v ústraní. Albert Einstein raz povedal, čím viac študujem a viem tým viac a viac zisťujem ako málo viem...

-- 10. 6. 2019 13:05 --

no a ešte dodám, že ak sú nejakí finanční mocipáni, ktorí by chceli ovládnúť tento svet (takéto snahy tu predsa vždy boli), tak presne takéto uvažovanie ako máš ty a podobní je voda na ich mlyn.
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 10. 6. 2019 13:39

Alien Tvoja domýšľavosť zodpovedá tomuto vláknu :) A mocnosti so snahou ovládnúť svet tu boli a budú. Ale nie je to vždy na škodu. Viď "Nový svetový poriadok" z r.1918, zvlášť bod 10, ktorý tebe aj mne zaručil našu prvú ČS štátnosť, vďaka im za to. A aká irónia, dnes všetkými konšpirátormi nenávidené USA a prezident Wilson.
Bratislava sa preto občas s humorom volá Wisonovo, a už nie Pozsony alebo Pressburg a Ty môžeš svoje konšpiračné príspevky pisať v slovenčine a nie v maďarčine alebo nemčine.

Národom Rakúsko - Uhorska, ktorých miesto medzi národmi, prajeme si, aby bolo zabezpečené a zaistené, má byť poskytnutá prvá možnosť na autonómny vývoj.

https://sk.wikipedia.org/wiki/%C5%A0trn ... ta_Wilsona
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BigglesO27 11. 6. 2019 08:26

Hustý :D FXE1 a Mikeczcz, máte můj obdiv. Snažit se po tolika stranách něco smysluplně vysvětlovat a objasňovat, to chce opravdu trpělivost zcela bezbřehou. Jsem rád, že díky pitomům kalibru Luňáka nebo Alliena můžu svobodně zaměňovat třeba kyslík za vzduch, sloup za nosník, radon za uran, hledat kostru letadla a ještě si bejt jistej, že mám pravdu :D
BigglesO27
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 14. 6. 2019 21:18

Mikeczcz píše:Ano Petře, přestal jsem číst a docela mě udivuje, že se tě to tak dotklo. Každý kdo má aspoň semestr vysoké školy by přestal číst také. Možná jsi taky zažil zlého pana matikáře, který ti škrtnul celý příklad, protože sis blbě opsal zadání. Což je sice ve vzdělávací instituci tvrdé, ale v reálném životě tě špatné předpoklady ke správnému výsledku dovedou jen zřídka.

To je taky důvod proč s tebou lidé nechtějí hrát konspirátorské neváhej a toč na téma "to že mých dvacet posledních argumentů byly hovadiny neznamená, že ten 21. Není ".

Doporučuji si uvědomit, že když se pouštíš do podobné tvrdé debaty (tedy že záleží na faktech nikoliv názorech), tak tě lidé berou jako informační zdroj. A pokud si pleteš uran s radonem radioaktivní a karcinogeni a neumíš aplikovat zákon zachování hybnosti, kterým se tak oháníš. Tak tě zbytek auditoria bude považovat za analfabeta a důvod proč se s tebou přestanou bavit není vlastní ego, nebo strach že jim otevřeš oči. Ale naprosto elementární nezájem bavit se s někým kdo plácá páté přes deváté.


Jeden argumentacni faul za druhym. Take je umim sleduj:

Kdyz si nechapes treti Newtonuv zakon, kdyz nechapes zakon o zachovani hybnosti, kdyz nejsi schopny pouzivat korektne interpunkci a oddelovat tim vety, kdyz nejsi schopny priznat, ze neco nevis, tak nema cenu se s nekym takovym bavit o faktech, respektive fyzikalnich zakonech, nebot nekdo takovy se rozhodl evidentne radeji verit jen a pouze krasnym pohadkam (cistokrevnym zazrakum) a zije si ve svem svete a cokoliv, co jej narusuje, zkratka ignoruje, viz stale i tebou nezodpovezena a zbabele odignorovana uvodni otazka, polozena uz minimalne 20x.

PS: je vylozene groteskni, ze si na uran vs radon zareagoval az pote, co to zminil FXE1. Asi sis toho predtim "nevsiml", vid? Dobre si se prave ztrapnil :) Ja alespon, narozdil od tebe, omyl dokazu priznat.

Allien driver píše:tak presne takéto uvažovanie ako máš ty a podobní je voda na ich mlyn.


Pro tento typ lidi se ujal velmi trefny pojem: uzitecni idioti. Takove lidi je velice snadne ovlivnit, respektive podvest a to tak, ze jsou schopni jeste tu lez sirit hrde dal.

Obrázek


BigglesO27 píše:Hustý :D FXE1 a Mikeczcz, máte můj obdiv. Snažit se po tolika stranách něco smysluplně vysvětlovat a objasňovat, to chce opravdu trpělivost zcela bezbřehou. Jsem rád, že díky pitomům kalibru Luňáka nebo Alliena můžu svobodně zaměňovat třeba kyslík za vzduch, sloup za nosník, radon za uran, hledat kostru letadla a ještě si bejt jistej, že mám pravdu :D


To chce "odvahu" napsat tohle pote, co si ze sebe sam udelal naprosteho pitomce 8-)

BigglesO27 píše:Ti hasiči jsou úplně blbci, zeptat se mělnickýho fyzika, tak vědí, že se nic takovýho nemůže stát...
https://www.pozary.cz/clanek/59339-auto ... achranari/


:tleskani

FXE1 píše:Je to ako u malých detí v období búrlivého rozvoja ich mozgu, po 10 odpovedi na ich otázku "a prečo", už niekedy nenájdeš 11- tu odpoveď ktorá, by sa dospelému zdala primeraná veku dieťaťa a vyčerpaný kapituluješ.
V istom momente každý narazi na strop svojich vedomostí a aj predstavivosti.


To je shrnuti specialne pro tebe, ty "chemiku":

Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BigglesO27 15. 6. 2019 04:07

:D
Tak jsme se zasmáli. Málokdo umí tak dokonale ze sebe udělat idiota jako ty, viz tebou kopírovaný odkaz ode mne :)
Rezignuji na to, že bys snad vůbec dokázal pochopit byť jen nadpis zdejšího tématu, to si, šášo, ostatně (ne)dokázal takřka každým svým postem, ale vezmeme si pár detailů.
Citace: "Musím říct, že v naší studii nejsme v rozporu se závěry komise NIST, nebo s prací profesora Bažanta, kterého si vážím jako odborníka, protože tato zpráva se zabývá jenom statikou a nezabývá se dynamikou pádu, kdežto my začínáme od toho, že budova začíná padat, čili tím kde profesor Bažant končí a zabýváme se dynamikou toho pádu. Jestli ta budova měla začít padat to nezkoumáme, už předpokládáme, že padá." Konec citace (doc. Ing. Němec https://www.reformy.cz/rozhovor-s-doc-ing-ivanem-nemcem-o-prvni-ceske-studii-padu-wtc-911/). To jen na okraj, tvůj guru jakožto vědec vůbec nerozporuje příčinu pádu WTC, čehož sis za ta léta nejspíš vůbec nevšiml (případně jen prostě lžeš - nedivil bych se), nemluvě o tom, že sám přiznává, že jeho výpočty jsou postaveny na odhadovaných (vcelku pochopitelně) parametrech (viz nejen rozhovor).
Dáme si další drobnost. Už si zjistil jaký je rozdíl mezi vzduchem a kyslíkem? Jak se chovají při požáru?
Vysvětlil ti již někdo, jaký je rozdíl mezi sloupem a nosníkem? Co který z nich má za funkci?
Dohledal sis, co je radon a co uran?
Mohl bys alespoň jen tak letmo naznačit, co je kostra letadla (či v letadle), kde ji hledat a k čemu slouží?
Projekt Manhattan, taky prima zářez, kterej používá kdejakej ňouma, když už neví kudy kam. Tušíš vůbec, co to bylo za projekt? Máš alespoň elementární znalost o principu jaderného štěpení (a ne, opravdu nemyslím, že ses kouknul na profláklej seriál HBO), jeho následků (a tedy i dohledatelnosti)?
Když jsou imperialističtí vrazi z Vólstrítu schopni mazaně poslat k zemi barák, všechno perfektně utajit, včetně desítek let vývoje...Proč nejsou schopni prostě si vymyslet i uvěřitelné odůvodnění pro viděný děj? Proč se zdržujou NISTem? Není to náhodou proto, že neznámý (nepředpokládaný) děj se prostě skupina odborníků zpětně snaží dostat do matematicko-fyzikálních hranic (vzorců) a tedy logicky dochází k oponentuře a postupným korekcím (ostatně jako při kterékoli vědecké práci)? Tušíš, co je Occamova břitva?
Je třeba pokračovat? Myslím, že poměrně jednoduchou úvahou i průměrně inteligentní šimpanz dojde k závěru, že tvoje představy jsou minimálně postaveny na velmi vratkých základech a bez elementárních znalostí...a to jsem ani nemusel zabrousit k tvému dalšímu oblíbenci - I. Newtonovi, tam prokazatelně sotva dáš dohromady počet zákonů, o obsahu a smyslu raději nemluvě.
Upřímně, o tvé znalosti fyziky a především o tvé důvěře v ní hovoří i tebou postované video, kdy projíždíš na motorce zatáčkou... Kolměji k terénu to snad už ani nešlo :D
BigglesO27
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FXE1 15. 6. 2019 17:01

Nechajme toho, doktor by s na ňom vybláznil. To už je na jeho príbuzných, aby ho prehovorili k liečbe. Budme radi, že nie sme rovnako postihnutý :) V podstate za to nemôže. Trochu nerovnováhy v biochémii mozgu, a je to. Ešte je liečiteľný, má aspoň toľko sebakontroly, že nepredniesol vlastný "sled udalostí", potom by to už bolo na kazajku. Bez srandy.
Do tých všetkých fizykálno chemických bludov ešte pridáva svoje videnie charakteru, náš pretekár :)
Demokracia je skvelá v tom, že blbca nemusíš hľadať, on sa identifikuje sám, vlastným textom, názorom, videom.(teda skôr systémom copy-paste, to zvlédne aj idiot).
Pokiaľ konšpirátor nenájde ochotných oponentov, je v pérdeli, nemá komu tie bludy prednášať. Tak mu to doprajme Biggles, čo povieš ? Už ho nekŕmme !
Možno sa len snaží získať bludný balvan od spolku českých skeptikov Sisyfos :D
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Puntík 16. 6. 2019 17:55

Teda, taky čumím... Nicméně, zarputilí lidé se, díky své vytrvalosti, občas doberou k obecnému uznání. Tedy i Jarmil by mohl (třebas in memoriam) dostat třeba nobelovku. Přál bych mu ji. :-))

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 17. 6. 2019 07:27

Jo, za mír by ji dostat mohl, ta je vyhrazená pro kvákaly. Ta za fyziku ho už minula :D
BigglesO27
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Allien driver 18. 6. 2019 08:17

tak dlhšie som tu nebol a vychádza mi to tak, že my dvaja sme pitomci a oni dvaja sú "užitoční idioti" :D :D :D
Presne tak, mocipáni túžiaci po ovládnutí ľudstva práve takýchto užitočných.... potrebujú. A tých je bohužiaľ celkom dosť. Ako celkom aktuálny príklad môže poslúžiť Čína a jej momentálny konflikt s provinciou Honkong
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 18. 6. 2019 08:24

Užitečnej idiot s pitomcem se obvykle překrývají. Kdyby užitečnej idiot nebyl pitomcem, nepřijal by onu roli. Byť právě on má pocit, že ví víc a prohlédl, či spíše právě proto.
BigglesO27
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FXE1 19. 6. 2019 18:04

Allien driver píše:tak dlhšie som tu nebol a vychádza mi to tak, že my dvaja sme pitomci a oni dvaja sú "užitoční idioti" :D :D :D
Presne tak, mocipáni túžiaci po ovládnutí ľudstva práve takýchto užitočných.... potrebujú. A tých je bohužiaľ celkom dosť. Ako celkom aktuálny príklad môže poslúžiť Čína a jej momentálny konflikt s provinciou Honkong


Ďalší level sú neužitočný idioti, každému soudruhu podle libosti :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Allien driver 20. 6. 2019 10:28

Som presvedčený, že raz prohlédneš i ty Biggles, ale nejspíš už bude pozdě. Vypnú ti číp a budeš umlčaný. :mrgreen: Scifi??? V Číne už skoro realita. Ale jasné, tá je hooodne ďaleko a je tam ešte "feudalizmus"... ako povedal jeden užitočný... (a dvaja užitoční)

-- 20. 6. 2019 11:52 --

no a jak to chodí, tí čo prinášajú niečo nové vymykajúce sa štandardu sú "nevedomou" drvivou väčšinou vytlačení na okraj a označkovaní ako pitomci a podivíni v lepšom prípade. Podobne to bolo aj v mojom prípade tu na tomto fóre (milan_a), keď som v cca 2012-tom predpovedal o sedem rokov nahradenie DSLR bezzrkadlovkami. To bolo výsmechov, nadávok a útokov :mrgreen: Psy štekali, karavána išla ďalej a dnes sa už nad tým nikto nepozastaví (aj Pemar si už hľadá vhodnú) :D

-- 20. 6. 2019 12:09 --

a len tak na okraj, koho z vás tu užitočných zaujíma, že Boeing doslova vedome zabil viac ako 300 ľudí v dvoch lietadlách??? Ako je možné, že sa toto mohlo stať? A keď sa to mohlo (a zrejme bezstrestne) tak prečo nie aj pri dvojičkách??? A kto chce, nájde mnoho ďalších príkladov a tak zrazu zistí, že tá Čína vlastne ani není tak ďaleko. Ale chápem, to je pre vás "užitočných" príliš veľké sústo...
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 20. 6. 2019 13:03

Práve čítam: Bohatstvo dolárových milionárov rastie. Patrí im polovica sveta. A ja dodám aj vrátane ľudí. Nepripomína vám to feudalizmus? Myslím že ešte niečo horšie... O čom je ten kapitalizmus? Pozor, vôbec ale vôbec tým nechcem povedať, že socializmus bol lepší! Ale to som už asi zašiel priďaleko a tak radšej končím ;-]
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 20. 6. 2019 18:03

Alien, nás dvoch si hlavný konšpirátor Tvoj kámoš PL plietol, mal nás za jeden a ten istý nick :) Ako sa to pre boha mohlo stať ???. Ja nie som nevedomá väčšina, ja som nevedomá bezvýznamná menšina. Vedomá väčšina na svete sú predsa veriaci v rôzne náboženstvá, v tesnom závese s konšpirátormi, či sa mýlim ? :D
S tým že sa poserie soft, technika alebo zlyhá človek sa akosi ráta, mňa serie rus, čo zostrelí dopravné lietadlo.
A aká je najnovšia konšpiračná teória ohľadne Boeingu, že si úmyselne nakadil do vlastného a poslal zákazníkov k Airbusu ? No hlavne, že sme inak zdravý.....
FXE1
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků