Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Fidko 6. 4. 2019 17:21

Tak ono nie je dovod aby tie fotky v pohode neboli :-) CSC nie je nic prelomove, je to len modernejsia technologia, ale obrazovo to v podstate nicomu nepomoha. Teoreticky skor naopak.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 6. 4. 2019 17:27

Kdyby měl tu původní starou verzi té Sigmy, tak by problém asi mít mohl. Druhá věc je, že fotí většinu někde kolem f2.8-f5.6, nefotí toho ani zdaleka tolik na f1.4 jako já, fotí “normálně”. Kdyby měl bezzcadlovku, tak by mohl ušetřit pár set grammů, ale on to zjevně neřeší, protože kdyby to řešil, tak by z foťáku sundal blesk, když ho nepotřebuje.

Obrazově nevím, pokud si to dobře pamatuji, Canon má stejné snímače pro obě technologie.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Fidko 6. 4. 2019 17:38

Malo by to tak byt. Len cisto v teoretickej rovine musi snimac v CSC riesit to, co v DSLR riesi niekolko snimacov/senzorov dohromady. To znamena nejake puntiky (mimo tych obrazovych) navys). Navyse je viac aktivny, kvoli comu by sa teoreticky mohll viac zahrievat. To vsetko by mohlo mat nejaky dopad na vystup. Ono vo vysledku su aj tak aktualne najlepsie snimace myslim v D850 a A7R III, cize sa to asi nijako neprejavuje a je to naozaj len teoreticke.

Kvoli vystupu a vahe by som si CSC urcite nekupoval.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 6. 4. 2019 18:17

Ja len tak podotknem mimochodom: ako majitel DSLR aj CSC konstatujem, ze tu stale omielane a vyzdvihovane "problemy" s AF/BF u DSLR - a ich zazracne vyriesenie kupou CSC je totalna bachorka. Kto nie je slepy, tak vie .
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Fidko 6. 4. 2019 19:09

Mas s tym na Z6 problemy ?
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 6. 4. 2019 19:12

Landov: Tohle je úplně marný, jen minimum CSC fans pochopilo, že na AF-S potřebuje bezzrcadlovka obdobnou kalibraci jako zrcadlovka a na AF-C má horší konzistenci, alespoň soudě podle reakcí.

Ono se jich ještě nedávno dost z nich bylo ochotno přít, že Olympus je na úrovni D500.

Otázka od Fidka je důkazem.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 6. 4. 2019 19:25

Ad landov. I moje zkušenost.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 6. 4. 2019 19:32

Jsem na závěrečném plese s Micinou, nuda, něco jako taneční pro starší a ještě starší. Micina se při každé příležitosti snaží zmizet, ale zatím se jí to nepodařilo. Mne manželka přiměla vzít foťák, ale mně se vůbec nechce to panoptikum fotit :-).
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Fidko 6. 4. 2019 19:37

Na urovni D500 v com ?

V presnosti ostrenia ano, ale nie pri C-AF. Ta nekonzistentnost nie je sposobena BF/FF, ale tym, ze C-AF na CSC proste nie je zatial tak dobry.

O problemoch s BF/FF som napriklad pri Panasonicu nikdy nepocul, problemove Sigmy ART su podla skusenosti pouzivatelov daleko menej problemove na EOS R. Ze ma Nikon nejake problemy s BF/FF som pocul, podobne ako SONY a teda sa to asi moze tykat aj inych znaciek, ale obecne su na tom CSC lepsie.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod feanoor 6. 4. 2019 19:46

Otázku spolehlivosti AF u CSC a DSLR by asi měli hodnotit ti, kteří delší dobu fotili se zástupci obou systémů v obdobné cenové relaci. A těch lidí tady asi moc nebude.
Třeba já osobně kdybych si chtěl dnes koupit foťák od Nikonu, tak to bude rozhodně Z6/Z7, a to především kvůlli optickému výkonu objektivů vydaných pro tento systém. Průměr Z-mountu a malá vzdálenost snímače od bajonetu umožňuje naprosto jiný návrh optické soustavy objektivů a výbornou ostrost až do rohů snímku. Nové objektivy Nikon Z 35/1.8 S, Nikon Z 50/1.8 S, ale i Nikon 24-70/4 S jsou toho důkazem. Ta jejich ostrost co jsem se tak díval, je úžasná.

Davidof
Canon 5D Mark IV zadní roler samozřejmě má.
feanoor
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod landov 6. 4. 2019 20:04

Fidko píše:Mas s tym na Z6 problemy ?

Nie, to sa netyka nejakych vyslovenych problemov...skor som mal asi vacsie ocakavania ;-)

@feanoor:
vykon Z skiel, aspon mojich 24-70/4S a 35/1,8S je naozaj impozantny a nijako ich nespochybnujem. Aj ked AF si uleti aj pri tychto sklach - to zase treba narovinu povedat.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Fidko 6. 4. 2019 20:38

Potom ale nechapem. Toto je podla mna binarne. Proste to alebo ostri presne, alebo neostri.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar 6. 4. 2019 20:48

Ne, není to binární, je to stochastické.

Jinak ty S-ková skla nejsou bez chyby, já bych si zatím nevybral ani jedno.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Dolgor 6. 4. 2019 20:51

Jj, mě se ta skla taky líbí, ač musím říct, že mi u žádného z mých Nikkorů pro F s pevným ohniskem nic nechybí. Taky jsou výborné. Jiné je to u základních zoomů, kde bych lepší výkon v krajích ocenil, a asi mě to nakonec přivede k nějakému Ztku. Z + 14-30 a 24-70/4 bych bral hned. Tohle v takové velikosti a kvalitě k DSLR neposkládám (v FF formátu). AF, EVF apod. žádný důvod pro opuštění zrcadlovky pro bezzrcadlovku nepředstavují.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 6. 4. 2019 20:59

Dolgor: Amen !
landov
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků