Fotoaparat / dalekohled

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Mtss 2. 4. 2019 23:10

Dobrý den,
Sháním náhradu za můj Fujifilm HS20EXR. Mám ho již mnoho let a něco se s ním stalo, protože baterie v něm vydrží jen cca 20 fotek a ano zkoušel jsem jiné a zkoušel jsem jim změřit i kapacitu modelářskou nabíječkou. Prostě baterkama to není. Dříve mi tam baterky vydržely půl roku... teď skoro vůbec.

Nejsem fotograf a používám to jako dalekohled. Jsem do dálky slepý a používám to k ověření viditelnosti při plánování rádiových spojů. Na 6km s tímto kousek vidím v pohodě, na 8km podle terénu a 10km jen při nějaké náhodě a skvělého počasí. Potřebuji za tento přístroj náhradu a tady už budu potřebovat poradit.

Testoval jsem Nikon D5500 s 300mm objektivem a i přes menší zoom se s tím dá vyfotit více ve srovnaní s Fuji ultrazoomem. Ovládání toho nikonu mi ale není příjemné a ikdyž se mi líbí mechanická závěrka a rychlost nejsem z něj úplně nadšený. Měl jsem před nějakou dobou v ruce canon eos (nevím jaký model, ale nic levného to nebylo) byl jsem z něj v kombinaci s teleobjektivem opravdu nadšený. Měl jsem v ruce i Nikon 1, který fotil moc pěkně, ale taky jsem měl chvilkama problém to nastavit tak aby to fotilo k mé spokojenosti. Nikon teda asi nechci...

Nevím vlastně co pořídit a zajímá mě názor zkušenějších... Krom dalekohledu si dokáži představit, že bych s tím mohl fotit třeba i na dovolené, ale potom bych chtěl raději kompakt s výměnným objektivem a volit si nějaký normální setový a k tomu nějakou velkou optiku na moje dálkové fotky, nebo mám volit starší ultrazoom a nic neřešit?

Moje požadavky:
Nízká cena (bazarový přístroj nevadí)
Než velkou zrcadlovku raději kompakt

Přemýšlím nad Canon EOS 1100 D, i nad Sony Alpha A5000.

Jako levný a zajímavý objektiv jsem našel tohle
http://bit.do/eNkq7
Jen jestli čtu správně jedná se o manální zoom i focus. Nejsem si jistý že chci manuální ostření, ale opět si nechám poradit - je ostření na kilometrové vzdálenosti vůbec problém?

Pokud bych se plácnul přes kapsu, tak mohu koupit i tohle
https://www.megapixel.cz/sigma-170-500- ... sony-bazar

Ale 13000 za co bych byl schopen to koupit je už asi za hranicí, kterou jsem ochoten za to dát...
Mtss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Salva Pecka 3. 4. 2019 07:36

Zdravím, za 13k. mě napadl Panasonic FZ1000 , pokryje většinu situací + bonus 4k video. https://www.digital24.cz/digitalni-foto ... z1000.html
https://prorecenze.cz/foto/p/panasonic-lumix-dmc-fz1000
Sony
Salva Pecka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mtss 3. 4. 2019 10:06

Taky jsem na něj koukal a pokud budu brát jednokus bez výměných objektivů... co coolpix p900 ve srovnání s tím panasonicem? da se sehnat od 8000
Mtss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FXE1 3. 4. 2019 10:16

No ja si myslím, že pohľad do EVF a do ďelekohľadu je obrovský rozdiel :) Skráta, bude to ultrazoom, ale ďalekohľad ani zďaleka nie
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Noldo 5. 4. 2019 17:52

Bojím sa, že keď chceš poriadny zoom s ešte rozumnou obrazovou kvalitou veľkosti neujdeš.
Veľmi fajn je niečo od Canonu s 55-250 STM, len cenovo to asi bude mať nejaký starší snímač a nie konečne dobrý 24 mpx. Nikon by mal dobrý snímač, ale neviem, či majú dobré cenovo dostupné tele. Toto ti ponúkne slabšie priblíženie, ale po odfotení budeš môcť fotku dosýtosti zoomovať.

Potom tu je FZ1000, ktorá tiež nie je najmenšia, ale je to dobrý univerzál. Zaujímavá by mohla byť možnosť automaticky prejsť z optického do digitálneho zoomu, to myslím vie.

A ďalšia možno je niečo ako p900, alebo aj nižšie pana FZ, ktoré majú mega zoom, ale kvalita fotiek bude o úroveň nižšie.
Ešte možno niečo m43?
Noldo
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků