Petrsek píše:Jako chvd od tebe, chvd? Ne, dík. Řekni si Itokarovi toho chvd baví
Já myslel, že spíš od Marka Lutonského. Ale to je na tobě, akurát moc nevím, proč to řešíš tady.
-- 8. 3. 2019 18:32 --
Pavel Breit píše:CHVD "...Ten původní dotaz k tomu bodu 6 napsaný uživateli šulašula/sulasula je postavený trochu jinak, nejde tam jen o možnost provedení či neprovedení této techniky, ale celkově o to, co tam p. Viktora říká...………"
Nebylo lepší se obrátit rovnou na p. Viktoru ? Má mail. Tady to asi nečte (ostatně jako mnoho jiných). A zcela jistě rád fundované otázky osvětlí. Možná prozradí i jak je to s tím kopýtníkem (to asi tady nikdo vědět nebude) a kdo to vlastně je.
Jakože bych se měl raději zeptat pana Viktory, jakej má pan Bambousek názor na to, co pan Viktora říká? No moc chytrý mi to nepřijde, ale zkusím se nad tím ještě zamyslet.
-- 8. 3. 2019 18:35 --
Davidof píše:Jestě bych napsal takovou faktickou poznámku - nic neriskuješ, na kartu se ukládá i jeden klasicky RAW. Dá se tedy jen získat.
To mi faktický moc nepřijde. Ztrácíš čas. To mi přijde faktický.
Nerozumím, co z toho má plynout? V kontextu o kterém jsem psal: ruka se ti chvěje stále stejně a tudíž bych dal přednost možnost pořízení více snímku, na kterých budu mít mimo jiné třeba tu lepší kontrolu i nad zbytkem kompozice.Naročnost na stabilizaci má HHRS stejnou jako klasický snimek s dlouhym ohniskem a časem okolo 1/100 - 1/200.
Jednim z možných důvodů pro HiRes je možnost následneho cropu, to se často hodí.
Aby si získal více dopočítaných informací? Nikde jsem neviděl ukázku svědčíci o tom, že by hires z ruky přidal tolik reálných detailů, že by to umožnilo nějaký významný crop. A hlavně, pokud jsem si pročítal zdejší povídání s panem Bambouskem, tak jste se shodli na tom, že s E-M1 II lze dosahovat dobrých výsledků a není nutno k nim mít třeba FF. Tak proč najednou má být výhoda ořez? A taky proč se zase debata směřuje vyloženě k hodnocení funkce hires, když ta má otázka byla mnohem širší a nikoliv vyloženě ke kvalitě hires?
Petr Bambousek asi nebude obhajovat marketingové nesmysly někoho jiného, myslím ale že se pokusí obhájit tu funkci a vyjasnit její význam skutečným focením, což považuji za velmi pozitivní. Je samozřejmě možné, že jeho verdikt bude, že to je málo použitelné, to zatím nikdo neví.
No to nemusí obhajovat, já se opravdu neptal přímo na tu funkci. Rovněž taky chápu, že se mu třeba nebude chtít odpovídat. Na jeh místě bych se na to (digiwhatever.cz)...... asi celkově a trvale ....