Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod tor47h 5. 2. 2019 17:50

Ano, přesně tak: Ganec se tady velmi horlivě snaží o to, aby se nezapomnělo. A nutno přiznat, že se mu to daří výtečně.
tor47h
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 5. 2. 2019 17:55

No jo, co dodat.

My koukali na fotky Robina Wonga, když jsme tehdy vybírali ILC foťák místo 5D. To bylo trochu pozitivnější čtení
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod FXE1 5. 2. 2019 18:02

tor47h:

Ale kdeže,pamätáme si, ak sa chceme zasmiať stačí zájsť na jeho stránky, téma ako maslo a margarín alebo ako si Ganec vybral auto Vás určite rozosmeje :)

Ale pamätám si aj hlášku od Fuji, napr. že X trans šumí tak málo, že v podstate už nebude potrebné svetelnejšie sklo ako F 2,8 :) A čo vystrájal na webe Marcel Konečný ...čistá komédia

-- 5. 2. 2019 18:24 --

Já válčit nechci, slovy Pemara prostě "nejsem cílovka".[/quote]

Omyl, nevieš ako uvažuje psychopat, vy STE JEHO cielovka, potencinálne ďalšie ovce do stáda, zárez na pažbe, skalp za Olympus pásom. Nevynechá žiadnu príležitosť ako si nerypnúť do niekoho so zrkadlom, nevadí, že ten ho 3 x fotograficky prečúra, hold chorá myseľ, upätá na svojho mini bôžika.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 5. 2. 2019 18:48

Ono aj ta Gokotova akoze "slusnost" v komunikacii (ktoru spominaju aj niektori sucasnici) je len pozlatko na velkom hovne. Pamatam, ze "long time ago" v diskusiach (myslim, ale ze vacsinou pod clankami na titulke - citovat to naozaj nemozem, vtedy ma ani nenapadlo, ze to este bude aktualne) nazyval najedneho oponenta "sockou" atd.
Takze tento farizej bez chrbtovej kosti nesie bilag GOKOT pravom !!!
landov
Expert

Odeslat příspěvekod FXE1 5. 2. 2019 18:50

Ganec píše:
Fakt si myslíš, že slogan "Zober loptu a nie drogy !" nemá žiaden vedľajší efekt?
(napríklad to, že nevinné decká sa takto dozvedajú, že vôbec niečo ako "drogy existujú .. alebo že si na základe toho porovnani môžu myslieť, že je to alternatíva ku športu .. to ťa nenapadlo?)

Rafinovaná akcia drogových dílerov tu :
https://www.zoberloptu.sk/home/
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dolgor 5. 2. 2019 19:16

Ohledně toho, jestli by Bambousek dělal lepší fotky a vyhrával víc soutěží s FF... Sleduju ho už dost přes 10 let, kdy fotil s Nikonem D200, pak vyhrál v soutěži Sony A700, která mu moc dlouho nevydržela, následně přešel na Canony, nejdřív APS-C, poslední tělo byl 5Ds. Jeho poslední sestava pro Canon byla okolo 300/2,8 a 100 macro, přičemž ta 100ka, jak jsem vyrozuměl, byla kompromis, jelikož tíhne k delším ohniskům, bohužel Sigmu 150/2,8 OS několikrát reklamoval pro poruchu stabilizace. Celou dobu měl jednoduché a úsporné sestavy, 5Ds volil proti 5DIII kvůli univerzalitě - možnost ořezu - snížená potřeba delších ohnisek. Imho v jeho případě, když fotí převážně menší a línější tvory (obojživelníci, plazi, pralesní ptáci, hmyz), je Olympus se stabilizací a univerzálními zoomy se slušným zvětšením (i díky velikosti senzoru) docela adekvátní řešení.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 5. 2. 2019 19:20

Gancovu odbornost a to, ako sa rozumie technike ako takej ilustruje tento jeho pokus
http://www.gancovky.sk/2019/01/vyrovna- ... #more-2462
co pekne zapada do portfolia jeho testovania, napr. Nikon v predajni (svojho casu).
Je to jeho svet :) .. svet asi naozaj podobny tomu u Forresta Gumpa. Az na jeden detail .. Forrest si dal povedat :)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 5. 2. 2019 19:44

sulasula píše:Blahopřeji Petře k úspěchu na Canon ZOOm. Nějak nevím, co konkrétně si svými příspěvky na tomto fóru kompenzuješ. Jsi bezesporu šikovný fotograf, ale tvoje příspěvky jsou z valné části stejně demagogické jako některé Gancovy, jen taháte každý za opačný konec fotografického lana. Naznač, co by ti pomohlo? Uznání, že full frame má lepší výstup na vysoké ISO? Fajn, to má. Že má full frame jemnější bokeh? Fajn, to má. Chceš to někde podepsat? Slovy klasika, já myslím, že je nám to s tím velkým čipem už jasné ... a že se k tomu nebudeme .... nedejbože vracet :-)

Tohle fórum má přes tři tisíce stránek a fakt jsem neměl morální sílu cestovat nějak moc v čase, abych hledal, kdo tu zasadil jaký strom. Fotku jsem našel a je pěkná. Bohužel nemám časový prostor reagovat na všechno, co se tady mihne, mám dost jiných aktivit, za chvíli odjíždím na focení. Tedy, já pojedu fotit, nikoli dokazovat, že by to jinou technikou nešlo. Asi spatřuju smysl fotografie v něčem jiném než si popotahovat pindíka, že moje technika toho zvládne víc než jiná technika. To bych sem mohl donekonečna dávat pětivteřinové expozice z ruky a demonstrovat, jak je FF k ničemu, nebo si ze srandy koupit středoformát a dělat si obden z fullframistů srandu :-) Jé a nebo se budu fotit s trofejemi z největších mezinárodních soutěží a posílat ti je každý rok k Valentýnu, když jsme začali s tou hrou na pindíky :-D Nic chlapi, já musím běžet ...


Me blahoprat nemusis, zda se, ze vlastne nectes, co pisu a reagujes si tak nejak podle sebe aneb kdyz je prani otcem myslenky, ze? A pak kdo je tu demagog :)
Tva dedukce o nejake pindikovani ci kompenzovani si neceho je uplne mimo misu, ale to je dan za to, ze to tu nesledujes, jak sam priznavas.
Tak az se vratis z toho foceni, muzes zkusit Gancovi vysvetlit, proc se neda vyfotit fotka krajiny s nocni oblohou na skladanou expozici, u tebe se nebude moci vymluvit na to, ze na tebe nemusi reagovat :D

-- 5. 2. 2019 19:56 --

Ganec píše:Tá Luňákova fotka stromu je názorným nepochopením písaného textu oponenta (ľudovo povedané: "ja o voze, ty o koze"):
- v odpovedi na moju otázku "potrebuje niekto viac ako ISO 25600?"
=> tu totižto Luňák priložil statickú fotku na ISO 12800
(navyše takú, ktorá by mohla vypadať lepšie pri použití "high-res shot z ruky", teda novej možnosti čo má EM1X)


Uz zase lzes Gance. To nebyla reakce na otazku, kterou ted zminujes, ale na tato dve tva tvrzeni, proto jsou v mem prispevku take zacitovana:

[Mne z toho vychádza, že extrémne vysoké ISO "potrebujú" fakt len tí, ktorí to s foťákom moc nevedia .. alebo sú lenivý


Že riešiť výkon na extrémne ISO - ktoré aj tak nikto nepoužíva - je vlastne len strata času?


Si opetovne usvedceny ze lzi. A v ramci zanru to vubec staticka fotka neni, ale ocekavat, ze by to chapalo fotograficke nemehlo a nekdo, kdo tvrdi, ze se mu "hybe mesic", kdyz fotografuje Mesic, to by bylo vskutku tezce naivni, ikdyz v zasade by ho to melo trknout, tedy pokud nezije na placate Zemi, kolem ktere rotuje Mesic, vlastne "mesic" a hvezdy jsou v jeho svete nehybnymi objekty :tleskani :-D

Ty fotky na strankach Olympusu jsou zly vtip, ne? To je anti reklama jak vysita, takovej zasumenej hnus :D
Obrázek
...o nejake umelecke a esteticke strance uz ani nemluve! :-!
Obrázek
...tady to, navzdory vzdy presne expozici ci snadne uprave expozice na fantastickych bezzrcatkach znacky Olympus, "drobatko" ustrelilo do prepalu :hm
Obrázek

Opravdu bezvadny clanek, dobre si vybral :tleskani :lol:
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 5. 2. 2019 20:35

?
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 5. 2. 2019 20:49

teraz som z balkóna cvakol oblohu OLYm.. de je problém?
Přílohy
P2050304 2.jpg
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 5. 2. 2019 20:50

Dolgor píše:Ohledně toho, jestli by Bambousek dělal lepší fotky a vyhrával víc soutěží s FF... Sleduju ho už dost přes 10 let, kdy fotil s Nikonem D200, pak vyhrál v soutěži Sony A700, která mu moc dlouho nevydržela, následně přešel na Canony, nejdřív APS-C, poslední tělo byl 5Ds. Jeho poslední sestava pro Canon byla okolo 300/2,8 a 100 macro, přičemž ta 100ka, jak jsem vyrozuměl, byla kompromis, jelikož tíhne k delším ohniskům, bohužel Sigmu 150/2,8 OS několikrát reklamoval pro poruchu stabilizace. Celou dobu měl jednoduché a úsporné sestavy, 5Ds volil proti 5DIII kvůli univerzalitě - možnost ořezu - snížená potřeba delších ohnisek. Imho v jeho případě, když fotí převážně menší a línější tvory (obojživelníci, plazi, pralesní ptáci, hmyz), je Olympus se stabilizací a univerzálními zoomy se slušným zvětšením (i díky velikosti senzoru) docela adekvátní řešení.

Celkem souhlasím, rozumné věty, Analýza praktika. Myslím že podle příspěvku lze poznat kdo opravdu fotí…(případně to umí). Jinak jest to většinou žumpa, bohužel. Tímto zdravím.
Cvakám Olympusem roky, původně z potřeby malého systémku na výlety, do dnešního stavu - převážně akty / krajina, jsem se dostal postupně (oblasti zájmu) a zatím mi stačí. Zajmavé je, že moje galerky s aktíky mají ca 10x větší sledovanost než třeba archi., krajina...atd. PS - nikam se necpu + nikomu nepodsouvám že se s něčím nedá fotit obloha v noci (by mě ani nenapadlo, v noci jsou zábavnější činnnnnosti..znalci vědí...), ale co mě straší (občas když nemůžu spát) je "koncert flétnistky"....takže býti autorem, tiše mlčím....
Přílohy
Moje holki hah.jpg
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 5. 2. 2019 21:11

Dudisko

Bomba fotka ;-)

Žádnej šum, jseš dobrej :-)

Předpokládám z ruky, tak 15 sec, ne ?
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 5. 2. 2019 21:17

Pavel Breit píše:Myslím že podle příspěvku lze poznat kdo opravdu fotí…(případně to umí). Jinak jest to většinou žumpa, bohužel. Tímto zdravím.


Ja si zase myslim, ze kdo opravdu fotit umi, se pozna az podle vysledku, tedy fotek.
Pak se tu cas od casu objevi ukrivdena dusicka, ktere nedokaze ocividne zkousnout, ze ji nekdo pomluvil kacera na provazku, ale to uz neni jaksi muj problem 8-)
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DUDISKO 5. 2. 2019 21:18

obyčajný výcvak.. bez ambíciíí kompa a podobne.. ale hovorilo sa že sa to s malým nedá.. tak som cvakol.. z ruky hej..
0,4 sek ISO 2500 clona 1,8 a 45mm
čo som mal nasadené.. :-)

-- 5. 2. 2019 21:23 --

škoda že som to robil.. som si všimol nejaké hot pixely čo ma vôbec neteší na taký mladý stroj
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 5. 2. 2019 21:25

DUDISKO píše:obyčajný výcvak.. bez ambíciíí kompa a podobne.. ale hovorilo sa že sa to s malým nedá.. tak som cvakol.. z ruky hej..
0,4 sek ISO 2500 clona 1,8 a 45mm
čo som mal nasadené.. :-)


Aha, takze on to nebyl forek, tys to myslel vazne. Kde ze se psalo, ze se to s malym neda? Nepletes si to s clunozubcem takhle nahodou?
Nicmene vazne chces porovnavat fotku pouze oblohy s fotkou krajiny, kde je zachycena i nocni obloha? Ze vy s brachou chlastate? :-D
Petr Luňák
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků