"Portable" verze některého osvědčeného fotoeditoru?

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod n3pi 2. 2. 2019 12:49

Monikash ma pravdu, on ten firemni pocitac je ve vetsine firem danajskym darem. Cim vetsi firma, tim casto vetsi obstrukce. Mozne reseni by bylo v podobe BYOD.

Davidof: ja to tenkrat zkousel i oficialne a nepochodil jsem.
Nastinim situaci. Mensi korportat, kdy na urcitych oddelenich leva ruka nevi co dela prava.
Zvlaste PR a marketing. Dusledky tohoto chaosu? Pojmy jako, “autorske prava”, ci “licence”, “korporatni vzhled” a dalsi, vubec neexistovali.
Par lidi melo chut a snahu to z toho bordelu, kdy treba v tiskovych materialech byly veci “ukradene” z netu..., vytahnout. To se darilo do jiste miry dokud neprisla z cetraly software policy...
Nepochodil nikdo, kdo se snazil zlepsit danou situaci, protoze v obsahu pozice a naplne prace nebyly tyto SW zavedeny... takze i kdyby IT mi dal licenci, jakoze mel, tak diky pozici jsem ji stejne nemohl pouzivat oficialne...
Proto jsem byl nucen prejit na “portable” verzi, i kdyz jsem si platil CC...
n3pi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Davidof 2. 2. 2019 13:16

Hm :-(

Někdy to prostě nejde, to je fakt.
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod n3pi 2. 2. 2019 15:42

Teoreticky by to slo s BYOD, tam to z logiky veci nejde zakazovat. Ale jen z logiky veci, jak to je ve skutecnosti ve firmach, kde tohle umoznuji, nedokazu posoudit.
n3pi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod monikash 2. 2. 2019 17:11

Tady se o tom píše: https://www.lupa.cz/clanky/na-co-si-dat ... e-firmach/ Ale nevím, na kolik je to aktuální.
Sony RX100/7, A6600, A7R2, A7III

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wikxzen 2. 2. 2019 17:31

Ferin: já tu mám zrovna čerstvou zkušenost s hezky lehoučkým 9,7" tabletem od Apple (iPad bez toho "Pro" na konci) a ta úprava běžných fotek v aplikaci Fotky je pohodlná a taky svižná záležitost - bavilo mě to. Třeba by žena něco takového s radostí měla. Takže místo "portable" aplikace rovnou "portable" hardware. Tož to jen tak nadhazuju odlehčuju. :-)
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod n3pi 2. 2. 2019 20:52

Monikash: to co tam je napsano je takova smes pravnickych blabolu az to neni mozne. Kor na to ze to je 2014 a jak vsichni vime, ceske zakony jsou dosti pozadu s takovymi tematy. Chtelo by to spise vyjadreni nekoho s praxi.
n3pi
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod chvd 7. 3. 2019 10:34

Ferin píše:Tak já nevím, kdo tady odběhl od tématu a zavlekl sem balast o zlodějích. ;-)

Ty to nevíš, já to vím. První změna v tématu nastala tvým PS:
Pokud považuješ Photoshop za intuitivní, tak máš v sobě cosi zvráceného.
Myslel jsem, že není složité si takovou věc uvědomit, obzvláště pokud je to na stejné stránce, ale asi je.


Ferin píše:To právě velmi často tvůj problém (jak jsem si dovolil všimnout i jinde), že rád reaguješ na slovíčka a věty absolutně vytržený z kontextu, aniž by ses namáhal uvést se do problému přečtením pár předchozích příspěvků.

Žádné vytržené věty z kontextu. Ty jsi prostě konstatoval a já na to zareagoval.
Je poměrně hloupé napsat tvrzení a následně se odkazovat, že v minulých příspěvcích je to rozvedeno podrobněji. To by pak někdo, kdo přijde do nějakého vlákna co má třeba 50 stránek podle tebe musel nejprve nastudovat celých 50 stránek, zapamatovat si, co kdo konstatoval, aby mu náhodou v reakci na poslední příspěvky neuteklo, že on to ten člověk, co se není schopen přesně vyjádřit možná myslí jinak než to napsal.
PS: Pokud je ti skutečně tak zatěžko těch pár řádek přečíst a raději nutíš ostatní znovu vypisovat již (ne)jednou řečené (vypsané), tak věz, že "určení" bylo "rychlá základní úprava jpg fotek v ntb", ke kterémužto účelu je Photoshop, jak jistě nyní uznáš, "neintuitivní a zbytečně složitý".

To je zcela jedno, jestli mi to je zatěžko nebo není. I kdybych to přečetl desetkrát, stále mi přijde normální reagovat na konstatování, která jsou jednoznačná a nehodlám přemýšlet nad tím, co kdo jak myslel či nemyslel. Proč by PS měl být k popsané činnosti neintuitivní zatímco k jiným intuitivní a stejně tak složitý či nesložitý mi fakt jasné není. Neboli není to o softu, ale o lidech. Nicméně ano, pro někoho, kdo vlastně neví, co chce s těmi fotkami pořádně dělat, jsou určitě vhodnější programy než PS. Rozhodně z toho ale neplyne, že PS je neintuitivní, složitý, což bylo konstatování, na které jsem reagoval.
Doufám, že dušička je nyní v klidu, já strávil plno času zcela zbytečnou debatou, takže bych tuto filipiku s dovolením uzavřel.

Dík za starost, ale komunikace s internetovými i jinými druhy géniů je u mně denním chlebem takže z klidu mě nejspíš žádná nevyvede.
Uzavírej si co chceš, akorát moc nerozumím, proč, když tě to tak strašně zdržuje mrháš dalším časem na emoproklamace o tom, jak se nyní zachováš, jaké máš pocity atd.
Tak nevím, reagoval jsem na trochu jinej příspěvek nade mnou, ten se mezitím změnil, aniž by tam byla ale noticka "upraveno ...". Divný Na věci to ale nic nemění. .

Měním příspěvky skoro pravidelně nicméně obsah zavážnějším způsobem málokdy. Pokud ti to činí problém, je zde taková jednoduchá možnost, prostě ty mé příspěvky nečíst.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 7. 3. 2019 11:07

A jéje, medvěd se nám tu probudil z hodně dlouhýho zimního spánku (já vím, dalo to asi práci to sesumírovat). :-D

Nicméně jak jsem už psal (snad to tentokrát zvládneš dohledat, stejně jako předtím není třeba nijak složitě hledat, takže tvůj argument o 50stránkovým vlákně je dost mimo), pro mě je to uzavřený. A kvalita tvé reakce na tom nic nemění (právě naopak).
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chvd 7. 3. 2019 13:29

Ferin píše:A jéje, medvěd se nám tu probudil z hodně dlouhýho zimního spánku (já vím, dalo to asi práci to sesumírovat). :-D
Nicméně jak jsem už psal (snad to tentokrát zvládneš dohledat, stejně jako předtím není třeba nijak složitě hledat, takže tvůj argument o 50stránkovým vlákně je dost mimo), pro mě je to uzavřený. A kvalita tvé reakce na tom nic nemění (právě naopak).

Já věděl, že ti to nedá, trošku si tu zase poemotovat.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků