EGLOBALCENTRAL, EGC

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod wikxzen 28. 1. 2019 15:35

To s tou knihou z US mě pobavilo, ale taky mám svou zkušenost, když jsem si nechal poslat na objednávku sestavenou elektrickou kytaru z US, tak v obsáhlém formuláři byla i docela brutální otázka, která následovala po mém zodpovězeném dotazu v prvním formuláři, kde jsem psal, že se jedná o nákup kytarového/hudebního nástroje pro soukromé účely a to:

"K jakému účelu je tento hudební předmět?"

Má odpověď byla jednoduchá a jasná:

K hraní.

A prošlo to do další fáze celního řízení. Skoro jako loterie.
:D
Naposledy upravil wikxzen dne 28. 1. 2019 15:36, celkově upraveno 1
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chvd 28. 1. 2019 15:36

Ferin: já nereagoval přímo na tebe, jen na to, co jsi řekl, že to nějak vidíš, tak jsem k tomu chtěl i já něco napsat právě proto, že tenhle aspekt nebyl zmíněn.
A pokud jde konkrétně o společnost v názvu tohoto vlákna, jasně deklarují, že DPH a clo odvádějí oni. A kupující jim dává souhlas k vyřízení formalit.

No a navíc je obecným tajemstvím, že věc za 5000Euro je deklarována jako věc za třeba 100Euro. Je to takové tajemství, že už před dost lety se o tom natáčely dokumenty. Důsledky tohoto jsou ale vážnější, než to možná vypadá. To proto, že to samozřejmě nejsou jen foto věci no a vcelku pak vlastně my skoro všichni okrádáme samo sebe navzájem. Hele já nikomu vůbec netvrdím, že je to nemorální a že to nemá dělat, jen na to upozorňuji, protože pokud se přístup lidí (i)k této problematice nezlepší, našim potomkům tu zrovna lépe nebude. Nikoho nekárám, jen upozorňuji.
Prakticky pak zasílají zboží již se nacházející v Evropě - které muselo být standardně procleno a uvolněno do volného oběhu, nebo posílají přímo z Asie, kde nevím o nikom, po kom by celní orgány při doručení chtěli doplácet clo a DPH, přestože u nákupů, kde prodávající platbu cla a DPH nepřebírá, se tak standardně děje.

Viz výše o té neodpovídající deklaraci zboží.
Naposledy upravil chvd dne 28. 1. 2019 15:39, celkově upraveno 1
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 28. 1. 2019 15:36

Myslis, ze by napr ECG predaval niektore veci s "odobrenim" vyrobcu ? Uprimne netusim ako to funguje, ani ako mozu mat take ceny. Konkretne u Olympusu je to velmi blizko polovice z oficialnej :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Davidof 28. 1. 2019 15:39

wikxzen

To je dobrý ;-) Zkoušejí, jestli se neprokecneš ...

Trochu smutnější byla celková finanční uzávěrka celé akce - poštovné + clo + poplatek za vyměření cla (!) cenu více než zdvojnásobily :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Ferin 28. 1. 2019 15:52

chvd: Tak praxe s neodpovídajícím oceněním je známá, ale týká se jednotlivostí.
A pokud někdo doveze do Evropy kontejner objektivů, tak mu toto rozhodně nikdo nezbaští.

Fidko: Na ECG Oly vůbec nevedou. To by napovídalo té hypotéze (ne každej výrobce na to hraje).
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chvd 28. 1. 2019 16:08

Davidof píše:Myslím, jestli jsem to pochopil, s tím okrádáním. EGlobal musí nějaké zákony přeci jen dodržovat, aspoň myslím.
Pokud by to bylo celní zprávou posouzeno jako zboží k proclení, neváhali by. Mám zkušenost, když jsme si objednali knihu z USA, užili jsme si své. Nejlepší byl dotaz, k čemu ta kniha slouží (součást formuláře).
Přiznám se, že jsem se trochu bál, ale napsal jsem, že ke čtení a prošlo to ;-)
-- 28. 1. 2019 15:24 --
A ještě bych napsal, ale to, chvd, ber prosím s patřičným nadhledem - jestli víš naprosto jistě, že EGLOBAL je nelegální byznys, takže můžeš obvinit jeho zákazníky z okrádání nás všech, měl bys splnit svou občanskou povinnost a jít podat patřičný podnět na příslušná místa.
Jinak ty šlendriány nikdy nevymýtíme ;-)
Ale nenecháme toho radši ?

Já netvrdil, že nedodržují žádné zákony.
Ale myslím, že žiješ v dost značných iluzích. Před časem jsem řešil něco podobného, kde šlo o tuny a tuny zboží "made in usa" (což byla podmínka, aby se mohlo v EU prodávat) přičemž linka v usa už nefungovala, stálo mě to spousty času a peněz, jednal jsem se spoustou úředníků a institucí a všechno šlo do ztracena, přínos byl jen v tom, že když mě mnozí z těch úředníků "chtěli zachránit", poskytli mi informace o tom, jaká je u nás v reálu situace a proti čemu se snažím jít. Takže časem pomalu zlost vyprchávala a vzdal jsem to. kdybych to dotáhl dál, jakože žakoby a podobné, možná bych vysoudil nějakou malou satisfakci nebo zaznamenal nějaký úspěch ve formě, že by třeba českému distributorovi byla uložena pokuta, ale soukolí bych samozřejmě neohrozil. Samozřejmě nikdy nemůžeš nic tvrdit na sto procent, ale zrovna třeba u tohodle popsaného případu jsem měl štěstí, že jsem měl shodné info ze zcela na sobě nezávislých zdrojů a celkově hodnověrnost těch informací byla vysoká. Fakt ale nechci moralizovat, není to tak myšleno.

Není důvod to brát s nadhledem. To je prostě realita. nebo jsem nepochopil, co a jak brát s nadhledem :)
Naprosto jistě to nevím.
Skoro do každé věty jsem se snažil dát nějaké slůvko vyjadřující právě nejistotu - ovšem to je pak otázka, co je opravdu jisté-žeby vlastně nic?
Rozhodně nikoho neobviňuji.
Tu občanskou povinnost bychom nyní měli aplikovat my všichni, protože ta se týká i situace, kdy pojmeš podezření, což logicky nyní pojmout musíš, protože info, které je zde napsáno (nejspíše) nejsi schopen vyvrátit.
A nejen vůči zákazníkům ale například i vůči společnosti, která na své platformě umožňuje diskuzi na takové téma neb je na snadě se domnívat, že by zde například mohlo jít o zločinné spolčení jehož členové si zde vyměnují informace o tom, jak provádět trestnou činnost. :oops:
No ony ty šlendriány opravdu nikdy nevymítíme, pokud si to, jak to zde funguje a kde vlastně žijeme a jak se chováme pro začátek aspoň neuvědomíme.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 28. 1. 2019 16:11

Na egc som kupoval viac krát a naozaj nemám morálnu dilemu. Kupujem tovar vo voľnom obehu a clo je problém deklaranta a colníkov. Koniec koncov aj ten "náš" predajca s napruženou cenou možno odžubáva na cle, akurát si prihodí viac na marži. Ako kupujúci v eu z legálneho zdroja fakt nemám dôvod kontrolovať dovozné jcd. Na to sú iní.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 28. 1. 2019 16:15

Chvd, upřímně nevím o čem točíš. Eglobal má sklady v Evropě a posílají to pouze po Evropě. Podvody s deklarací hodnoty balíku se nekonají, vlastně už to ani nejde, doby kdy se na balíček z číny psalo cena 5EUR a gift ať už to bylo cokoliv jsou dáno pryč. Non-schengen balíky se skenují a jde se docela tvrdě téměř po všem. Nehledě na to, že jak přepravní společnosti, tak stát si nechá za celní řízení zaplatit a to se bavíme o balíku za pětikilo.

Z kama EGC ve skutečnosti bere zboží a jak ho dostává do Evropy je druhá věc a pokud je to ilegalní je to věc Evropských úřadů, ale nákup na EGC probíhá zcela legálně.
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chvd 28. 1. 2019 16:19

Ferin píše:chvd: Tak praxe s neodpovídajícím oceněním je známá, ale týká se jednotlivostí.
A pokud někdo doveze do Evropy kontejner objektivů, tak mu toto rozhodně nikdo nezbaští.

Já jsem teda přesvědčen, že se to netýká jen jednotlivostí - ale to si asi neprokážeme- prostě to každý vidíme jinak.
Kontejner objektivů nedoveze myslím nikdo. Ani kdyby byly namíchané, A nějaké bedny či bedničky ... tam nejde o to, že by to někdo měl zbaštit, většina se toho prostě nekontroluje. Před časem jsem viděl nějaký vícedílný dokument na tohle téma a bylo to fakt docela hustý, pokud bys těm info v něm uvěřil, asi bys byl překvapenej. Tuším to bylo od BBC z doby kdy ještě točili dokumenty jako "Utajené lety" či tak nějak.
Co jsem se zde naucil:
Čím více MPX nebo větší datová velikost, tím více detailů.
Čím větší "dynamický rozsah snímače", tím vhodnější na focení pošmourna, zamračena.
Software neprodáváný v krabicové verzi zákonitě upadá ve vývoji.
chvd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 28. 1. 2019 16:20

bob, Mike: Asi tak (až na ten Schengen - nerovná se území celní unie).
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 28. 1. 2019 16:45

Ferin píše:chvd: Tak praxe s neodpovídajícím oceněním je známá, ale týká se jednotlivostí.
A pokud někdo doveze do Evropy kontejner objektivů, tak mu toto rozhodně nikdo nezbaští.

Fidko: Na ECG Oly vůbec nevedou. To by napovídalo té hypotéze (ne každej výrobce na to hraje).


To uz nie je az tak uplne pravda :-) Uz tam Olyky objednat idu, len sa tym snazia nechvalit :-D
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dolgor 28. 1. 2019 16:46

Mně ceny zboží na EGC nepřijdou tak zázračně nízké, abych za nimi musel vidět podvody, ale sleduju jen Fuji, případně Samyang. Podle Thoma Hogana je u fototechniky běžná výrobní cena cca 1/3 prodejní. Zbytek jsou náklady na distribuční síť, záruky, marže všech prostředníků a obchodníků a spotřební daně. Pokud výrobce prodá přímo z továrny velkému zákazníkovi mimo svoji oficiální distribuční síť, ten může dosáhnout podstatně nižší ceny, protože není vázán všemi pravidly oficiálních distributorů. Například Nikon takto prý prodával ještě před několika lety, dnes už ne a proto jsou jeho věci v těchto obchodech těžko k sehnání.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 28. 1. 2019 16:53

Tak 12-40 f2.8 bola na ECG nedavno za 410eur, 40-150 f2.8 za 710eur. 75 f1.8 je myslim za nejakych 450eur. A mozem pokracovat. Ak by toto boli standardne ceny za Zuika, tak by ma olympusaci milovali, pretoze by som proti mFT nepovedal ani slovo :-)
Naposledy upravil Fidko dne 28. 1. 2019 16:55, celkově upraveno 1
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ferin 28. 1. 2019 16:54

Fidko píše:To uz nie je az tak uplne pravda :-) Uz tam Olyky objednat idu, len sa tym snazia nechvalit :-D


Mně to teda žádný Olýky nevyhledá.
I když netvrdím, že to tak není, teď je to něco takovýho s Paňákem, musí se přes přímej odkaz (ale nechápu, co tím sledujou, takto to najde jen minimum zájemců).
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 28. 1. 2019 16:57

Odporucam Ti objednat si to cez mna s 20% prirazkou, ale ak do toho chces na vlastnu past, hladaj cez Google :D

Flakni tam nieco ako "12-40 f2.8 eglobalcentral", pripadne "eglobalcentral.eu Olympus Lenses". Ono Ta to hodi tam kde tam kde ma.

Alebo klikni na link :)
https://www.eglobalcentral.eu/cameras/l ... mpus-en-2/
Fidko
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků